Wil jij ontdekken wie jij echt bent?

“Els, ik ben mezelf kwijtgeraakt en wil mezelf graag terugvinden, maar hoe? Ik weet niet wie ik ben. Ik heb me jaren aangepast aan anderen, omdat ik het graag goed wil doen voor de ander. Ik twijfel sterk aan mezelf of ik wel leuk of interessant genoeg ben.”

Deze woorden deelde Kristel met mij in het kennismakingsgesprek. Jezelf wegcijferen en niet weten wat je echt leuk vind is een veel voorkomend issue wat ik hoor. Mogelijk ook heel herkenbaar voor jou.

.

Aanpas gedrag

Vanuit een diepe behoefte om erbij te horen, pas je je gemakkelijk aan. Je denkt eerst aan wat de ander van je verwacht, nodig heeft, of leuk vindt. Dit is al ontstaan toen je kind was en ging verder in de puberteit. Je cijfert jezelf hierdoor gemakkelijk weg, of vindt het lastig om nee te zeggen. Je leeft hiermee niet jouw leven maar dat van anderen.

Jezelf wegcijferen gaat ten koste van je energie en van je voldoening in jouw leven. Je bent hierdoor verder van jezelf af komen te staan. En denkt nu: “Ik weet niet wie ik ben.”

Je vraagt je af: “Wat vind ik echt leuk en wat maakt mij bijzonder? Wie ben ik?”

Je voelt dat je meer in je hebt dan je laat zien, maar wat dan? Waar ben je echt goed in? Je wilt jezelf ontdekken.

.

Vrijheid is durven groeien van wie je denkt te zijn naar wie je werkelijk bent.

.

Ontdekken wie je bent

Ga jezelf ontdekken en op zoek naar wie je diep van binnen bent. Je hoeft je niet anders, beter of leuker voor te doen dan dat je al bent. Door helemaal jezelf te zijn wordt het leven niet alleen makkelijker en leuker maar jij wordt ook leuker!

Wanneer jij helemaal jezelf bent dan kom je in contact met jouw ware vrienden. Met mensen waar jij jezelf kunt en durft te zijn. Dan vind je het werk dat bij je past, of vind je jouw zielsmissie.

Ontdekken wie je bent, geeft vrijheid en innerlijke rust. Je voelt je van betekenis omdat jouw ware Zijn tot uiting komt. Het geeft je vertrouwen, omdat je voelt dat het goed is zoals het is.

.

Wat maakt mij bijzonder?

Geloof mij: Jij bent bijzonder. Jij bent uniek en nu juist door helemaal jezelf te zijn word jij gewaardeerd. Als iedereen zich aanpast, dat is toch super saai? En wil jij daar onderdeel van zijn? Het kost je alleen maar energie in plaats van dat het het je gelukkig maakt en voldoening geeft.

Wanneer ga jij starten met de zoektocht naar jezelf? En het antwoord op de vraag Wie ben ik vinden? Al gaat het niet om één antwoord vinden, maar om lagen afpellen en zo steeds dichter bij jezelf te komen.

Neem jezelf serieus en ga ontdekken wat voor prachtig mens je bent. Ga ontdekken wat jij in dit leven te brengen en te leren hebt. Wat typisch jij is. Vindt vrienden die echt voor jou kiezen. Precies om wie jij bent. Vindt jouw tribe en leef jouw leven.

Lees deze blog met inspiratie over wat jou uniek maakt.

.

Jezelf ontdekken – 5 Inspiratievragen

  • Waar wordt jij echt blij van? En van welke mensen word je echt blij?
  • Wat/wie geeft jou energie en wat kost je energie?
  • Wat krijg jij vaak als compliment terug te horen?
  • Herken je een rode draad in jouw leven?
  • Hoe omschrijf jij jezelf als jij op je allerbest bent?

.

Hoe Kristel zichzelf weer terugvond

Ik starte deze blog met de worsteling van Kristel. Hoe heeft zij zichzelf weer teruggevonden? Ze zei ja tegen 3 maanden coachbegeleiding van mij en onderging een mooie transformatie. Net als een rups een vlinder werd. De horoscoopduiding waar ik een coachtraject altijd mee start gaf al heel veel inzichten over wie ze is. Haar kwaliteiten en talenten kwamen sterk naar voren en we bespraken haar valkuilen en wat typisch haar is. Hierdoor kreeg ze erkenning en inzichten wat haar goed deed. Ze snapte nu waarom ze deed wat ze deed en wat dit voor effect had op haar leven en op haar omgeving.

In deze blog kun je meer lezen over de manier hoe ik coach en wat het jou brengt.

Wil jij ontdekken wie je bent en hier zelfstandig mee aan de slag? Klik hieronder op de afbeelding.

.

.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *