7 tips Hoe kun jij meer genieten van het leven?

Hoe meer genieten van het leven?

In mijn tienerjaren heb ik weinig kunnen genieten. Het lukte gewoon niet. Ik was heel veel bezig met dat ik me zo anders voelde dan de mensen om me heen. Ik voelde me eenzaam en afgescheiden en miste verbinding thuis en op school. Mijn gedachten maakten overuren door continu hersenspinsels over mijn gevoel dat ik me niet thuis voelde hier op aarde en over mijn onzekerheden, somberheid en angsten. Met het gevolg dat ik mezelf veel terugtrok en me het liefst opsloot in mijn kamer. Dat was veilig. Daarnaast had ik een denkbeeldig harnas om me heen gebouwd om me zo te beschermen tegen de innerlijke pijn. Genieten was daardoor moeilijk voor mij.

Later kwam ik erachter dat ik met het denkbeeldig harnas niet alleen vervelende gevoelens tegenhield. Ik hield hiermee ook de liefde, fijne gevoelens en verbondenheid met anderen tegen.

.

Niet meer genieten van het leven

Niet kunnen genieten is een veel gehoorde worsteling in mijn coachpraktijk Geloof in jezelf. Hier kunnen angsten of trauma’s de oorzaak van zijn. Of mogelijk word jij, net als velen, opgeslokt door de waan van de dag en alle stress in het leven. Je moet ontzettend veel waardoor er weinig tijd voor jou is. En als je tijd voor jezelf hebt, dan weet je niet meer hoe je moet ontspannen en genieten. De stress en de verwachtingen staan op de voorgrond. Je zit de meeste tijd in je hoofd, in plaats van dat je echt aan het leven bent. En bent of met het verleden, of met de toekomst bezig, terwijl het in het hier en nu te doen is. Je mist de verbinding met wie je in essentie bent.

Mogelijk voelt het zelfs als overleven in plaats van leven.

Je wilt weer genieten van het leven en vaker het yes gevoel en meer plezier en ontspanning ervaren.

Heb jij het gevoel dat je jezelf bent kwijtgeraakt? In deze blog vind je tips om jezelf weer terug te vinden.

..

Ik richt me op wat goed is voor mij en waar ik blij van word

.

Focus je op gemis, of op wat je wenst?

Waarschijnlijk ben jij je bewust van wat je mist, of wat je graag anders zou zien. Daar leg je mogelijk je focus onbewust op. Hiermee verlaag je je trillingsfrequentie en ontneem je jezelf de kans om te zien wat er nog meer is. Ik zal je een voorbeeld geven uit mijn leven: 

‘Lange tijd heb ik over een bepaald thema in mijn leven alleen maar vervelende herinneringen gehad. Als ik daar aan terugdacht dan voelde ik met name pijn en verdriet. Totdat ik bewust stilstond of ik over die periode ook fijne herinneringen kende. En die waren er. Dit veranderde iets in mijn energie. Ik kon hiermee afscheid nemen van de overtuiging dat ik me alleen maar pijn en angst herinnerde.

Kun jij je voorstellen wat voor een positieve invloed het heeft als je je verhaal opnieuw gaat schrijven? Ga in jezelf op zoek naar wat er nog meer is, of wat er ook is. Het is niet alleen kommer en kwel.

Wil jij leren genieten van het leven? In de online cursus Een innerlijke reis naar meer verbinding met jezelf, besteed je veel aandacht aan loslaten en hoe jij je fijner kunt voelen. Je gaat ervaren hoeveel invloed jij hebt op jouw gedachten en je leven. Lees onder deze afbeelding verder voor de 7 tips om meer te genieten in jouw leven.

.

Hoe kun je meer genieten in jouw leven? 7 tips

Als eerste creëer je meer levensvreugde in je leven door de verantwoordelijkheid te nemen over jouw leven. Leg het niet buiten jezelf. Een ander kan het voor jou niet oplossen. Je zult het zelf ‘moeten’ doen. Je kunt alleen jezelf veranderen. 

7 Tips voor meer plezier in je leven:

  1. Zet je favoriete muziek op, waar je een blij gevoel van krijgt. Muziek brengt je in het nu en in je lichaam. Geniet mindful en voel wat het met je doet.
  2. Maak bewust tijd voor jezelf vrij om te genieten. In deze blog lees je tips hoe je meer tijd voor jezelf vrij maakt.
  3. Luister naar je innerlijke stem. Hoe doe je dat? Door stil te worden en je te focussen op je lichaam. Stel een vraag aan je hogere zelf en luister. Wat heeft deze jou te vertellen? Wat maakt jou gelukkig? Lees in deze blog tips om te ontdekken wie jij bent.
  4. Geniet van de kleine dingen. Zelfs al valt het leven je op dit moment zwaar, ik wil je uitnodigen om de kleine dingen te zien in jouw leven waar jij van kan genieten. Geniet bewust van je zelfgemaakte soep, of bananenbrood. Of van een glimlach of knuffel die je krijgt. Geniet van de spelletjesmiddag met vrienden. Geniet van de zon die door de wolken schijnt, of van de rust die zich even laat voelen in je drukke leven Sta stil bij wat jij echt wilt. Wat is nu belangrijk voor jou? Waar geniet jij echt van?
  5. Herschrijf je verhaal. Je hebt nu een verhaal in je hoofd dat het leven mogelijk zwaar is en dat genieten niet lukt. Maar hoe ziet je leven eruit als je wel geniet?
  6. Neem verantwoordelijkheid voor de leuke en minder leuke dingen die je ervaart in je leven. Durf je angsten en onzekerheden aan te kijken en haal je lessen hieruit. Dit brengt je persoonlijke groei en hiermee gepaard een groei naar innerlijke vrijheid en levensvreugde. Elke ballast die jij loslaat, maakt ruimte voor plezier.
  7. Tip: Maak een visionboard met alle elementen erop die voor jou staan voor genieten. Lees in deze blog tips over hoe je zelf een succesvol visionboard maakt.

,

Pijn, angst en onzekerheden aankijken

De pijn die ik heb ervaren in mijn leven was zeker geen gemakkelijke leerschool, maar ik kan met dankbaarheid hierop terugkijken. Het groeiproces was zeer waardevol. Zonder deze ervaringen had ik nooit de motivatie gevoeld om de zoektocht naar mezelf aan te gaan. En was ik nu een vrouw die zich nog steeds erg aanpaste en zich heel onzeker voelde, met een gebrek aan levensvreugde. Nu waardeer ik de kleinste dingen en voel ik waar het echt om draait in mijn leven: Verbinding, vertrouwen, zelfliefde en vrijheid. Dit ervaren is Genieten!

En het feit dat ik mijn kennis en levenservaring nu deel met de mensen die ook worstelen in het leven, maakt mijn leven zinvol. Het is mijn missie om jou te inspireren om te ontdekken wie jij wil zijn en wat je diep van binnen wilt. Zodat jij weer lekker in je vel zit en geniet van het leven.

Ik nodig je uit om stil te staan en te voelen. Hoe kun jij meer genieten in het leven? Wat heb je daarvoor nodig? Welke stappen wil je daarvoor zetten? Wie kan je daarbij helpen?

.

Affirmatie: Ik ervaar steeds meer levensvreugde in mijn leven

.L

Ontdek jouw interesses met deze interesselijst voor een zinvol leven.

.

Gratis meditatie om meer te genieten in het leven

Vraag hieronder een gratis ochtendmeditatie aan voor een fijne start van jouw dag. Waarin ik je meeneem in een fijne en positieve energie.

Vraag-hier-je-gratis-meditatie-aan
Genieten van het leven

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *