Inspirerende boekentips

Mijn boekentips voor jou om je te inspireren, terwijl je ontspannen wegkruipt op de bank of in je tuin.

Inspirerende boeken met mooie dromen en magie. Wijze lessen over innerlijke rust, vrijheid en vertrouwen.

Lezen geeft veel (h)erkenning en vergroot je bewustwording. Het inspireert je om op een andere manier naar het leven te kijken. 

Op deze pagina deel ik mijn favoriete boeken, die mij enorm inspireerden in mijn persoonlijke groeiproces. Stuk voor stuk aanraders. Het zijn zelfhulp boeken voor persoonlijke groei, of in prachtige verhaalvorm omschreven. Boeken die je niet meer weg legt en graag vaker leest. Elke keer doe je weer andere inzichten op.

Ik wens je veel leesgenot en bewustwording van het boek van jou keuze!

Liefs Els

Tamar Valkenier besluit op haar 28ste om alles achter te laten. Ze heeft de baan waar ze al lang naar verlangde en succes in haar leven. En toch voelde ze een gemis: 'is dit het nou?' Ze neemt je in haar boek Fulltime avonturier mee op haar reis over de wereld. Ze schrijft over haar kwetsbaarheden en doorzettingsvermogen en haar levenslessen over reizen in de wildernis.
Het leest heel gemakkelijk en ontspannen weg en het boek heeft me erg geïnspireerd. Wat is nu echt belangrijk in jouw leven? 
Aanrader!

Edith Eva Eger werd op 16 jarige gevangen genomen in Auschwitz. Ze verliest daar op de eerste dag haar ouders aan de gaskamer. Een afschuwelijke periode voor haar en indrukwekkend om te lezen. Tegelijk heel inspirerend om te lezen hoe zij omgaat met haar lijden en anderen daar later als psychoog bij helpt. De vrijheid vind je in jezelf. 

Paulo Coelho neemt je in het boek De alchemist mee met dromen en magie. Het is een prachtig geschreven verhaal over een jonge schaapsherder die zijn dromen achter na gaat en verschillende wijze lessen opdoet in het leven die voor ons allemaal van toepassing zijn. De universele wijsheid van de wet van aantrekking. Een boek wat je niet weg wilt leggen.

Vladimir Megre heeft 9 boeken geschreven over de rinkelende dennen van Rusland. Anastasia is deel 1. Ik heb ze alle 8 gelezen en wat een mooie boodschappen komen er in elk boek voor. De boeken vind ik niet allemaal prettig om te lezen en soms wat langdradig. Toch heb ik  elk boek zeer de moeite waard gevonden! Het opent een nieuwe kijk op het leven. Megre ontmoet de sprookjesachtige Anastasia en deelt haar  levenswijsheid via zijn boeken. Bijzonder is dat het boek in 1996 uitgegeven is en dat de stof die gedeeld wordt in de boeken precies slaan op de tijd waarin wij nu leven. 

Gabrielle Bernstein schrijft vanuit kwetsbaarheid en erg liefdevol. Het leest gemakkelijk weg. Ze deelt verschillende praktische oefeningen, tips en meditaties. Naast de vele praktijkvoorbeelden waar je veel herkenning en erkenning van krijgt. Het boek helpt je bewust te kiezen om van angst naar liefde en vertrouwen te gaan. 

De zeemeeuw heb ik in een keer uitgelezen. Wat een mooi verhaal over een meeuw die op zoek gaat naar wat er nog meer in hem zit. Het boek vertelt een verhaal wat gaat over je potentie ontdekken en geloof in jezelf. Verder gaan dan waar anderen denken dat je kunt komen. Prachtig! 

Dit boek is een boek met prachtige illustraties, spreuken en levenswijsheden. Uit de mond van een mol, een jongen, een vos en een paard. Het gaat over het leven en over vriendschap. Een boek voor kinderen en volwassenen wat je elk moment kunt openslaan voor een mooie wijsheid. Een super leuk cadeautje om te geven en te krijgen. 

Dit boek heeft mij geïnspireerd om mijn passie te ontwikkelen. Om verbinding te maken met wat echt belangrijk voor mij is. Hannah neemt je mee op haar innerlijke reis en stelt tussendoor mooie vragen aan de lezer voor meer zingeving en betekenis in je leven. Over je hart volgen en je schaduwkanten verwelkomen. 

Prachtige verhalen van wijze vrouwen over de hele wereld. Een cadeautje om te lezen. 13 inheemse grootmoeders delen hun wijsheid over tijdloze onderwerpen als armoede, gezondheid en geweld.

Op deze pagina maak ik gebruik van affiliatelinks. Als je een boek koopt vanuit deze pagina of een ander product via bol.com dan ontvang ik daar een klein percentage voor. Jij betaalt niets meer en op deze manier help jij mij om jou te blijven inspireren met mijn blogs.

Alvast dankjewel!