jezelf zijn, kies voor jezelf, zelfacceptatie, aanpassen, geloof in jezelf
Weet jij wie jij werkelijk bent?
april 19, 2019
emoties, onbewuste, voelen, intuïtie, onderbuikgevoel
10 tips bij het maken van een juiste keuze
april 29, 2019
Laat alles zien

Wat maakt jou uniek?

els van dongen, eigenwaarde, zelfvertrouwen

.

“Wie zit er op mij te wachten? Ik heb niet echt iets bijzonders te delen. Ik ben te rustig. Volgens mij zien ze liever iemand met meer humor. Ik heb niks te vertellen. Volgens mij moet ik eerst nog die opleiding doen voordat ik goed genoeg ben om…?”

Gaan een van deze gedachten regelmatig door jou heen?

Geloof mij… dit is onzin! Deze gedachten zijn niet de waarheid.

.

.

Ga op zoek naar jouw waarden

Ga op zoek naar jouw eigenwaarde. Je ziet dit misschien nog niet maar het zit er zeker wel. Jij bent waardevol. 

In de tijd van mijn depressie, dat ik dacht dat ik niets waard was en niets te betekenen had kreeg ik van een vrouw deze woorden te horen. Ze schreef ze voor me op een briefje:

Alleen al doordat je er bent, mag jouw plek er zijn

Ik kan je zeggen dat deze woorden veel indruk op mij gemaakt hebben. Ik heb dit briefje er nog regelmatig bij gepakt.

.

.

Vertekend zelfbeeld

We hebben vaak ook een vertekend zelfbeeld. We zien ons heel anders dan anderen ons zien. Ik dacht bijvoorbeeld dat iedereen me saai zou vinden. Ik dacht heel minderwaardig over mezelf. En dat ik dan terug hoorde dat ze me er zo graag bij hebben. Dat ze met me kunnen lachen. Dat ik ze inspireer. Dat ik veel voor ze beteken omdat ik er altijd voor ze ben. Dat ze genieten van mijn enthousiasme en dat ik altijd zo lekker mezelf ben. Dit heb ik ontdekt door aan belangrijke naasten te vragen wat ze van mij vinden. Waarom ze graag bij mij zijn.

.

Ga ontdekken wie je bent en wat je waard bent

Laat je zien. Laat van je horen. Stop met verstoppen van wie jij werkelijk bent. Jij bent perfect zoals jij bent.  

.

.

Weet dat niet iedereen je leuk kan vinden

Je komt vast en zeker mensen tegen die je niet mogen. Die je niet interessant vinden. Of misschien vreemd, saai of raar. Of die vinden dat je toch echt meer zus of zo moet zijn waarbij je het gevoel kan krijgen dat je er niet bij hoort. Dat je niet goed genoeg bent. 

Niet iedereen gaat jou leuk kan vinden. Dit hoeft ook niet. Zolang ze maar met respect met je omgaan. 

Kijk op die lastige momenten naar de mensen die jou nu juist wel aanmoedigen en waarderen om wie jij bent. Want daar gaat het om. Ga die mensen vinden. Want dat verdien je.

.

Tip

Vraag aan jouw belangrijke naasten wat ze leuk en bijzonder aan je vinden. Welke kwaliteiten zij zien bij jou. Dit kan je verassende inzichten geven. Schrijf deze ook op, zodat je ze door kunt lezen in jouw onzekere fases.

Of als je een eigen bedrijf hebt: lees je recensies eens door. Dan lees je letterlijk wat jij voor betekenis hebt op de levens van anderen. Ik doe dit ook nog regelmatig.

.

.

Jij bent een prachtig mooi mens

Ben jij er klaar voor om voor jezelf te kiezen? Ben jij er klaar voor om te ontdekken wat voor prachtig mens je bent? Wil jij jou mooie Zijn ontdekken, waarderen en accepteren?

Met een horoscoopduiding krijg je antwoorden en inzichten aangereikt wat je nodig hebt om je gelukkig, vitaal  en helemaal jezelf te voelen. Wat jouw kwaliteiten zijn. Wat de reden is van de patronen die je meemaakt in jouw leven. Waarom je bepaalde situaties aangetrokken hebt. Wat je hieruit mag leren.

Dit kan je veel inzichten geven in wie je bent en waarom je bent zoals je bent.

.

.