Affirmaties voor meer zelfliefde

Affirmaties voor zelfliefde zijn positieve gedachten die je helpen bij meer zelfliefde en zelfacceptatie.

Om het leven te creëren dat jij wenst is het waardevol om je bewust te worden van wat je vaak tegen jezelf zegt. Zijn het positieve gedachten? Of belemmerende gedachten?

Waarschijnlijk vind jij het, net als veel anderen, lastig om jezelf helemaal te accepteren zoals je bent. Het lijkt alsof zelfkritiek en streng zijn voor jezelf veel gemakkelijker gaat. Met het gevolg dat je veel dingen laat, terwijl je diep van binnen voelt dat je meer uit je leven wilt en kunt halen.

In deze blog deel ik 11 affirmaties voor meer zelfliefde en inspiratie over zelfacceptatie.

Lees meer over wat affirmaties zijn en hoe ze werken in deze blog.

.

Wat is zelfliefde en zelfacceptatie?

Zelfacceptatie en het ervaren van zelfliefde is jezelf accepteren helemaal zoals je bent, met al je tekortkomingen, imperfecties en eigenaardigheden. Het betekent dat je liefdevol tegen jezelf spreekt en dat je eerlijk bent tegenover jezelf. Dat je kiest voor gezonde voeding, voldoende beweging en voor voldoende slaap. Dat je goed voor jezelf zorgt, tijd voor jezelf neemt en kiest voor liefdevolle gedachten. En dat je je grenzen serieus neemt en op tijd nee zegt. Om maar een aantal voorbeelden te noemen van hoe je zelfliefde kunt vergroten.

Als je dit zo leest, hoe staat het met jouw zelfliefde en zelfacceptatie? Kun jij ondersteuning gebruiken van positieve affirmaties zelfliefde?

11 affirmaties voor meer zelfliefde

11 positieve affirmaties voor meer zelfliefde die je meerdere keren per dag tegen jezelf kunt zeggen. Je kunt de affirmatie die met jou resoneert op een post-it schrijven en deze bijvoorbeeld op je spiegel hangen in de badkamer, zodat je er je dag mee opstart.

 • Ik doe ertoe
 • Ik ben goed zoals ik ben
 • Ik accepteer mezelf met al mijn eigenaardigheden
 • Ik geloof in mezelf
 • Ik ben mooi van binnen en van buiten
 • Ik ben trots op wat ik al bereikt heb
 • Het is oké om vol voor mijn leven te gaan
 • Het is oké om keuzes te maken die goed zijn voor mij
 • Ik ben het waard om erbij te horen
 • Ik ben het waard om liefde te ontvangen
 • Ik hou van wie ik ben en van alles wat ik doe.

Heb jij het gevoel jezelf kwijt te zijn? Lees deze blog met 7 tips om jezelf weer terug te vinden.

Wat zeg jij elke dag tegen jezelf?

Komen de volgende gedachten je bekend voor?

“Ze zitten niet op mij te wachten. Ik ben niet leuk of goed genoeg. Ik ben hier nog niet aan toe. Zie je wel, je kunt het toch niet. Je ziet er niet uit. Je hebt daar geen verstand van. Het was echt niet goed genoeg. Die ander kan dit veel beter. Wat zullen ze wel niet van me denken?” Dit zijn gedachten die je belemmeren en tegenhouden in hoe je graag wilt leven en wie je graag wilt zijn.

Met name je gedachten en wat je regelmatig tegen jezelf zegt heeft invloed in jouw mate van zelfliefde en hoe jij voor jezelf zorgt. Als jij minderwaardig over jezelf denkt, dan is het lastiger om je grenzen aan te geven, of positief naar jezelf te kijken. Het is dan gemakkelijker om jezelf naar beneden te halen, dan jezelf een compliment te geven of een compliment te ontvangen.

Jij hebt waarschijnlijk net als velen veel waarheden eigengemaakt in de loop van je leven. Maar zijn ze echt waar? Klopt het wel wat je elke dag tegen jezelf vertelt? Sta nu even een moment stil en vraag jezelf af wat jij vaak tegen jezelf zegt. En vervolgens de vragen: ‘Klopt dit? Is dit echt waar? Weet jij zeker dat dit waar is?’ Deze vragen komen van Byron Katie, uit het boek Vier vragen die je leven veranderen.

Kijk nog eens naar de 11 affirmaties. Welke resoneert met je en zou jij regelmatig tegen jezelf kunnen zeggen?

Leuk als je het deelt in een reactie onderaan deze blog.

Zelfliefde verhogen door te schrijven

Naast het opzeggen van positieve affirmaties zelfliefde, is het helpend om stil te staan bij jezelf door te journalen. Journalen is een schrijfvorm. Van jezelf afschrijven, of schrijven over wie jij bent. Om je hierbij te helpen heb ik een mini cursus journalen gemaakt, waaronder 50 vragen om jezelf beter te leren kennen. Hoe beter jij jezelf kent hoe gemakkelijker het is om zelfliefde en zelfacceptatie te voelen.

.

.

22 Comments

 1. Christa schreef:

  Ik ben het waard om erbij te horen.

 2. Riny schreef:

  Ik ben uniek

 3. daniel schreef:

  ik kan liefde ontvangen, ik ben goed genoeg, ik geloof in mezelf

  • Els schreef:

   Mooi Daniel! Om de eerste iets krachtiger te maken kun je kiezen voor ik sta open om liefde te ontvangen. Of ik ben het waard om liefde te ontvangen. Mits het goed en geloofwaardig voelt voor jou.

 4. Cora schreef:

  Ik ben het waard om erbij te horen.

 5. Caroline schreef:

  Het is oké om vol voor mijn leven te gaan.

 6. Abigail schreef:

  Ik ben geliefd, mooi gemaakt en kostbaar 💜

 7. Marco schreef:

  ik waardeer mezelf

 8. Elly bens schreef:

  Het is ok om vol voor mijn leven te gaan

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *