Welke verandering zou jij in deze wereld willen zien?

De Corona-tijd heeft veel in beweging gezet. Er kwamen in versneld tempo grootse veranderingen en er ontstond veel ruimte voor bewustwording. We zagen direct effect op onszelf en in de natuur.

Ik deel hieronder de veranderingen die ik heb waargenomen en jij mogelijk ook wel. Daarna  deel ik de verandering die ik graag zou zien.

.

De natuur

We zagen wat het minder autorijden en minder vliegen met de natuur deed. Niet alleen de blauwe lucht maar ook de cijfers lieten het zien. We gingen meer bewust naar buiten en waardeerden de schoonheid van de natuur (weer).

.

Bezinning

Veel mensen namen tijd voor bezinning. Ze gingen stilstaan bij wat echt belangrijk is. Wie ze graag om zich heen hebben en nu erg missen. Of welke activiteiten ze nu missen. Misschien heb jij hier ook bij stil gestaan en kwam je erachter dat je je werk helemaal niet gemist hebt en vraag je je af wat dan wel? Mogelijk voel ook jij dat je meer van betekenis wilt zijn. Dat je iets wilt doen wat er echt toe doet. 

.

Rust en vertraging

Veel mensen ervaren rust en vertraging. Mogelijk voel jij dit ook en vraag jij je af hoe het straks weer zal zijn als alles weer als vanouds is. Al kan het ook zijn dat jij nu juist het tegenovergestelde voelde, omdat je ineens een extra taak erbij kreeg om je kinderen les te geven en het je stressniveau vergrootte.

.

Aanraking

Velen kwamen erachter hoe belangrijk lichamelijk contact voor ze is. De afstand werd als onprettig en ongemakkelijk ervaren. Mogelijk werd jij je je ook bewust van het gemis van lichamelijk contact, van de waarde van het zien van je familie en vrienden. Of voelde je wie minder of meer belangrijk voor je is.

.

Emoties

Heel plots stond alles op zijn kop. Er gingen verschillende gevoelens door ons heen als boosheid, verdriet, angst, of frustratie. Iedereen had een andere beleving in deze C-toestand, maar ik verwacht dat de meesten meerdere emoties hebben waargenomen. Deze werden heel wisselend ervaren en er werd ook verschillend mee omgegaan. Hoe ging jij hier mee om?

Ik heb deze emoties en gevoelens ook ervaren. Het wisselde enorm en nog steeds ervaar ik deze golven aan emoties. Onbewust en bewust gaat er veel door me heen. En dit voelt niet altijd gemakkelijk, maar wel oké. Deze gevoelens horen erbij en ik weet dat het geen zin heeft om je er tegen te verzetten. 

.

Positieve verandering

Ik vind dit alles een positieve verandering en ik zou het geweldig vinden als we deze verandering gaan voortzetten. Bewustwording van hoe je met jezelf, met je omgeving, met de natuur en de aarde omgaat is zo waardevol en betekenisvol. 

Bewustworden van ons gedrag.
Tijd voor bezinning.

.

De verandering die ik graag wil zien in deze wereld

Ik deel hieronder mijn wens en verlangen. De verandering die ik graag zou willen zien in deze wereld als alles mogelijk is.

.

Stoppen

Stoppen met leven op de automatische piloot. Stoppen met alleen voor onszelf denken of alleen maar voor anderen denken en zorgen. Stoppen met vervuiling van de aarde. Stoppen met alleen maar rennen en doorgaan. Stoppen met die negatieve en kritische gedachten die we over onszelf hebben. 

Wat we nodig hebben is bewustwording creëren door naar binnen te gaan en te onderzoeken wat juist voelt en ernaar gaan handelen. Dat we leven vanuit onze ziel. Dat we gaan leven zoals het bedoeld is.

.

Vergroten van ons bewustzijn

Ik zou graag zien dat we ons bewustzijn blijven vergroten. Dat we tijd vrij maken voor bewustwording en voor bezinning. Ik wens dat we allemaal ons unieke leven gaan leven, waarvoor we hier op aarde zijn. Dat onze kwaliteiten goed tot zijn recht komen en er ruimte is voor groei en ontwikkeling. Dan is er minder ruimte voor jaloezie en leegte, omdat we inzien wat we aan waarde in ons hebben. 

.

Zachtheid en respect 

Ik wens dat we met zachtheid en mildheid met elkaar om (blijven) gaan. Dat we respect hebben en houden voor de natuur en voor elkaar. Dat we als individu en als bedrijven serieus na blijven denken en voelen wat goed is voor onszelf, voor de mensen met wie we ons omringen en voor de aarde. 

Ik geloof dat dit onze wereld zoveel mooier en fijner gaat maken en de natuur en de mensen die na ons leven zullen ons daar heel erg dankbaar voor zijn. Deze verandering is naar mijn idee echt nodig. 

.

Wat als alles mogelijk is… 

Welke verandering zou jij willen zien als alles mogelijk is? Wat wil je graag meenemen uit deze tijd waar we nu in zitten? Neem nu even een moment de tijd om deze vraag te beantwoorden voor jezelf. Het is een grootse vraag, maar zo belangrijk om hierbij stil te staan. Het laat je verbinding maken met het grotere geheel. Met hoe jij van betekenis kunt zijn voor de aarde en de mensen om je heen.

.

Wil jij vaker inspiratie om bewuster in het leven te staan? Schrijf je dan hieronder in voor mijn gratis ebook en je ontvangt ook mijn maandelijkse inspiratiemails.

onrustige gedachten, twijfelen aan jezelf

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *