Wat maakt jou uniek? Ontdek je talenten

Wat maakt jou uniek?

.

“Wie zit er op mij te wachten? Volgens mij vinden ze me veel te rustig en saai. Ik voel me zo anders. Ik heb niks te vertellen. Ik weet niet waar ik goed in ben. Ik heb niks bijzonders te geven.”

Deze gedachten zijn regelmatig door mij heen gegaan. Continu die twijfel aan mezelf. Ik voelde me niet uniek en niet bijzonder. Ik heb zelfs jaren het idee gehad dat ik best gemist kon worden op deze wereld.

Mogelijk herken jij ook meerdere van deze gedachten. Of komen er nu gedachten naar boven die jij regelmatig afspeelt in je hoofd en die je vertrouwen in jezelf geen goed doen.

.

Je aanpassen

Je wilt er graag bij horen en leuk gevonden worden. Je past je hierdoor aan aan wat je denkt dat anderen graag van je zien. Want je wilt niet anders zijn. Of misschien ontwijk je situaties of verstop je jezelf. Je raakt jezelf mogelijk kwijt hierdoor.

Door al dat aanpassen voel je je mogelijk meer geaccepteerd, maar je dooft hiermee ook je innerlijke verlangen en wie je werkelijk bent. Dat wat echt bij je past en wat jou uniek maakt. Dit kost je heel veel energie en zorgt ervoor dat je steeds verder van je authentieke zelf af komt te staan.

.

Al deze gedachten zijn onzin

Al die onzekere gedachten die je in je hoofd haalt zijn onzin. Het is niet de waarheid. Hoe weet jij wat anderen over je denken? En stel dat ze dat denken, wat dan? Wil jij je omringen met mensen die je niet accepteren en waarderen om wie je werkelijk bent?

Het is een stem in ons die ons deze onzekere gedachten laat geloven. Het is de innerlijke criticus die ons laat twijfelen aan onszelf.

.

Jij bent uniek. Laat dit zien aan de wereld

Iedereen is uniek en nu juist goed zoals hij of zij is en heeft bijzondere eigenschappen en talenten. Je bent zoveel meer dan je lichaam en je verstand. Je zielsdeel wordt vaak vergeten. Een van mijn talenten is dat ik snel het potentieel van een ander zie, gericht op onder andere zingeving. Ik vind het dan ook super om anderen op een holistische wijze in hun persoonlijke groeiproces te begeleiden. Zodat duidelijk wordt wat jouw talent is en wat jou bijzonder maakt. Wist je dat een duiding van je horoscoop je veel inzichten kan geven in jou ontwikkelingsweg?

Lees hier wat een horoscoop gericht op je potentieel voor jou kan betekenen.

De wereld zit te wachten op jouw unieke Zijn. En jouw leven wordt veel betekenisvoller als jij helemaal jezelf kunt zien. Uniek en authentiek, helemaal JIJ, zoals je werkelijk bent.

.

Wat maakt jou uniek?

Wat jou helpt om te ontdekken wat jou uniek maakt is het hervinden van jouw eigenwaarde, jouw innerlijke waarden en drijfveren, jouw passie, jouw talenten en eigenaardigheden. Dat wat jou bijzonder maakt en de reden dat mensen nu juist graag jou erbij willen hebben.

De volgende vragen kunnen je helpen om jezelf weer te herontdekken.

  • Wat is belangrijk voor jou?
  • Waar liggen jouw interesses?
  • Welke normen en waarden wil jij terugzien privé en in je werk?
  • Wat is een talent van jou?
  • Wat gaat voor jou gevoel vanzelf en is voor een ander minder vanzelfsprekend?
  • Wat is typisch jij?
  • Wat maakt jou bijzonder?
  • Wat krijg je vaak terug als compliment of feedback? Of als eigen-aardigheid?

.

Laat je zien. Laat van je horen. Stop met verstoppen van wie jij werkelijk bent. Jij bent perfect zoals jij bent.  

.

Weet dat niet iedereen je leuk kan vinden

Je komt vast en zeker mensen tegen die jou misschien saai of raar vinden. Of die vinden dat je toch echt meer zus of zo moet zijn waarbij je het gevoel kan krijgen dat je er niet bij hoort of niet goed genoeg bent. 

Niet iedereen kan jou leuk vinden. we zijn namelijk allemaal anders en hebben allemaal eigen interesses en voorkeuren. En als een ander een sterke mening over jou heeft zegt dat mogelijk net zoveel of meer over de ander.

.

Gelijkgestemden

Hoe meer jij jezelf bent, hoe meer gelijkgestemden jij tegen gaat komen. Mensen die je begrijpen en je helemaal accepteren precies om wie jij bent. Dit geeft zoveel meerwaarde en betekenis aan je leven en het vergroot je gevoel van zelfacceptatie.

Ga de mensen ontdekken die jou aanmoedigen en waarderen om wie jij bent. Dat verdien je.

.

Tip om je unieke Zijn te ontdekken

Vraag aan jouw belangrijke naasten wat ze leuk en bijzonder aan je vinden. Welke kwaliteiten zien ze bij jou? Dit kan je verrassende inzichten geven. En de reacties van anderen bevestigen vaak dat wat jij denkt voor anderen, onzin is.

Als je een eigen bedrijf hebt: lees je recensies eens door. Dan lees je letterlijk wat jij voor betekenis hebt op de levens van anderen en wat jou uniek maakt. Ik doe dit ook nog regelmatig.

.

.

Wil jij mijn beste kies voor jezelf tips en inspiratie ontvangen? Schrijf je dan hieronder in voor mijn maandelijkse inspiratiemails.

.

Schrijf-je-hier-in-voor-mijn-inspiratiemails

.Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *