signalen van het universum
Welke signalen krijg jij van het Universum?
juni 16, 2020
minfulness
Van tijdstress naar rust in je hoofd
juni 30, 2020
Laat alles zien

Van burn-out naar eigen bedrijf

Kies voor jezelf

In 2014 kwam ik met een burn-out thuis te zitten. Ik had geen energie meer, huilde veel en was erg teleurgesteld in mezelf. Ik had me overvraagd en dacht dat ik weer terug bij af was. 

 

Ik heb lang gedacht dat ik nooit meer zou iets zou kunnen

Op 17-jarige leeftijd kreeg ik een ongeluk. En als gevolg daarvan heb ik lang gedacht dat ik nooit meer zou kunnen leren en werken. Op het moment dat daar na 8 jaar een omkeerpunt in kwam (ik ging als leerling verpleegkundige werken bij de GGZ)  was ik ontzettend blij en dankbaar en wilde ik er alles uithalen wat in me zat.

Dat ik weer kon leren en werken was voor mij van grote waarde. Ik voelde me weer van betekenis. Ik deed weer mee in het maatschappelijk leven en stelde voor mijn gevoel weer iets voor. Helaas vroeg ik met de drang om weer van betekenis te zijn en om me waardevol te voelen teveel van mezelf met overvraging tot gevolg. 

Door het negeren van de signalen die mijn lichaam me gaf, kwam ik na 6 jaar opnieuw thuis te zitten en nu met een burn-out.

.

De winst van mijn burn-out

Tijdens mijn herstel in de burn-out periode heb ik ervaren wat voor grote invloed een gezonde leefstijl op mij had. Ik stond ervan te kijken wat het mij aan energie opleverde sinds ik dagelijks ging wandelen, gezonder ging eten en bewust ontspanning toevoegde aan mijn dagritme. Het was lang geleden dat ik zoveel energie had en verbaasde me dat ik deze kennis over het belang van een gezonde leefstijl nooit eerder had gehoord. Deze kennis zou naar de basisschool moeten. 

Ik besloot om me om te scholen tot leefstijlcoach, omdat ik deze kennis heel graag wilde delen met vrouwen die ook kampten met energietekort en disbalans.

.

Ik kwam in contact met de pijn en worstelingen die ik had overwonnen

Toen ik afgestudeerd was voor leefstijlcoach ging ik een intensief coachtraject doen om te onderzoeken wie ik nu het allerliefste wilde begeleiden in mijn eigen praktijk. Ik voelde dat het verder ging als mensen helpen bij meer energie en een gezonde leefstijl. 

Ik kwam in contact met de pijn en worstelingen die ik heb overwonnen in mijn leven als zelfafwijzing, mezelf wegcijferen door het gevoel het niet waard te zijn en gevangen zitten in mijn gedachten, emoties, relatie en lichaam. 

En voelde ineens heel sterk waarvoor ik hier op aarde ben

Toen voelde ik zo sterk dat ik graag mannen en vrouwen weer in contact wil brengen met wie ze werkelijk zijn, zodat ze in gaan zien wat voor waarde ze in zich hebben en weer gaan geloven in zichzelf. Dat ze hun leven gaan Leven in plaats van wegcijferen en zichzelf klein houden met hun onzekere gedachten en twijfels aan zichzelf. En keuzes gaan maken die passen bij wat ze diep van binnen willen.

.

Ik ging verder leren, zodat ik mijn levenslessen goed kon doorgeven

Ik ging nieuwe opleidingen doen waar ik leerde om dat wat mij het allerbeste geholpen had in mijn groeiproces door te kunnen geven aan de coachees die ik ging begeleiden met name gericht op werken met je onbewuste. Dit gecombineerd met de coachtechnieken uit de leefstijl opleiding is een perfecte combinatie om het aardse te combineren met het spirituele. Dat is een sterke combi waar ik heel sterk in geloof en wat typeert voor de coach begeleiding die ik nu bied. 

.

Het belang van leven volgens je innerlijke waarden

Ik kwam er steeds meer achter hoe belangrijk het voor me was om mijn leven te leven volgens mijn innerlijke waarden en dat ik me betekenisvol wilde voelen. 

Toen ik hierover sprak met anderen kwam ik er achter dat veel meer mensen met deze thema’s worstelen. Velen voelen zich onzeker over hun kunnen en tegelijk voelen ze dat ze meer uit hun leven kunnen halen dan ze nu laten zien. 

Ik vind het super mooi dat ik verschillende mannen en vrouwen al heb mogen helpen bij deze vraagstukken waardoor ze nu inzien wat ze aan mooie eigenschappen en kwaliteiten in zich hebben en dit nu tot uiting kunnen brengen op een manier dat ze zich betekenisvol voelen én leven volgens hun eigen ritme en innerlijke waarden.

.

Dankbaar voor mijn burn-out

Nu ben ik dankbaar voor mijn burn-out en dat ik mijn hart gevolgd heb. Zonder deze levenservaring had ik waarschijnlijk nu geen coachpraktijk waar ik met veel liefde en plezier anderen begeleid bij hun zoektocht naar innerlijke rust, vertrouwen en een betekenisvol leven.

.

Helpen om te kiezen

Ik help nu mensen om weer te kiezen voor zichzelf zodat ze voorbij hun belemmeringen, angsten en onzekerheden komen. Dat ze zichzelf weer op nummer 1 gaan zetten en weer de weg terugvinden naar wie ze werkelijk zijn.

De ontwikkelingen die ik heb meegemaakt op persoonlijk vlak deel ik graag met je, want dit gun ik jou ook!

Voor meer leesinspiratie kan ik je het blog Hoe kies je voor jezelf aanraden waarin ik tips deel en verwijs naar andere blogs met tips.

.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *