Meer genieten in het leven.

In mijn tienerjaren heb ik weinig kunnen genieten. Het lukte gewoon niet. Ik was heel veel bezig met dat ik me zo anders voelde dan de mensen om me heen. Ik voelde me eenzaam en afgescheiden en miste verbinding thuis en op school. Mijn gedachten maakten overuren door continu hersenspinsels over mijn gevoel dat ik me niet thuis voelde hier op aarde en over mijn onzekerheden, somberheid en angsten. Met het gevolg dat ik mezelf veel terugtrok en me het liefst opsloot in mijn kamer. Dat was veilig. Genieten was daardoor moeilijk voor mij.

.

Ervaar jij voldoende genietmomenten?

Mogelijk heb jij hetzelfde ervaren, of ervaar je nu een gemis aan genietmomenten.

Hoe zit dat bij jou? Waar geniet jij van? Waar word jij blij van? Wat geeft jou energie? Hoeveel genietmomenten ervaar jij nu in je leven? En hoe voel jij je hierbij? Wens jij meer ontspanning en plezier in je leven?

.

Focus en zie wat er nog meer is

Waarschijnlijk ben jij je bewust van wat je mist, of wat je graag anders zou zien. Daar leg je mogelijk je focus onbewust op. Hiermee ontneem je jezelf de kans om te zien wat er nog meer is. Ik zal je een voorbeeld geven uit mijn leven: 

‘Lange tijd heb ik over een bepaald thema in mijn leven alleen maar vervelende herinneringen gehad. Als ik daar aan terugdacht dan voelde ik met name pijn en verdriet. Totdat ik bewust stil ging staan of ik over die periode ook fijne herinneringen kon terughalen. En die waren er. Dit veranderde iets in mijn energie. Ik kon hiermee afscheid nemen van de overtuiging dat ik me alleen maar pijn en angst herinnerde.

Kun jij je voorstellen wat voor een positieve invloed het heeft als je je verhaal opnieuw gaat schrijven? Ga in jezelf op zoek naar wat er nog meer is, of wat er ook is. Het is niet alleen kommer en kwel.

.

Ik richt me op wat goed is voor mij en waar ik blij van word

.

Geniet van de kleine dingen

Het klinkt cliché maar geniet van de kleine dingen. Zelfs al valt het leven je op dit moment zwaar, ik wil je uitnodigen om de kleine dingen te zien in jouw leven waar jij van kan genieten. Geniet bewust van je lekkere zelfgemaakte soep of bananenbrood. Of van een glimlach of knuffel die je krijgt. Geniet van de spelletjesmiddag met vrienden. Geniet van de zon die door de wolken schijnt, of van de rust die zich even laat voelen in je drukke leven.

.

Hoe kun je meer genieten in jouw leven? 5 tips.

Als eerste creëer je meer levensvreugde in je leven door de verantwoordelijkheid te nemen over jouw leven. Leg het niet buiten jezelf. Een ander kan het voor jou niet oplossen. Je zult het zelf ‘moeten’ doen. Je kunt alleen jezelf veranderen. 

En verder…

  • Luister naar je innerlijke stem. Wat heeft deze jou te vertellen?
  • Ga stil staan bij wat jij echt wilt. Wat is nu belangrijk voor jou? Waar geniet jij echt van?
  • Herschrijf je verhaal.
  • Neem verantwoordelijkheid voor de leuke en minder leuke dingen die je ervaart in je leven. Durf je angsten en onzekerheden aan te kijken en je lessen hieruit te leren. Dit brengt je persoonlijke groei en hiermee gepaard een groei naar innerlijke vrijheid en levensvreugde.
  • Tip: Maak een visionboard met alle elementen erop die voor jou staan voor genieten. Lees in deze blog tips over hoe je zelf een succesvol visionboard maakt.

.

Je pijnen, angsten en onzekerheden aankijken is geen gemakkelijk proces

De pijn die ik heb ervaren in mijn leven was zeker geen gemakkelijke leerschool, maar ik kan met enige dankbaarheid hierop terugkijken. Het groeiproces was erg waardevol. Zonder deze ervaringen had ik mogelijk nooit de motivatie gevoeld om de zoektocht naar mezelf aan te gaan. En was ik nu een vrouw die zich nog steeds erg aanpaste en zich heel onzeker voelde, met een gebrek aan levensvreugde. Nu waardeer ik de kleinste dingen en voel ik waar het echt om draait in mijn leven: Verbinding, vertrouwen, zelfliefde en vrijheid. Dit ervaren is Genieten!

Hoe meer mensen echt zichzelf zijn, hoe meer we van betekenis kunnen zijn voor elkaar en hoe mooier de wereld zal worden. En die voldoening geeft een enorme verrijking en genot aan je leven.

.

Affirmatie: Ik ervaar steeds meer levensvreugde in mijn leven

.L

Lees hier het blog: Wat zijn affirmaties en waarom ze vaak niet werken.

.L

Mijn missie

In mijn middelbare school periode had ik deze kennis graag willen hebben. Gaven ze hier maar les in op school. Dat denk ik vaak over alle wijsheid die ik afgelopen jaren heb vergaard. Waarom delen ze dit niet al op de basisschool? 

Daarom is het nu mijn missie om andere vrouwen te inspireren om te ontdekken wie ze werkelijk zijn en wat ze diep van binnen willen, zodat ze zo optimaal mogelijk kunnen genieten van het leven en het beste van zichzelf kunnen delen. 

Het gaat namelijk om jou in dit leven. En nee dat is niet egoïstisch. Je bent hier op aarde om jouw leven te leiden en niet om je aan te passen, om te stressen, of je niet goed te voelen. Je bent hier om te leren én om je leven te leven vol genot, wijsheid en voldoening. Als jij het minder aangename in het leven durft te herkennen, erkennen en omarmen dan wacht er innerlijke vrijheid en levensvreugde op je.

Ik gun jou dit groeiproces. Het leven kan zoveel makkelijker, leuker en betekenisvoller zijn, dan je nu ervaart. En ook als je nu voelt dat je best tevreden bent over het leven, kan het leuker en makkelijker. Want je bent namelijk nooit uitgeleerd. 

Ik nodig je nu uit om stil te staan en te voelen. Hoe kun jij meer genieten in het leven? Wat heb je daarvoor nodig? Welke stappen wil je daarvoor zetten? Wie kan je daarbij helpen?

.

Gratis meditatie om meer te genieten in het leven

Vraag hieronder een gratis ochtend meditatie aan voor een fijne start van jouw dag. Waarin ik je meeneem in een fijne en positieve energie.

Vraag-hier-je-gratis-meditatie-aan
Genieten van het leven

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.