Els van Dongen | Holistisch coach | Geloof in jezelf

Je kunt én bent zoveel meer dan je denkt

Vanaf mijn kindtijd heb ik me laten tegenhouden door gedachten als: ‘Ik ben niet goed genoeg'. Ik voelde me minderwaardig, alsof ik er niet toe deed. Vanaf de middelbare school kwamen de depressieve gevoelens.

Een ongeluk op 17 jarige leeftijd en het verlies hierdoor van school, sporten en mijn sociale leven deed mijn eigenwaarde geen goed. 

Totdat ik met hulp van een psychotherapeut erachter kwam dat ik veel meer in me had dan ik dacht. In kleine stappen pakte ik 8 jaar na het ongeluk mijn leven weer op. In plaats van me wegcijferen en aanpassen, koos ik steeds meer voor mezelf.

Er is een wereld voor mij opengegaan sinds ik ervaren heb hoe het ook kan. Het vertrouwen in mezelf en in het groter geheel is erg gegroeid.

Ik leef nu steeds meer vanuit overgave, vanuit liefde voor mezelf en in verbinding met mijn belangrijke naasten en de natuur. Ik voel nu een ongekende innerlijke vrijheid, voldoening, rust, energie en vertrouwen.

Deze kennis en ervaring deel ik graag met jou.

 
 
"Angst en zelfafwijzing maakte plaats voor zelfacceptatie 
en ZELFLIEFDE.
Onzekerheid maakte plaats voor vertrouwen.
Een gevangen gevoel maakte plaats voor een bevrijd gevoel en mijn veerkracht groeide.
Van overleven naar LEVEN."
 

 

Voel jj vaak frustratie en zou jij meer uit het leven willen halen, dan je nu doet?

Met mijn levenservaring en liefdevolle betrokkenheid help ik je graag bij jouw zoektocht naar jezelf.

Ook jij kunt én bent zoveel meer dan je denkt.

Als holistisch coach help ik jou onbewuste patronen en emotionele blokkades te ontdekken en doorbreken, zodat jij weer dichterbij jezelf komt en Jouw leven gaat Leven. Vanuit liefde voor jezelf en vanuit vertrouwen.

Geloof in jezelf.

Dit alles geeft zoveel vrijheid, dat gun ik jou! 

In onderstaande interview deel ik onder andere over mijn eerste grote
Kies voor jezelf ervaring en wat deze stap voor positieve gevolgen heeft gekregen voor mijn leven.

 

 
 • Liefs, J.
  "Je openheid over je eigen verhaal en je positiviteit spraken me meteen aan. Herkenning. Na een droomschaal bij je gemaakt te hebben wist ik dat ik een traject bij je wilde doen. Om meer tot mezelf te komen en vertrouwen terug te krijgen voor de toekomst en mijn dromen. Mijn obstakel was wel de investering. Gun ik me dat? Als co-ouder alleen is het financieel toch keuzes maken na een scheiding. Maar wat ben ik blij dat ik deze investering in mezelf heb gestopt. Uiteindelijk ben ik er niet alleen beter van geworden, ook mijn meisjes. Zij hebben weer een blije mama terug die meer in haarzelf geloofd. Het signaal oppikken wanneer ik weer een keer in mijn oude valkuil stap en daar op een juiste manier mee om gaan. Voor mezelf. Dat is een punt wat ik als pleaser heel mijn leven moeilijk heb gevonden. Dat heb je me wel echt geleerd Els. Maar ook... hoe is dit gedrag ontstaan, wat doe je daarmee en niet alleen maar graven in dat verleden. Bijzonder. Daarbij vind ik je brede aanpak prettig. Met astrologie (wat ik een grote aanwinst vind) mediteren, manifesteren, familieopstellingen etc. Er is een goede basis neergezet. Ook vond ik het fijn dat ik altijd bij je terecht kon. Ik ga onze ingesproken appjes missen! Zo fijn hoe je weer na je antwoord anders kunt gaan denken en voelen. Het is gewoon een feestje met je om te leren in dit leven. Ik ben uiteindelijk ook bij mijn wens uitgekomen, mijn baan waar mijn ogen van gaan twinkelen. Waarvan ik 2 maanden geleden nog zei: ”Dat kan niet!!” En nu ga ik mijn eigen pad beklimmen en steeds meer volgen. Je bent zo’n positief optimistisch reëel persoon met wilskracht en mooie levensvisie. Je bent een voorbeeld voor mij. Ik ben je heel dankbaar voor alles wat je me hebt geleerd en als persoon. Het was de investering zeker waard. Speciaal plekje in mijn hart."
  Liefs, J.

 

Als je mij zou kennen, zou je weten dat....

 

 • Ik ben geboren en getogen in Brabant met 3 broers en ben 44 jaar
 • Ik heb me vaak afgevraagd of ik niet van de melkboer was, omdat ik me zo anders voelde in ons gezin
 • Ik ben een dromer, leergierig, perfectionistisch en veerkrachtig 
 • Mijn glas is meestal halfvol en ik zie in elke pijnlijke of vervelende gebeurtenis een les
 • Ik ben gek op bourgondische bitterballen en daarnaast een echte theeleut en fijnproever van heerlijke gerechtjes en lekkere wijnen
 • Ik woon met mijn man Floris en kater Kosmo in het bos en mijn mond valt nog elke keer open bij het zien van een eekhoorn, of een ree
 • Ik kan enorm genieten van het buiten zijn, het liefst ben ik in het bos, in glooiende landschappen, of bij stromend water
 • Ik heb geen tv, maar kijk graag naar een feelgood film of romantische comedy op mijn MacBook op de bank
 • Ik heb bewust gekozen voor geen kinderen, wat geen gemakkelijke keuze was 
 • Ik verwonder me regelmatig over wat er nog allemaal mogelijk is.