Wat maakt mij uniek?

Wat maakt jou uniek?

“Wat maakt mij uniek?” vroeg Mariska zich af.

Mariska is een vrouw die ik begeleid en ze wil ander werk. Ze overweegt om voor zichzelf te beginnen. Maar wat dan? Waar is ze nu echt goed in? Wat maakt haar uniek? Ze wil zichzelf beter leren kennen en doen wat ze super leuk vindt. Ze wil werk waar ze haar talenten in kan laten zien en waar ze echt zichzelf is.

Maar ze heeft zich jarenlang aangepast, zodat ze niet meer weet wie ze nu werkelijk is en wat haar uniek maakt. Ik help haar bij de zoektocht naar zichzelf. Op weg naar werk dat bij haar als persoon past en waar ze blij van wordt.

.

Wat maakt mij uniek?

Wat maakt mij uniek, is een veel gehoorde vraag in mijn coachpraktijk. Veel mannen en vrouwen zijn zichzelf kwijtgeraakt, doordat ze zichzelf teveel aangepast hebben aan hun omgeving. Ze weten niet meer wie ze echt zijn en wat hun bijzonder maakt.

Iedereen lijkt tegenwoordig op elkaar. We lijken allemaal hetzelfde leuk te vinden. Terwijl we allemaal unieke wezens zijn. Er is er maar een van jou! Zelfs als je als tweeling geboren bent, ben je anders dan je broer of zus.

Jij hebt je eigen voorkeuren en talenten.

Wat maakt jou uniek? Welke woorden passen bij jou? Op wat voor manier wil jij je kleden als je helemaal jezelf kunt zijn? Hoe reageer jij naar anderen? Wat is typisch jij? Waar krijg jij vaak een compliment voor? Wat raakt of irriteert jou?Wanneer voel jij je helemaal in je hum? Waar droom jij over? Wat zijn jouw normen, waarden en idealen? Wat is jouw humor?

.0

Zelfvertrouwen vergroten

Ontdekken wat je talenten zijn, is waardevol om het juiste werk voor jou te vinden. En om jezelf voldoende onderscheidend te profileren. Daarnaast helpt het ook bij je zelfvertrouwen vergroten.

“Wie zit er op mij te wachten? Volgens mij vinden ze me veel te rustig en saai. Ik voel me zo anders en heb niks te vertellen. Ik weet niet waar ik goed in ben. Wat maakt mij uniek?” Deze gedachten zijn regelmatig door mij heen gegaan. Continu die twijfel aan mezelf. Ik voelde me niet bijzonder. Ik was mezelf kwijtgeraakt.

Mogelijk herken jij ook meerdere van deze gedachten. Of komen er nu gedachten naar boven die jij regelmatig afspeelt in je hoofd. Gedachten die je vertrouwen in jezelf geen goed doen.

Dan is het goed om jouw ware zelf weer te herinneren. Iedereen is uniek en heeft prachtige talenten meegekregen voor dit leven. Als jij je deze weer herinnert dan weet je weer wat jij hier te doen hebt op aarde. Dit gevoel geeft vertrouwen en zin aan je leven.

.

Jezelf kwijtraken

Je wilt er graag bij horen en leuk en aardig gevonden worden. Je hebt je hierdoor jarenlang aangepast. Dit gebeurt al als kind. Je past je aan aan wat je denkt dat anderen graag van je zien en van je verwachten. Want je wilt niet anders zijn. Je bent jezelf hierdoor mogelijk kwijtgeraakt. Je weet niet meer wie je nu werkelijk bent of wat jou bijzonder maakt.

Door al dat aanpassen voel je je meer geaccepteerd. Helaas doof je hiermee ook je innerlijke verlangen en wie je werkelijk bent.

Je verstopt je ware zelf en jouw prachtige talenten. Dat wat echt bij je past en wat jou uniek maakt. Dit kost je heel veel energie en zorgt ervoor dat je steeds verder van je authentieke zelf af komt te staan.

Heb jij het gevoel dat je jezelf kwijt ben, lees inspiratie en 7 tips om jezelf terug te vinden.

.J

Je kunt niet méér worden dan jezelf. Je kunt wel meer jezelf worden

.

Wat maakt iemand uniek?

Iedereen is uniek en nu juist goed zoals hij of zij is. En iedereen heeft bijzondere eigenschappen en talenten meegekregen in dit leven. Je bent zoveel meer dan je lichaam en je verstand. Je zielsdeel wordt vaak vergeten.

Een van mijn talenten is dat ik snel het potentieel van een ander zie. Gericht op onder andere je talenten en zingeving. Ik begeleid je op een holistische en systemische wijze in jouw persoonlijke groeiproces. Zodat duidelijk wordt wat jou bijzonder maakt. Je krijgt inzicht in jouw kwaliteiten en valkuilen en hoe jij je naar buiten kunt profileren qua werk.

Mariska kreeg bijvoorbeeld vaak te horen dat ze opstandig was. Dit werkte haar tegen thuis en op haar werk.

Wat bleek in haar geboortehoroscoop, dat ze veel waterman energie in zich heeft. Veel autoriteiten hebben moeite met mensen met waterman energie. Zij hebben namelijk moeite met regels en willen graag hun eigen weg gaan. Dit is voor ouders en werkgevers niet altijd fijn en gemakkelijk. Die willen nu juist vaak dat je volgzaam bent. Voor mensen met veel waterman energie is het extra belangrijk om trouw te blijven aan hun eigen waarden.

.

Geboortehoroscoop

Lees in deze blog wat een horoscoop gericht op je potentieel voor jou kan betekenen. Een geboortehoroscoop geeft je veel inzichten in wie jij werkelijk bent. Je talenten en valkuilen. Hoe jij overkomt op anderen en het geeft inzichten over jouw gift aan de wereld. Over wat jij te geven hebt aan mensen die jij nog niet kent.

De wereld zit te wachten op jouw unieke Zijn. En jouw leven wordt veel betekenisvoller wanneer jij helemaal jezelf kunt zien. Uniek en authentiek, helemaal JIJ, zoals je werkelijk bent.

.

Wat maakt jou uniek en bijzonder?

Wat jou helpt om te ontdekken wat jou uniek maakt is het hervinden van jouw eigenwaarde, passie, talenten en eigenaardigheden. Dat wat jou bijzonder maakt en de reden dat mensen nu juist graag jou erbij willen hebben. Ga op zoek naar jezelf.

De volgende vragen helpen je om te ontdekken wat jou uniek maakt.

  • Wat vond je als kind leuk om te doen?
  • Waar liggen jouw interesses en passies?
  • Welke normen en waarden wil jij terugzien privé en in je werk?
  • Wat krijg jij vaak als compliment of feedback?
  • Of wat vinden mensen eigen-aardig aan jou?
  • Wat gaat voor jou gevoel vanzelf en vind jij vanzelfsprekend, en mis je bij een ander?
  • Wat is typisch jij en wat zou een ander hierop antwoorden over jou?

Laat je zien en laat je horen. Stop met verstoppen van wie jij werkelijk bent.

Jij bent perfect zoals jij bent.  

.

Pas jij je net als Mariska gemakkelijk aan aan je omgeving? Vind jij het lastig om echt jezelf te zijn?

Ik kan je deze blog aanraden over Hoe trouw te zijn aan jezelf.

.

Wil jij jezelf beter leren kennen? Wil jij ontdekken wat echt belangrijk voor jou is, wat jou uniek maakt en wat bij je past? Dan heb ik iets leuks voor jou! Klik hieronder op de afbeelding voor meer informatie.

Je ontvangt nu als bonus een mini schrijfcursus cadeau met schrijftips en schrijfideeën.

.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *