Wat zijn jouw innerlijke drijfveren?

wat drijft mij

Je hebt een verlangen. Bijvoorbeeld de wens van een andere baan, of je wilt voor jezelf beginnen. Je droomt van een moestuin of een inspirerende reis. Je wilt je zelfverzekerder voelen. Of vaker voor jezelf kiezen. Voor elke wens is het waardevol en helpend om stil te staan bij jouw drijfveren om in beweging te komen.

Als eerste wil ik met je stil staan bij de betekenis van drijfveren.

.

Wat is de betekenis van drijfveren?

Drijfveren zeggen iets over je motivatie en je innerlijke waarden. Ze zijn belangrijk om richting te geven aan jouw leven en zetten je aan tot actie. Bij jouw drijfveren gaat het erom wat jou werkelijk in beweging zet.

Wat is echt belangrijk voor jou in dit leven? Waar doe je het voor? Wat drijft jou? Stel dat je alles bereikt hebt wat je wilt wat is er dan werkelijk veranderd? 

.

Innerlijke drijfveren voorbeelden

Stel je hebt als wens dat je graag een andere baan wilt. Je kunt je als eerste afvragen wat de reden is dat jij op zoek bent naar een andere baan. Gaat het om een juiste balans tussen werk en privé? Wil je meer uitdaging in je werk? Wil je een baan waar jouw passie en kwaliteiten meer tot zijn recht komen? Vind jij het belangrijk dat je persoonlijk en professioneel kunt blijven groeien? Of is het belangrijk voor je dat je een goed inkomen hebt waarin je alles kunt doen wat je graag wenst? 

Vraag jezelf af: “Wat drijft mij?’ Wat brengt het jou als jij die nieuwe baan vindt en krijgt? Innerlijke drijfveren voorbeelden kunnen zijn: innerlijke rust, vrijheid, uitdaging, of dat je je betekenisvol voelt. Of dat je het inkomen ontvangt waarmee je jouw droomvakantie kunt maken. Dan is de innerlijke rust, uitdaging, betekenisvol zijn, vrijheid of je droomvakantie jouw drijfveer.

.

Waarom stil staan bij jouw persoonlijke drijfveren?

Je innerlijke drijfveren zijn belangrijk om te verkrijgen wat jij wil. Het is de motivatie achter jouw verlangen. Als jij weet waar je het voor doet en wat echt belangrijk voor jou is, dan kun je veel gemakkelijker de juiste keuzes maken die passen bij wie jij werkelijk bent.

Door je drijfveren te kennen kom je dichterbij wat je diep van binnen wilt. Het helpt je om goed voor jezelf te zorgen en jouw droom serieus te nemen.

Lees meer inspiratie over jezelf motiveren om te gaan voor waar jij diep van binnen naar verlangt.

.

Innerlijke drijfveren geven je inzicht in wat jij werkelijk belangrijk vindt in jouw leven 

…..

Zingeving en van betekenis zijn

Van betekenis zijn is een van mijn drijfveren. Het geeft mijn leven zin. Deze boodschap zie ik ook duidelijk terug in mijn geboortehoroscoop. Mensen helpen bij zingeving en het verruimen van hun bewustzijn is onderdeel van mijn zielsmissie. Waarbij ik ze help zichzelf weer terug te vinden.

Op het moment dat ik in een onzekere fase zit dan herinner ik me aan mijn drijfveer en dan komt alles weer in beweging.

Geboortehoroscoop

Een tool om inzicht te verkrijgen in jouw drijfveren en jouw zielsmissie start ik de coachbegeleiding altijd met een geboortehoroscoop. Dit is jouw handleiding naar jouw kwaliteiten en talenten. En daarnaast geeft het je inzicht in welke ontwikkelingsweg jij te gaan hebt (jouw karma en dharma) en wat jij voor anderen en de wereld kunt betekenen; Jouw zielsmissie. Dit kan een van jouw drijfveren worden, omdat jij diep van binnen voelt dat dat de weg is die jij te gaan hebt volgens de evolutionaire astrologie.

Lees meer over welke inzichten je krijgt in jouw geboortehoroscoop.

.

Wat zijn jouw persoonlijke drijfveren?

Hierboven deelde ik een aantal innerlijke drijfveren voorbeelden. Neem nu een moment voor jezelf, om stil te staan bij een verlangen en welke drijfveren hieronder zitten. Zo ontdek je de motivatie om echt voor jouw wens, verlangen of droom te gaan en waar jij het voor doet en zo dichter bij je ware zelf te komen. De essentie van wie jij werkelijk bent.

Pak pen en papier en beantwoord de volgende vragen:

  • Waar verlang jij nu naar?
  • Wat is (hierin) echt belangrijk voor jou?
  • Wat zet jou aan tot actie?
  • Wat geeft jou plezier in het leven en wat niet?
  • Wat doet er toe in jouw leven?
  • Wat is de reden achter jouw verlangen?

Succes en geniet van de antwoorden. Droom groots, want alles is mogelijk!

.

Laat je verder inspireren over wie jij werkelijk bent.

Of vraag mijn gratis ebook aan waarbij jij meer focus krijgt over waar jij op dit moment werkelijk naar verlangt. Gun jezelf de opstap naar innerlijke rust en vrijheid.

innerlijke rust, innerlijke vrijheid

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *