Affirmaties voor meer zelfliefde

Affirmaties zelfliefde…

Heb jij regelmatig last van die klein makende stemmetjes in je hoofd?

“Ze zitten niet op jou te wachten. Je bent niet leuk of goed genoeg. Je bent er niet aan toe. Zie je wel, je kunt het toch niet. Je ziet er niet uit. Je hebt daar geen verstand van. Het was echt niet goed genoeg. Die ander kan dit veel beter. Wat zullen ze wel niet van me denken?”

Ben jij ook een van die vrouwen die (een van) deze woorden regelmatig tegen zichzelf zegt? Vind jij het lastig om jezelf lief te hebben en helemaal te accepteren zoals je bent? Met het gevolg dat je veel dingen laat, terwijl je diep van binnen voelt dat je meer uit je leven wilt halen? In deze blog deel ik 11 affirmaties voor meer zelfliefde.

.

Wat is zelfliefde en zelfacceptatie?

Zelfacceptatie en het ervaren van zelfliefde is jezelf accepteren helemaal zoals je bent, met al je tekortkomingen, imperfecties en eigenaardigheden. Het betekent dat je liefdevol tegen jezelf spreekt en dat je eerlijk bent tegenover jezelf. Dat je kiest voor gezonde voeding, voldoende beweging en voor voldoende slaap. Dat je goed voor jezelf zorgt, tijd voor jezelf neemt en kiest voor liefdevolle gedachten. En dat je je grenzen serieus neemt en op tijd nee zegt. Om maar een aantal voorbeelden te noemen van hoe je zelfliefde kunt vergroten.

.

Wat zeg jij elke dag tegen jezelf?

Met name je gedachten en wat je regelmatig tegen jezelf zegt heeft invloed in jouw mate van zelfliefde en hoe jij voor jezelf zorgt. Als jij minderwaardig over jezelf denkt, dan is het lastiger om je grenzen aan te geven, of vol te houden met gezonde eten. Het is gemakkelijker om jezelf naar beneden te halen dan jezelf een compliment te geven of een compliment te ontvangen.

Jij hebt waarschijnlijk net als velen veel waarheden eigengemaakt in de loop van je leven. Maar zijn ze echt waar? Klopt het wel wat je elke dag tegen jezelf vertelt? Sta nu even een moment stil en vraag jezelf af wat jij vaak tegen jezelf zegt. En vervolgens de vragen: ‘Klopt dit? Is dit echt waar? Weet jij zeker dat dit waar is?’

Heb jij het gevoel jezelf kwijt te zijn? Lees deze blog met 7 tips om jezelf weer terug te vinden.

.

Trillingsfrequentie verhogen

Klein makende gedachten, een ontevreden gevoel of gefocust zijn op je valkuilen en imperfecties, verlagen je trillingsfrequentie.

Wanneer je gelooft in jezelf en als je zelfacceptatie vergroot dan verhoog je je trillingsfrequentie.

Je trillingsfrequentie heeft invloed op wat je aantrekt uit het universum. Want wat je uitzendt trek je aan. Dit is een universele wet die altijd van kracht is. Sta dus stil bij welke gedachten en daarmee welke trillingsfrequentie je uitzendt naar het universum. Als je meer zelfliefde wenst, dan is het nodig om gedachten uit te zenden naar het Universum die (meer) overeenkomen met het gevoel van zelfacceptatie.

Een mooie tool hiervoor is het opzeggen van affirmaties over zelfliefde en zelfcompassie.

Lees meer over de wet van aantrekking en het belang van een positieve mindset.

Onderaan deze blog vind je 11 affirmaties om je zelfliefde te vergroten.

.

Je bent nu juist goed zoals je bent

Iedereen is uniek. Je bent nu juist goed zoals je bent. We hebben allemaal onze eigenheid, bijzonderheid en eigenaardigheden. Dit mag je veel meer gaan voelen als positief en krachtig, zodat je deze mooie uniekheden kunt omarmen. Door nu juist je eigen leven te leiden en dit van jezelf te accepteren, kun je jouw talenten en unieke Zijn met de wereld delen. We zitten op JOU te wachten.

Niemand heeft er iets aan als je jezelf blijft aanpassen en jezelf klein houdt, met het gevolg dat jouw mooie eigenschappen verstopt blijven. Of wat denk je van jouw waardevolle kijk op het leven. Ik ben daar benieuwd naar. Laat je stem en kijk op het leven horen. (Ook nog steeds een aandachtspunt voor mij ;-)). Nu zijn vaak de mensen met het hoogste woord aan het woord, die hun waarheid verkondigen als DE waarheid. Maar is dat de waarheid, of zou jouw mening ook waar en waardevol kunnen zijn?

Lees een blog over trouw zijn aan jezelf, wat uiteraard heel belangrijk is in het kader van zelfliefde.

.

Zonder fouten kun je niet groeien

.

affirmaties zelfliefde

.

Streng voor jezelf

Waarschijnlijk ben jij net als ik en vele anderen met ons, vaak streng voor jezelf. Je focust op wat er mis ging, of waar het niet zo ging als dat je hoopte, of wat je van jezelf verwachtte. Kun je hierin milder worden naar jezelf?

Van fouten kun je nu juist veel leren en groeien. Zie het als een les die je uit de situatie kunt leren in plaats van het te zien als een fout. En sta vooral ook stil bij wat er WEL goed gaat. Want vaak zien we alleen wat er niet naar wens ging en gingen er ook heel veel dingen goed. Hoor de comlimenten die je krijgt. Schrijf ze op en lees ze regelmatig eens door.

.

11 affirmaties voor meer zelfliefde

Hieronder deel ik 11 positieve affirmaties zelfliefde die je dagelijks meerdere keren per dag tegen jezelf kunt zeggen. Je kunt de affirmatie die met jouw resoneert op een post-it schrijven en deze bijvoorbeeld op je spiegel hangen in de badkamer, zodat je er je dag mee opstart.

Lees meer informatie over de kracht van affirmaties.

 • Ik doe ertoe
 • Ik ben goed zoals ik ben
 • Ik accepteer mezelf met al mijn eigenaardigheden
 • Ik geloof in mezelf
 • Ik ben mooi van binnen en van buiten
 • Ik ben trots op wat ik al bereikt heb
 • Het is oké om vol voor mijn leven te gaan
 • Het is oké om keuzes te maken die goed zijn voor mij
 • Ik ben het waard om erbij te horen
 • Ik ben het waard om liefde te ontvangen
 • Ik hou van wie ik ben en van alles wat ik doe.

Welke affirmatie resoneert nu met je en wil je vaker gaan herhalen?

Leuk als je het deelt in een reactie onderaan dit blog.

.

.

22 Comments

 1. Christa schreef:

  Ik ben het waard om erbij te horen.

 2. Riny schreef:

  Ik ben uniek

 3. daniel schreef:

  ik kan liefde ontvangen, ik ben goed genoeg, ik geloof in mezelf

  • Els schreef:

   Mooi Daniel! Om de eerste iets krachtiger te maken kun je kiezen voor ik sta open om liefde te ontvangen. Of ik ben het waard om liefde te ontvangen. Mits het goed en geloofwaardig voelt voor jou.

 4. Cora schreef:

  Ik ben het waard om erbij te horen.

 5. Caroline schreef:

  Het is oké om vol voor mijn leven te gaan.

 6. Abigail schreef:

  Ik ben geliefd, mooi gemaakt en kostbaar 💜

 7. Marco schreef:

  ik waardeer mezelf

 8. Elly bens schreef:

  Het is ok om vol voor mijn leven te gaan

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *