Van burn-out naar eigen bedrijf

In 2014 kwam ik met een burn-out thuis te zitten. Mijn energie was op, ik huilde veel en was erg teleurgesteld in mezelf. Ik had me overvraagd en dacht dat ik weer terug bij af was. 

 

Ik heb lang gedacht dat ik nooit meer iets zou kunnen

Op 17-jarige leeftijd kreeg ik een ongeluk. En als gevolg daarvan heb ik lang gedacht dat ik nooit meer zou kunnen leren en werken. Op het moment dat daar na 8 jaar een omkeerpunt in kwam (ik ging als leerling verpleegkundige werken bij de GGZ)  was ik ontzettend blij en dankbaar en wilde ik er alles uithalen wat in me zat.

Dat ik weer kon leren en werken was voor mij van grote waarde. Ik voelde me weer van betekenis. Ik deed weer mee in het maatschappelijk leven en stelde voor mijn gevoel weer iets voor. Helaas vroeg ik met de drang om weer van betekenis te zijn en om me waardevol te voelen teveel van mezelf met overvraging tot gevolg. 

Door het negeren van de signalen die mijn lichaam me gaf, kwam ik na 6 jaar opnieuw thuis te zitten en nu met een burn-out.

.

De winst van mijn burn-out

Tijdens mijn herstel in de burn-out periode heb ik ervaren wat voor grote invloed een gezonde leefstijl op mij had. Ik stond ervan te kijken wat het mij aan energie opleverde sinds ik dagelijks ging wandelen, gezonder ging eten en bewust ontspanning toevoegde aan mijn dagritme. Het was lang geleden dat ik zoveel energie had en verbaasde me dat ik deze kennis over het belang van een gezonde leefstijl nooit eerder had gehoord.

Ik besloot om me om te scholen tot leefstijlcoach, omdat ik deze kennis heel graag wilde delen met vrouwen die ook kampten met energietekort en disbalans.

.

Zelfafwijzing en mezelf wegcijferen

Na mijn afstuderen voor leefstijlcoach ging ik een intensief coachtraject doen om te onderzoeken wie ik nu het allerliefste wilde begeleiden in mijn eigen coachpraktijk. Ik voelde dat het verder ging als mensen helpen bij meer energie en een gezonde leefstijl. 

Ik kwam in contact met de pijn en worstelingen die ik heb overwonnen in mijn leven als zelfafwijzing, mezelf wegcijferen door het gevoel het niet waard te zijn en gevangen zitten in mijn gedachten, emoties, relatie en lichaam. En voelde ineens heel sterk waarvoor ik hier op aarde ben.

Ik wil graag mannen en vrouwen weer in contact brengen met wie ze werkelijk zijn. Zodat ze weer gaan geloven in zichzelf en keuzes gaan maken die juist zijn voor hen. Dat ze hun leven gaan Leven in plaats van wegcijferen en zichzelf klein houden met hun onzekere gedachten en twijfels aan zichzelf. Zodat ze keuzes gaan maken die passen bij wat ze diep van binnen willen.

..

Het aardse in combi met het spirituele

Ik ging nieuwe opleidingen doen waar ik leerde om dat wat mij het allerbeste geholpen had in mijn groeiproces door te kunnen geven aan mijn klanten. Het was gericht op werken met je onbewuste: Holistisch en systemisch werken, theta-healing en astrologie.

In mijn leven en in mijn werk combineer ik het aardse met het spirituele. Daar geloof ik sterk in. Alle antwoorden zitten in jou. Je bent er alleen vaak niet bewust van. Vanuit een holistische kijk, help ik je inzichten opdoen vanuit je verstand (je denken) én vanuit zielsniveau (je onbewuste). Je leert je verbinden met het grotere geheel en je gaat DOEN, want met alleen inzichten kom je er niet. Het gaat erom wat je met de inzichten doet.

Zonder je onbewuste aan te spreken, is er een grote kans dat je steeds weer in oude valkuilen beland. Ik krijg wel eens de vraag of het zweverig is wat ik doe. Ik kan je zeggen dat mijn klanten het zeker niet zweverig vinden. Ze verbazen zich wel vaak over hun doorbraak. Nou heeft de doorbraak niet alleen te maken met mijn werkwijze en coachtechnieken, maar zeker ook met hun motivatie. De kracht van samen.

.

Dankbaar voor mijn burn-out

Ik voel nu oprecht dankbaarheid voor mijn burn-out en de worstelingen in mijn leven. Zonder deze levenservaring had ik mijn groeiproces niet zo diep meegemaakt. De worstelingen waren nodig om te komen waar ik nu sta. Waaronder mijn coachpraktijk waar ik met veel liefde en plezier anderen begeleid bij hun zoektocht naar zichzelf. Op zoek naar innerlijke rust, vertrouwen en een betekenisvol leven.

.

Kies voor jezelf

Ik help nu mensen om weer te kiezen voor zichzelf zodat ze voorbij hun belemmeringen, angsten en onzekerheden komen. Dat ze zichzelf weer op nummer 1 gaan zetten en weer de weg terugvinden naar wie ze werkelijk zijn.

Wil je mijn grote Kies voor jezelf moment horen? Kijk dan naar het interview waarin ik openhartig mijn verhaal deel over Kiezen voor jezelf en geloven in jezelf.

De ontwikkelingen die ik heb meegemaakt op persoonlijk vlak deel ik graag met je, want dit gun ik jou ook!

.

.

Ben jij klaar voor jouw volgende stap?

Voel jij je aangesproken en ben jij er klaar voor om een volgende stap te zetten? Vraag dan hieronder het gratis ebook aan. Op weg naar meer innerlijke rust, vertrouwen en zingeving.

onrustige gedachten, twijfelen aan jezelf

.

3 Comments

 1. Henny schreef:

  Hoi Els

  In 2015 heb ik voor mezelf gekozen.
  Dat was de moeilijkste keuze ooit in mijn leven.
  We waren 26 jaar bij elkaar, we woonden in een verbouwde boerderij aan de bosrand.
  Daar hebben we 2 kinderen gekregen, Joost en Jolijn.
  Ik raakte alles kwijt, mijn gezin ,huis , auto baan en mezelf.
  Maar heel diep vanbinnen was er een vertrouwen dat het goed kwam.
  Daar heb ik zelfs een visioen over gehad.
  Ik had het gevoel dat ik zo diep in het drijfzand zat dat ik er nooit meer uit kwam.
  Zo ging ik naar bed huilend en wel en zo heb ik me in slaap gebracht.
  En toen kreeg ik een droom dat ik aan het vallen was in een put en het werd steeds donkerder en donkerder ik probeerde me overal aan vast te houden om die val te breken maar dat lukte niet. Opeens hoorde ik een heel heldere mannenstem, Henny geef je over laat het los laat het gaan. Oke dacht ik ik moet het los laten en gaf mij over. Op dat moment ging ik zweven.
  In een prachtig mooi bos met frisse groene bladeren en dan die serene stilte zo fijn. Ik dacht nog ik hoef er niets voor te doen het gaat vanzelf. Toen werd ik wakker en dacht verhip het was maar een droom.
  Maar meteen voelde ik het vertrouwen en dacht dat moet ik vast houden.
  Het komt goed.
  Ook besef ik heel goed dat door mijn pleas gedrag en altijd bevestiging zoeken ook een bepaald patroon creëerde in mijn relatie. hij negeerde mij steeds meer en nam mij niet serieus onderdrukte en manipuleerde mij.
  Dus die verwijdering werd groter en groter was niet meer te herstellen. Uiteindelijk heb ik alles weer opgebouwd.
  De band met mijn kinderen is sterker geworden ook gaat het goed met hun. een goede band met mijn zussen zwagers en mijn Moeder. lieve vriendinnen en sinds Mei vorig jaar een leuke vriend. Ook heb ik contact blijven houden met mijn ex. Sinds bijna 5 jaar een vaste baan als medewerkster wonen zorg en welzijn. Ik heb het mee op mogen starten met 6 bewoners en nu zijn er soms 25 bewoners.
  Maar door corona is er een financieel gat gevallen waardoor ik nu slachtoffer ben geworden.
  Misschien moet het zo wel zijn en heb nu de tijd om aan mezelf te werken.
  Dat deed ik al jaren door boeken te lezen van o. a. Eckhart Tolle, Louise Hay, Wyne Dyer, Hans Stolp.
  Maar met dit traject kan ik samen met jou ontdekken waar mijn kwaliteiten en mij roeping ligt.
  Dat is een mooie ontdekkingsreis die ik nu met jou aanga.
  Groetjes Henny

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *