boedhistische leefstijl
Interview met Nicole van den Wildenberg
mei 31, 2020
Van klagen en dragen naar vragen
juni 5, 2020
Laat alles zien

Wat zijn jouw belangrijkste drijfveren?

waar kom jij je bed voor uit?

Om te beginnen wil ik eerst stilstaan bij wat drijfveren zijn. Drijfveren zeggen iets over je motivatie en je innerlijke waarden. Ze zijn belangrijk om richting te geven aan jouw leven en zetten je aan tot actie. Bij jouw drijfveren gaat het erom wat je werkelijk in beweging zet.

.

Waar kom jij je bed voor uit?

Wat is echt belangrijk voor jou in dit leven? Waar doe je het voor? Wat drijft jou? Stel dat je alles bereikt hebt wat je wilt wat is er dan werkelijk veranderd? 

Voorbeeld, je wilt graag een andere baan. Wat maakt jou daarin gelukkig als het jouw droombaan is? Een juiste balans tussen werk en privé? Uitdaging in je werk? Of dat je je persoonlijk en professioneel kunt blijven ontwikkelen? Of is het belangrijk voor je dat je een goed inkomen hebt waarin je alles kunt doen wat je graag wenst? 

.

Het belang van het helder hebben van je drijfveren

Je drijfveren zijn erg belangrijk om helder te krijgen. Als jij weet waar je het voor doet en wat echt belangrijk voor jou is, dan kun je veel gemakkelijker de juiste keuzes maken die passen bij wie jij werkelijk bent. Dan kun je veel gerichtere doelen stellen en gerichter zoeken naar die ideale baan, partner of huis waar jouw innerlijke waarden in terugkomen.

Door je drijfveren te kennen kom je dichterbij je verlangen, dat wat je diep van binnen wilt. Het helpt je om goed voor jezelf te zorgen omdat je weet wat belangrijk voor je is.

.

Drijfveren geven je inzicht in wat jij werkelijk belangrijk vindt in het leven 

.

Motivatie vergroten om je doel te behalen

Daarnaast vergroot het je motivatie om je verlangen te verwezenlijken. Een jaar na de start met mijn coachpraktijk voelde ik me een slaaf in mijn bedrijf. Ik zag in dat ik de vrijheid die ik voor ogen had met de start van mijn praktijk niet meer voelde. Het voelde zwaar totdat ik stil ging staan bij wat me werkelijk beweegt in mijn bedrijf. 

Ik wil van betekenis zijn

Ik vind het heel belangrijk om van betekenis te zijn. Dat is een van mijn drijfveren. Ik voel me van betekenis door vrouwen te helpen die met dezelfde struggles worstelen als ik heb gedaan. Waarbij ik ze help zichzelf weer te ontdekken en waarmee ze in gaan zien wat voor waarde ze in zich hebben en wat ze te betekenen hebben in deze wereld. Dat drijft me. 

Op het moment dat ik in een onzekere fase zit dan herinner ik me aan mijn heldere drijfveer, waar ik het voor doe en dan komt alles weer in beweging.

 .

Wat zijn jouw belangrijkste drijfveren?

De meeste klanten vinden het lastig om deze vraag te beantwoorden als ik daar naar vraag. Ze hebben er nog nooit over nagedacht. Ik besteed daar veel aandacht aan in mijn coachtrajecten, omdat dit je dichterbij jezelf brengt, bij wie je werkelijk bent en wilt zijn.

Ik nodig je uit om hier nu bij stil te staan. Pak ben en papier en beantwoord de volgende vragen: Wat is echt belangrijk voor jou? Wat doet er toe?

.

Schrijf-je-hier-in-voor-mijn-inspiratiemails
Wil jij mijn beste tips en inspiratie niet missen? Schrijf je dan hierboven in voor mijn inspiratiemails.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *