Omring je met mensen die geloven in jou

omring je met de juiste mensen

 

Daar zat ik. Een vrouwelijke arts tegenover mij. Ik was op dat moment 18 jaar en kreeg de uitslag van een uitgebreid onderzoek naar aanleiding van een ongeval, met hersenbeschadiging tot gevolg. 

De arts legde met een voorbeeld uit, hoe het ervoor stond met mijn toekomst.

Ze zei: “Als jij ooit een bloemschikcursus wilt gaan doen, doe dan alleen dat en verder niets anders. Dan heb je kans dat het over 10 jaar mogelijk iets beter met je gaat. Dan kun je misschien later je rijbewijs halen”

Wat ik met deze woorden hoorde: ‘Je zult nooit meer kunnen leren en werken.’

Deze woorden werden een overtuiging van mij, waardoor ik 8 jaar lang met name moe en depressief op de bank lag. 

.

Omring je met mensen die geloven in jou

De woorden van de arts waren niet stimulerend, zacht uitgedrukt. Misschien heb jij een soortgelijke ervaring gehad in je leven. En mogelijk op een andere manier het effect gemerkt van hoe je omgeving je op je plaats hield of houdt. 

Je deelt bijvoorbeeld een idee, of een wens met je beste vriendin, of je familie. Je wilt voor jezelf beginnen, of van baan  wisselen wat de nodige consequenties heeft. Of mogelijk overweeg je om een lange reis te maken. En misschien wil je wel emigreren. En dan komt er dit als reactie:

“Is dit wel realistisch en haalbaar? Is dit niet te hoog gegrepen? Zou je dit wel doen, het  is nu toch goed? Weet je het zeker? Ben je dan ontevreden? En hoe zou dat voor de kinderen zijn? Doe je hen dan niet tekort?”

Hoe vaak hoor jij een beschermende reactie op een idee van jou? Het zijn goed bedoelde reacties, die jou op je plek houden, als je er teveel waarde aan hecht. In plaats van op weg naar dat wat jij diep van binnen wilt.

.

Hij had vertrouwen in mij

Mijn therapeut die ik na 6 jaar na mijn ongeval ontmoette, zei tegen mij dat hij dacht dat ik ooit weer 20 uur zou kunnen werken. In eerste instantie was ik heel boos op hem. Want ik voelde me voor de gek gehouden. 20 uur werken was echt onmogelijk voor mij. Daar was ik van overtuigd, na de woorden van de arts en hoe ik me voelde. Uiteindelijk werd ik mijn therapeut dankbaar! Want hij geloofde in mij. En zonder zijn geloof in mij, was ik nu nog steeds 100% arbeidsongeschikt verklaard.

Een paar jaar later stapte ik in de opleiding verpleegkundige in de psychiatrie.  Ik werkte 32 uur per week tijdens de opleiding, waar mijn zelfvertrouwen een grote boost heeft gekregen.  En sinds 2017 heb ik mijn eigen coachpraktijk Geloof in jezelf met veel plezier en successen.

.

“Omring jezelf met mensen die geloven in jouw dromen”

..

Je kunt én bent zoveel meer dan je denkt

Er is zoveel meer mogelijk dan je nu kunt denken. Mogelijk heb je zelf ook een voorbeeld, dat je dacht dat je iets niet kon en het tegendeel zich bewees. Of dat je iets heel spannend vond en dat het uiteindelijk toch meeviel.

Een praktijkervaring: Ik ging in gesprek met een vrouw over een grote wens van haar, wat als een droom voelde. Haar omgeving had  twijfels over haar verlangen. Doordat ze haar droom uitgesproken had en ik in haar geloofde, ging ze er serieus mee aan de slag. Het brengt haar nu van alles op haar pad wat wijst op het uitkomen van haar droom! Zo mooi om dit te zien en terug te horen. Hier doe ik het voor.  

.

Omring je met de juiste mensen

Omring je met de juiste mensen. Positieve mensen die jou motiveren en stimuleren om je droom achterna te gaan en in actie te komen. Je hebt steun en vertrouwen van je omgeving nodig. Iemand die af en toe vraagt hoe het met je wens gaat. Of je stimuleert om de grens van je comfortzone op te zoeken. Iemand die jou net dat duwtje geeft als je het even niet meer ziet zitten. Die naast je staat en jou op het juiste moment een berichtje stuurt wat jou motiveert om door te zetten. 

Omring je met mensen die je energie geven. Die jouw ideeën steunen en er benieuwd naar zijn. Die denken in mogelijkheden en kansen. Want je bent dit waard. Jij kunt en bent zoveel meer dan je denkt.

Omring je met mensen die verder zijn dan jij, of net zo ver als jij. Zij weten hoe het voelt of werkt en kunnen jouw tips geven en ondersteunen om vol voor jouw verlangen te gaan.

Merk je dat je blijft hangen in een bepaalde kleinmakende overtuiging? Ben je zoekende naar jezelf en naar dat wat je echt wilt? Als holistisch coach help je graag bij deze zoektocht naar jezelf en voorbij jouw blokkades. Gun jezelf die transformatie die je je leven lang meeneemt.

Liefs Els

Holistisch coach | Geloof in jezelf

.

“Je kunt én bent zoveel meer dan je denkt”.

.

Ps. Heb je zelf ooit een uitdaging overwonnen waarvan je dacht dat het onmogelijk was?

Hoe heb je dat gedaan? Deel het gerust in een reactie, om anderen te inspireren om ook te geloven in zichzelf.

Lees verder over mijn groeiproces van burn-out naar het ontstaan van mijn coachpraktijk.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *