7 Tips voor balans tussen geven en nemen
augustus 27, 2019
Mijn overzicht was ver te zoeken
november 18, 2019
Laat alles zien

Ik was slaaf van mijn bedrijf

els van dongen, eigenwaarde, zelfvertrouwen

.

Een jaar lang heb ik me slaaf gevoeld in mijn eigen bedrijf. Alles in mijn bedrijf stond in teken van de ander en de taken die ik moest doen. Ik was altijd maar aan het rennen en vergat totaal mezelf. Ik had niet eens tijd om aan mijn bedrijf te werken, ik was alleen maar in mijn bedrijf bezig.

“Wat hebben mijn klanten nodig? Waar verlangen mijn volgers naar? Ik moet nog zoveel doen en ik zie geen ruimte hiervoor in mijn agenda. Al die keuzes die ik moet maken”. 

Mijn hoofd zat vol en de vele ideeën die in mijn hoofd zaten kwamen niet verder tot uiting. Ik ervaarde veel stress en mijn spierspanning stond strak in mijn nek. 

Dit zorgde ervoor dat ik niet afgestemd was op wat IK wilde. Op mijn verlangen. Op wat IK nodig had. Op wat ik belangrijk vind in mijn leven. Ik was niet afgestemd op mijn persoonlijke ontwikkeling én niet op mijn bedrijf. 

.

Van wegcijferen naar vrijheid

Voordat ik een eigen bedrijf had, cijferde ik me weg en kreeg alles en iedereen voorrang. Ik was ver van me af komen te staan en wist niet meer wat ik nu werkelijk zelf wilde. 

Op een gegeven moment voelde ik dat dit anders kon. Er was namelijk wel degelijk ruimte om te onderzoeken wat ik nu echt wil in dit leven en ik startte mijn eigen coachpraktijk waar ik helemaal kon invullen hoe ik het wenste. Ik kon mijn werktijden en -dagen, mijn klanten en de inhoud van mijn trainingen en coachtrajecten zelf bepalen. Dat gaf zoveel vrijheid! 

.

Ik stapte in mijn oude valkuil

Uiteindelijk stapte ik toch weer in mijn oude valkuil. Ik voelde me slaaf in mijn eigen bedrijf en voelde een duidelijke grens.

Ik sprak vaak in ‘moeten’, ik ging te lang door met werken en vergat pauze te nemen. Ik lag altijd achter met werk. Wat mijn klanten en volgers nodig hadden stond op nr 1, naast alle verplichtingen en taken die bij een bedrijf horen. Ik maakte geen tijd vrij voor me-time.

Ik had veel ideeën waar ik aan begon, maar die ik niet afmaakte, omdat er weer een nieuw idee kwam en ik het lastig vond om keuzes te maken en prioriteiten te stellen. Ik miste sterk de focus in mijn werk en leven en mijn perfectionisme speelde ook een grote rol hierin. 

Het allerbelangrijkste was dat ik gestart ben met mijn coachpraktijk vanwege het grote vrijheidsgevoel en die vrijheid miste ik op een gegeven moment nu juist door mijn bedrijf. 

.

Waar verlang ik naar?

Ik mocht een pas op de plaats maken. Ik wilde tijd en energie om alles te evalueren. Om te reflecteren op mijn bedrijf.

Om te kijken of ik nog op het juiste pad zat. Wat ik mogelijk anders wilde gaan doen het komende jaar. Ik wilde weer energie en adem overhouden voor al het andere in mijn leven. Ik wilde met focus en rust werken in en aan mijn bedrijf.

De vragen die ik mijn klanten altijd stel ‘Wat wil jij, wat vind jij belangrijk in jouw leven en waar verlang jij naar’ wilde ik ook graag weer voor mezelf beantwoorden. Ik had reflectie momenten nodig om mijn drijfveer weer goed voor me te zien en te voelen en vandaar uit met focus te kunnen werken aan mijn bedrijf én aan mijn persoonlijke groei. 

.

Yesss…. Ik ervaar weer vrijheid

Nou heb ik ondertussen een manier van leven en werken ontdekt waardoor ik duidelijke focus heb en rust, energie en vertrouwen voel. Ik weet wat ik wil en hoe ik daar gefocust naartoe kan werken. 

En daar ben ik zo blij mee. Wat dit me opgeleverd heeft gun ik jou ook. 

.

.

Herken jij je in mijn verhaal?

Cijfer jij je gemakkelijk weg? Heb jij veel ideeën in je hoofd en neem je niet de acties die hierbij nodig zijn? Verlies jij je ook in moetjes, gedachten als dat is niet mogelijk en de vele verwachtingen naar jezelf waarin je blijft ronddolen in waar je al een tijd verblijft en er geen verandering plaats vindt? Dan nodig ik je nu uit om vanaf nu vaker stil te gaan staan bij wat echt belangrijk voor je is en hier de nodige stappen in te zetten. Want het kan echt anders.

.

Wil jij verder lezen over hoe je meer balans krijgt in je leven? Lees dan het blog over de balans tussen geven en nemen.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *