Geloof in jezelf. Je kunt én bent zoveel meer dan je denkt

.

Jarenlang heb ik me laten tegenhouden door overtuigingen als het niet waard zijn, niet goed genoeg zijn, dat het altijd beter kan. Om er  een paar te noemen. Als ik dit zo schrijf raakt het me nog steeds dat ik deze gedachten heb gehad.  Ik geloofde niet in mezelf.

.Het raakt me nog meer dat er zoveel mensen om mij heen met deze gevoelens en gedachten rondlopen.

Voor sommigen is dit niet voor te stellen. Zij kennen deze gevoelens  niet. Ze begrijpen het ook niet. Voor diegene die wel kampen met deze gevoelens kan het pijnlijk zijn en kan het als erg lastig ervaren worden.  Het blokkeert ze in het leven naar wat ze diep van binnen willen. Naar het leven wie ze werkelijk zijn.

 

Gedachten en gevoelens komen vanuit ons onderbewuste

Veel van onze gedachten en gevoelens komen vanuit ons onderbewuste binnen. We voelen ons bijvoorbeeld zwak, lelijk of onzeker en hebben geen idee waar dit vandaan komt. Er blijven zich problemen herhalen waarvan we niet snappen waar dit vandaan komt. We weten niet waar de oorzaak ligt, anders hadden we het waarschijnlijk al lang opgelost en veranderd. We hebben er al zo vaak over nagedacht, maar komen niet bij het antwoord.

Het mooie is dat ons onderbewuste Zijn deze antwoorden wel kent. En het allermooiste is dat je je overtuigingen kunt veranderen in gedachten en gevoelens die jij wel wenst en wilt.

Wist je dat we gemiddeld 12% bewust doen en ervaren en 88% zich op onbewust niveau afspeelt?

Bij het bewuste kun je denken aan een boodschappenbriefje maken. Bij het onbewuste kun je denken aan werken op de automatische piloot bv autorijden of tandenpoetsen. Maar ook het functioneren van je lichaam als het kloppen van je hart. Op ons onbewuste niveau hebben we ook veel overtuigingen vastgelegd die we ooit zijn gaan geloven. We denken en voelen dat dit de waarheid is, maar dit is het zeker niet.

Geloof in jezelf. Je kunt en bent zoveel meer dan jij denkt!

.

Belemmerende overtuigingen

In 2016 ben ik actief aan de slag gegaan met het opruimen van mijn belemmerende overtuigingen en was verrast wat het mij heeft gebracht. Echt waanzinnig wat ik dat jaar gegroeid ben en wat ik heb bereikt. De 2 grote veranderingen die ik nooit voor mogelijk zou hebben gehouden is dat ik met vertrouwen gestart ben met mijn coachpraktijk Geloof in jezelf. En ik heb eindelijk gekozen voor mijn droomhuis! Voorbij mijn angsten en onzekerheden en kleinmakende gedachten.

Welke belemmeringen houden jou tegen om ja tegen jezelf en je dromen te zeggen?

Lees mijn verhaal: Van burn-out naar eigen coachpraktijk.

 

.

Geloof in jezelf en in je dromen

Toen ik eindelijk inzag dat ik het waard was om voor mijn dromen te gaan en dat echt ALLES mogelijk is, rekende ik af met verschillende overtuigingen die me tegenhielden.

En nu werk ik in mijn droomhuis aan mijn droombedrijf en dat voelt fantastisch!!

Ik vind het dan ook super dat ik mijn kennis en ervaring met jullie kan delen in mijn blogs en in éen op éen coaching. Zodat ook jij afstand kan gaan doen van overtuigingen die jou tegen houden om het leven te leiden wat jij graag zou willen leven. Dit zorgt ervoor dat je in je kracht gaat staan en vrijheid ervaart.  

Geloof in jezelf en in je dromen en ga het leven leiden waar jij yes tegen zegt! 

.

Leestip voor meer geloof in jezelf: Omring je zelf met mensen die geloven in jou.

En aanvullende tip: Stop met je vergelijken met anderen. We hebben allemaal een andere achtergrond, leerwijze, interesse en doel in ons leven. Jij bent uniek, dus vergelijken heeft totaal geen zin. 

.

Gratis ebook met inspiratie en een waardevolle oefening

Wil jij aan jezelf en jouw dromen de aandacht geven die het verdient? Vraag hieronder het gratis ebook aan met een waardevolle oefening en inspiratie.

innerlijke rust, innerlijke vrijheid

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.