“Els, ik ben mezelf kwijtgeraakt. Ik wil mezelf graag terugvinden, maar hoe? Ik weet namelijk niet wie ik werkelijk ben. Waar moet ik dan naar zoeken? Ik heb me jaren aangepast aan anderen, omdat ik het graag goed wil doen voor de ander. Ik twijfel sterk aan mezelf of ik wel leuk of interessant genoeg ben.”

.

Aanpas gedrag

Vanuit een diepe behoefte om erbij te horen, pas je je gemakkelijk aan. Je denkt eerst aan wat de ander van je verwacht, nodig heeft, of leuk vindt. Dit is al ontstaan toen je kind was en ging verder in de puberteit. Je laat pleasegedrag zien en cijfert jezelf gemakkelijk weg. Je leeft hiermee niet jouw leven maar dat van anderen. Dit gaat ten koste van je energie en van je voldoening in jouw leven. Je bent hierdoor verder van jezelf af komen te staan. Van wie je werkelijk bent.

Dit met het gevolg dat je je op dit moment af kunt vragen: “Wie ben ik nu echt? Wat vind IK nu echt leuk?” Je voelt dat je meer in je hebt dan je laat zien, maar wat dan? Welk talent heb jij te delen met de wereld?

Ontdek hier hoe je trouw kunt zijn aan jezelf.

.

Vrijheid is durven groeien van wie je denkt te zijn naar wie je werkelijk bent.

.

Ga op zoek naar jezelf

Waarom niet ‘gewoon’ jezelf zijn? Precies zoals je bent. Je hoeft je niet anders, beter of leuker voor te doen dan dat je al bent. Door helemaal jezelf te zijn wordt het leven niet alleen makkelijker en leuker maar jij wordt ook leuker!

Wanneer jij helemaal jezelf bent dan kom je in contact met jouw ware vrienden. Met mensen waar jij helemaal jezelf kunt en durft te zijn. Dan vind je het werk dat helemaal bij je past of vind je jouw zielsmissie. Dit geeft vrijheid en innerlijke rust. Je voelt je van betekenis omdat jouw ware Zijn tot uiting komt. Het geeft je vertrouwen, omdat je voelt dat het goed is zoals het is.

.

5 Inspiratievragen om te ontdekken wie je bent

  • Waar wordt jij echt blij van? En van welke mensen word je echt blij?
  • Wat/wie geeft jou energie en wat kost je energie?
  • Wat krijg jij vaak als compliment terug te horen?
  • Herken je een rode draad in jouw leven?
  • Wat helpt je om lekker in je vel te zitten?

Lees hier een blog over het ontdekken van jouw persoonlijke drijfveren.

.

Neem jezelf serieus

Neem jezelf serieus en ga ontdekken wat voor prachtig mens je bent. Ga ontdekken wat jij in dit leven te brengen en te leren hebt. En wat typisch jij is. Vindt vrienden die echt voor jou kiezen. Precies om wie jij werkelijk bent.

Met een duiding van jouw horoscoop kan ik je helpen bij jouw zoektocht naar jezelf. Lees in deze blog meer over hoe een coachsessie met horoscoopduiding jou antwoorden kan geven op vragen waar jezelf niet uitkomt. Ik start een coachtraject altijd met de duiding van jouw geboortehoroscoop, omdat dit direct veel antwoorden en verheldering van jouw leven geeft. En tegelijk leg ik daarmee de focus op jouw potentieel. Je krijgt zo inzicht in jouw (verborgen) talenten en wat jij hier te leren hebt in dit leven.

.

.

Jij bent bijzonder

Geloof mij: Jij bent bijzonder. Jij bent uniek en nu juist door helemaal jezelf te zijn word jij gewaardeerd. Als iedereen zich aanpast, dat is toch super saai? En wil jij daar onderdeel van zijn? Het kost je alleen maar energie ipv dat het het je gelukkig maakt en energie en voldoening geeft. Wanneer ga jij starten met de zoektocht naar jezelf? Naar wie je werkelijk bent?

Leef jouw leven.

.

Wil jij meer lezen over dit onderwerp, lees dan het blog met 8 tips om vaker jezelf te kunnen zijn. Of het blog: Wat maakt jou uniek en ontdek je talenten.

.

Kies voor jezelf

.

.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *