boekentips persoonlijke ontwikkeling

Inspirerende boekentips

Inspirerende boekentips om je te inspireren, terwijl je ontspannen wegkruipt op de bank, in bed, of in je tuin.

Verhalen over mooie dromen en magie en wijze lessen over innerlijke rust, vrijheid en vertrouwen.

Lezen geeft veel (h)erkenning en vergroot je bewustwording. Het inspireert je om op een andere manier naar het leven te kijken. 

Op deze pagina deel ik mijn favoriete boeken, die mij enorm inspireerden in mijn persoonlijke groeiproces. Stuk voor stuk aanraders. Het zijn boeken voor persoonlijke groei, of in prachtige verhaalvorm omschreven, vol met wijsheden, inspiratie en (h)erkenning. Boeken die je niet meer weg legt en graag vaker leest. Elke keer doe je weer andere inzichten op.

Ik wens je veel leesgenot en bewustwording van het boek van jou keuze!

Liefs Els

Ps. Ben je op zoek naar een leuk cadeautje? Er zitten leuke pareltjes tussen om te geven 💜

fulltime avonturier

Tamar Valkenier besluit op haar 28ste om alles achter te laten. Ze heeft de baan waar ze al lang naar verlangde en succes in haar leven. En toch voelde ze een gemis: ‘is dit het nou?’ Ze neemt je in haar boek Fulltime avonturier mee op haar reis over de wereld. Ze schrijft over haar kwetsbaarheden en doorzettingsvermogen en haar levenslessen over reizen in de wildernis.
Het leest heel gemakkelijk en ontspannen weg en het boek heeft me erg geïnspireerd. Wat is nu echt belangrijk in jouw leven? 
Aanrader!


Inspirerende boeken tips

Wauw, wat een prachtig verhaal, volop herkenning! Het boek gaat over een jonge priesteres en haar leven in een tempel in Atlantis. Een spannende roman, met angsten die voor velen herkenbaar zijn, als eenzaamheid, slachtoffer, macht, angst voor de dood, verlies, of ziekte.

Het over passie en liefde! Een van de boodschappen uit dit boek is: Kies je voor angst, of voor liefde. En het neemt je mee in de gevolgen van de keuze.

Een roman vol met wijsheden in een spannend verhaal verweven. Het voelde als thuiskomen. Dikke aanrader als jij je mee wilt laten nemen in een spirituele kijk op het leven. Als jij ook voelt dat er meer is tussen hemel en aarde. Een boek met ruim 400 bladzijden, waarin je niet wilt stoppen.


de keuze

Edith Eva Eger werd op 16 jarige gevangen genomen in Auschwitz. Ze verliest daar op de eerste dag haar ouders aan de gaskamer. Een afschuwelijke periode voor haar en indrukwekkend om te lezen. Tegelijk heel inspirerend om te lezen hoe zij omgaat met haar lijden en anderen daar later als psychoog bij helpt. De vrijheid vind je in jezelf. 


Paulo Coelho neemt je in het boek De alchemist mee met dromen en magie. Het is een prachtig geschreven verhaal over een jonge schaapsherder die zijn dromen achter na gaat en verschillende wijze lessen opdoet in het leven die voor ons allemaal van toepassing zijn. De universele wijsheid van de wet van aantrekking. Een boek wat je niet weg wilt leggen.


Anastasia Vladimir Megre

Vladimir Megre heeft 9 boeken geschreven over de rinkelende dennen van Rusland. Anastasia is deel 1. Ik heb ze alle 8 gelezen en wat een mooie boodschappen komen er in elk boek voor. Dit eerste deel Anastasia is prima afzonderlijk te lezen en is het mooiste verhaal waarin de grootste boodschap van al zijn boeken naar voren in komt.

De boeken vind ik niet allemaal prettig lezen en soms wat langdradig. Toch heb ik  elk boek zeer de moeite waard gevonden! Het opent een nieuwe kijk op het leven. Megre ontmoet de sprookjesachtige Anastasia en deelt haar  levenswijsheid via zijn boeken. Bijzonder is dat het boek in 1996 uitgegeven is en dat de stof die gedeeld wordt in de boeken precies slaan op de tijd waarin wij nu leven. Dit geeft veel (h)erkenning.


De jongen, de mol de vos en het paard

De jongen, de mol, de vos en het paard is een boek vol prachtige illustraties en mooie boodschappen voor jong en oud.

Het is een super leuk boek om cadeau te geven aan je moeder, oma, kind of vriendin.

Een boek over liefde, warmte, wijsheid, humor en ontroering. Niet een boek om in een keer uit te lezen, maar een boek om willekeurig open te slaan en je te laten verrassen door een prachtige tekening met indrukwekkende boodschap.

Een boek wat je raakt en je iedereen toewenst. Ook een mooi cadeau voor jezelf.


Jonathan Livingston Zeemeeuw

Wat een mooi inspirerend verhaal. Over een meeuw en zijn meeuwenfamilie met een prachtige boodschap voor het leven: Vertrouw op je eigen kunnen en intuïtie, ook al zien anderen niet de kwaliteiten die je in je hebt. Geloof in jezelf! Ga je hart en gevoel achterna. Voorbij je angst en verveling.

Een boekje om in een keer uit lezen. Ook een mooi boek om aan iemand cadeau te geven. Ook voor tieners die worstelen tussen zichzelf en de groep, een aanrader.


Gabrielle Bernstein

Gabrielle Bernstein schrijft vanuit kwetsbaarheid en erg liefdevol. Het boek leest gemakkelijk weg. Ze deelt verschillende praktische oefeningen, tips en meditaties. Naast vele praktijkvoorbeelden waar je veel herkenning en erkenning van krijgt.

Het boek helpt je bewust te kiezen om van angst naar liefde en vertrouwen te gaan. Wat een inspirerende vrouw! Het lezen waard als jij behoefte hebt aan meer zelfliefde en verbondenheid.


Een levensverhaal van een vrouw die als kind al contact had met engelen. Ze omschrijft haar leven in een mooi verhaal over de boodschappen die ze kreeg en hoe ze anderen hiermee hielp. Na vaak dit boek getipt gekregen heb ik het eindelijk gekocht.

Ik vind het te gedetailleerd en langdradig geschreven. Toch blij dat ik het uitgelezen heb. En vind het ondanks dat, een plek in deze boekentips pagina waard. 

Of je nu wel of niet gelooft in engelen. Hoe mooi is de gedachte alleen al dat er altijd onzichtbare steun is, waar je elk moment van de dag hulp aan kunt vragen? 


Merijntje Betzema

Wat een puurheid, eerlijkheid en kwetsbaarheid. Merijntje deelt over haar worsteling in het leven. Wat een herkenning in vele opzichten, terwijl ik geen “autisme heb”.

Merijntje deelt openhartig over haar gevoelens als vluchten, overgevoeligheid, zich anders voelen, een hoofd wat altijd aanstaat vol met gedachten als: ‘Heb ik het wel goed gedaan? Het is nooit goed genoeg. Ben ik wel goed genoeg? Doe ik iemand tekort?’ Ze schrijft over het machteloze gevoel wat je als moeder soms ervaart.

In Een zee van ruimte, neemt Merijntje je mee in haar zoektocht in het leven naar wie ze is en wil zijn. Het boek gaat over zelfliefde en over helen van oude pijn, verdriet en trauma.

Ik kan elke vrouw en/of moeder, die regelmatig twijfelt aan zichzelf, wel of niet met autisme, dit boek aanraden. Er staan mooie tips in en Merijntje is een voorbeeld van reflectie: Je kwetsbaar op durven stellen en vanuit volle eerlijkheid naar de diepere lagen in jezelf te kijken. Een boek van herkenning en erkenning.


.

Op mijn blog maak ik gebruik van affiliate links. Bestel je via deze links, dan ontvang ik een kleine commissie zonder dat jij meer betaald. Op deze manier help je mij deze blog te onderhouden en vernieuwen met nieuwe inspirerende blogs.

Bestel bijvoorbeeld een boek via deze boekentips pagina , of bestel jouw gewenste spullen via deze link van Bol.com.

Dank je wel daarvoor!

Liefs, Els van Dongen

Holistisch coach