Neem je verlangen serieus

 “Ik vind het vaak lastig om bij mezelf te blijven. Om trouw te zijn aan mijn verlangen. Diep van binnen weet ik wat ik wil, of dat ik het anders wens, maar het ontbreekt aan geduld en vertrouwen om ervoor te gaan. Ik neem niet de acties die nodig zijn, omdat onzekerheid me tegen houd. Ik heb bijvoorbeeld regelmatig de gedachten dat het me toch niet gaat lukken. Of wie ben ik om dit te wensen? Met het gevolg dat ik weg blijf van wat ik diep van binnen wil.”  

Herken je jezelf in deze woorden? Lees dan verder.

Je wil waarschijnlijk vaak sneller dan dat het gaat. Je wilt helder krijgen wat je wilt, of sneller afrekenen met al die remmende gedachten. Dit is ook heel herkenbaar voor mij. Ik kreeg op de diploma-uitreiking van mijn mentor te horen dat ik het liefst aan het gras zou trekken, zodat het sneller groeit. Mooie metafoor, die ook erg klopt voor mij.

Ik deel in dit blog een aantal stappen om je verlangen serieus te nemen en ervoor te gaan. 

.

Waar verlang je naar?

Als eerste is het heel belangrijk om helder te hebben wat je wilt en wat het verlangen is achter je wens.  Wat zijn je drijfveren, waar je het voor doet. Ga deze eerst helder voor jezelf verwoorden. Schrijven is hier een goeie tool voor. Ik heb voor mijn klanten een lange vragenlijst wat hun helpt bij het helder krijgen van waar ze naar verlangen. 

Lees hier een blog over wat drijfveren zijn en hoe jij jouw persoonlijke drijfveren ontdekt.

.

Verbind je met je verlangen

Als je helder hebt wat je wilt, is het belangrijk om hier dagelijks bij stil te staan. Door dagelijks te voelen wat je wenst en je daar mee te verbinden ga je steeds meer geloven dat het werkelijkheid gaat worden. Je kruipt hiervoor in de huid van je toekomstige zelf, alsof het al zo is. Alsof je verlangen al is uitgekomen. Gebruik hiervoor al je zintuigen. Door dit dagelijks te doen, word je ook dagelijks herinnerd aan je wens, zodat het niet vergeten wordt en het prioriteit blijft hebben. Want voor dat je het weet is je interne wens alweer naar de achtergrond verdwenen en nemen je belemmerende gedachten het weer van je over.

.

Kom in actie

Neem de stappen die nodig zijn om je verlangen te verwezenlijken en ga werken aan je belemmerende gedachten. Zonder actie, geen resultaat. Je kunt bijvoorbeeld elke dag jezelf afvragen welke stap(je) je vandaag kunt zetten op weg naar je verlangen.

Lees hier een blog over positieve affirmaties, oftewel over helpende gedachten.

.

Geef het de tijd die het nodig heeft

Weet dat je niet de enige bent met deze ongeduldige gevoelens. Al mijn klanten willen sneller gaan dan dat het gaat. Ze voelen diep van binnen dat ze meer in zich hebben, maar komen niet in de actiestand tot een verandering.

Zoals ik bovenaan het blog al schrijf heb ik daar zelf ook lange tijd last van gehad. Omdat ik weet dat het voor velen meer tijd nodig heeft om een (gedrags)verandering te krijgen, werk ik  met trajecten van 3 en 6 maanden, omdat je zo langer een stok achter de deur hebt om door te zetten. Verandering heeft namelijk tijd nodig. 

Ontdek hier hoe jij je motivatie vergroot om te gaan voor dat wat jij echt wilt.

.

Nieuw gedrag aanleren kost tijd

Wil jij ook graag het gedrag afleren, dat je steeds weerhoudt om vol voor je dromen te gaan? Weet dan dat nieuw gedrag aanleren tijd en energie kost en oud gedrag afleren ook. Je hebt mogelijk jarenlang bepaalde overtuigingen geloofd die jou weerhouden om ervoor te gaan. Misschien kamp je er al bijna heel je leven mee. Verwacht dan niet van jezelf dat je dit in een paar weken hebt opgelost en ineens anders in het leven staat. 

.

Koester elke (kleine) verandering

Bijvoorbeeld dat je steeds vaker nee durft te zeggen. Dat je steeds vaker voor gezonde keuzes gaat. Dat het je lukt om steeds vaker je te verbinden met je verlangen. Dat je helder hebt wat je wilt. Of dat je voelt dat je graag een verandering wilt in een bepaald levensgebied. 

.

Heb geduld en vertrouwen

Je kunt je wensen en je verlangen niet afdwingen. Als je alle stappen doorlopen hebt dan is de laatste stap het toelaten. Dat wil zeggen dat je er vertrouwen in mag hebben dat het Universum jouw wens ontvangen heeft en dat je signalen op je pad krijgt waar je gehoor aan kunt geven of naast je heen kunt laten gaan. Heb vertrouwen dat het naar je toe komt op het moment dat jij er klaar voor bent. Als jij diep van binnen voelt dat jij iets heel graag wilt of klaar bent voor een verandering dan kun je erop vertrouwen dat dit de weg is die jij te gaan hebt.

Ga ervoor, omdat je het waard bent en omdat het leven zoveel leuker wordt als jij gaat voor jouw dromen!

.

Heb vertrouwen dat het naar je toe komt op het moment dat jij er klaar voor bent. En let op de signalen die het Universum met je deelt. 

.

Wil jij meer inspiratie en tips?

Vraag dan nu dit gratis ebook aan op weg naar innerlijke rust, vertrouwen en zingeving. Ik deel hier onder andere een praktische oefening die aan de basis ligt van een verandering.

.

.

2 Comments

  1. Niels Zeven schreef:

    Hoopvol en inspirerend.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *