Omring je met mensen die geloven in jou

 

“Is dit realistisch? Is dit wel haalbaar? Is dit niet te hoog gegrepen? Zou je dit wel doen? Het  is nu toch goed? Weet je het zeker? Ben je dan ontevreden? En hoe zou dat voor de kinderen zijn? Doe je hen dan niet tekort?”

Komen deze reacties jou bekend voor?

En zijn ze helpend? Waarschijnlijk zijn ze wel goed bedoeld, maar ze brengen je zeker niet verder op weg naar dat wat jij diep van binnen wilt.

 

Ik was er van overtuigd dat ik nooit meer zou kunnen werken

Jaren terug (begin 2000) zat ik in therapie. Ik was er  van overtuigd dat ik nooit meer zou kunnen werken ten gevolge van een ongeluk. Overtuigd dat ik nooit meer zou kunnen lezen, leren, sporten of überhaupt mijn rijbewijs zou halen. Ik was depressief en liep met gedachten rond dat ik niets voorstelde. Het leven dat ik nu leid was toen voor mij niet voor te stellen. Het voelt nu zelfs als een wedergeboorte in hetzelfde leven. Alsof het leven wat ik kende in die tijd, een ander leven is geweest. .

 

Hij geloofde in mij

Mijn therapeut die ik nu eeuwig dankbaar ben, zei een keer tegen mij dat hij dacht dat ik ooit weer 20 uur zou kunnen werken.

Ik was boos! Ik was zooo boos op hem nadat hij dit met me deelde. Dit uitte ik trouwens niet, want dat durfde ik toen niet. Ik was een echte binnenvetter. Maar toen ik bij hem wegging op de fiets schreeuwde ik het uit. Wat meende hij wel niet. Om mij iets voor te houden wat zo niet waar kon zijn. Dat was onmogelijk, want ik kon niet werken. Ik had totaal geen energie. Ik was depressief en kampte met een hersenbeschadiging en het was maar de vraag of dat ooit nog goed zou komen.

Een paar jaar later stapte ik in de opleiding verpleegkundige in de psychiatrie.  Ik werkte 32 uur per week en haalde mijn opleiding op mijn sloffen. Wat heb ik hier veel vertrouwen gekregen en dankbaarheid ervaren. En nu werk ik in mijn eigen coachpraktijk met veel plezier en successen.

Het feit dat mijn therapeut in mij geloofde èn dit ook naar mij uitsprak, maakte dat ik langzaam naar het idee toe durfde te groeien. Ik ervaarde dat ik veel meer kon dan ik dacht. En sinds 2016 werk ik als coach in mijn coachpraktijk Geloof in jezelf. Waar ik vrouwen help om zichzelf weer te ontdekken en gaan voor dat wat ze diep van binnen voelen.

..

Je kunt én bent zoveel meer dan je denkt

Er is nog zoveel meer mogelijk dan je nu kunt denken. Mogelijk heb je zelf ook een voorbeeld, dat je dacht dat je iets niet kon en het tegendeel zich bewees. Of dat je iets heel spannend vond en dat het uiteindelijk toch meeviel.

Een praktijkervaring: Ik ging in gesprek met een vrouw over een grote wens van haar, wat als een droom voelde. Haar omgeving had  twijfels over haar verlangen. Doordat ze haar droom uitgesproken had en ik in haar geloofde, ging ze er serieus mee aan de slag. Het brengt haar nu van alles op haar pad wat wijst op het uitkomen van haar droom! Zo mooi om dit te zien en terug te horen. Hier doe ik het voor. Lees hier haar verhaal.

.

Omring je met mensen die geloven in jou

Omring je met mensen die geloven in jou en die jou motiveren en stimuleren om ook daadwerkelijk in actie te komen. Je hebt steun en vertrouwen van je omgeving nodig. Iemand die af en toe vraagt hoe het met je verlangen gaat. Of je stimuleert om de grens van je comfortzone op te zoeken. Iemand die jou net dat duwtje kan geven als je het even niet meer ziet zitten. Die naast je staat en jou op het juiste moment een berichtje stuurt wat jou motiveert om door te zetten.

.

Mijn tips aan jou

  • Omring je met mensen die geloven in jou. Die het beste in jou naar boven halen. Die denken in mogelijkheden en kansen. Die uitgaan van het positieve. Want je bent dit waard. Jij kunt zoveel meer dan je denkt. Ga het ontdekken en ervaren.
  • Omring je met mensen die verder zijn dan jij of net zo ver als jij. Dit werkt stimulerend om dat te bereiken wat je diep van binnen wil bereiken. Zij weten hoe het voelt of werkt en kunnen jouw tips geven en ondersteunen om vol voor jouw verlangen te gaan.
  • Geloof in jezelf. Je kunt én bent zoveel meer dan je denkt.
  • Merk je dat je blijft hangen in een bepaalde kleinmakende overtuiging? Vraag er hulp bij. Je hoeft het niet alleen te doen. Gun jezelf die transformatie die je je leven lang meeneemt.

.

Je kunt én bent zoveel meer dan je denkt.

.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *