Mijn overzicht was ver te zoeken

Overal lagen papiertjes en stapels papieren met ideeën en aantekeningen. Ik had verschillende mapjes op mijn computer met geen duidelijke structuur. Ik had vragen over de boekhouding en btw aangifte. En werkte met frustratie in excel omdat dat programma ook nieuw voor mij was. Dan moest ik ook nog leren over social media en marketing en aan al mijn blokkades werken die zaten op zichtbaar worden als ondernemer. 

Deze zoektocht in de chaos liep naast het ontdekken in mijn bedrijf wat ik echt wil. Het opzetten van mijn bedrijf. Het coachen van klanten. En ik was/ben altijd aan het leren, omdat ik erg leergierig ben en ik helemaal enthousiast ben over de weg die ik ben ingeslagen. Oftewel, er komt best wat bij kijken. Bij het starten van je eigen onderneming.

.

Lees verder in dit blog waar ik een tip met jou deel, die ik zou hebben toegepast als ik de kennis had die ik nu heb toen ik startte met mijn coachpraktijk.

.

Investeren in jezelf

Ik heb hulp gezocht bij bussinescoaches voor het opstarten van mijn bedrijf. Coaching ontvangen voor mijn persoonlijke groei. Het bouwen van mijn website heb ik uitbesteed. En daarnaast heb ik nog veel geïnvesteerd in de opleidingen die ik gedaan heb voor meer verdieping voor mij als persoonlijke groei coach, zodat ik mijn klanten nog beter kan begeleiden op weg naar hun verlangen. Op weg naar wie ze werkelijk zijn.

Dus best veel in mezelf en in mijn bedrijf geïnvesteerd, waar ik super blij mee ben, want anders had ik niet gestaan waar ik nu sta!

Maar wat betreft de papieren chaos en de chaos op mijn computer en de gewenste hulp bij de boekhouding, daar had ik geen hulp bij gezocht. Dat was iets waar ik pas in zou gaan investeren als ik er ook het geld voor verdiende om dit ook te kunnen betalen. Je kunt tenslotte niet overal hulp bij vragen toch??? (Of wel? ;-))

.

Ik vind het bijzonder dat ik deze keuze gemaakt heb toen en zou het nu echt anders doen!

.

Hoeveel tijd ben ik kwijt geweest met uit de chaos proberen te komen? Met het uitzoeken van hoe alles werkt. Hoeveel energie heeft het mij gekost dat ik me zo onzeker hierover voelde? Wat maakte het toch dat ik dit als minder belangrijk vond voor mezelf om in mezelf te investeren? Herkenbaar?

Ik weet wel dat als ik het opnieuw kon doen ik zeker hulp ging vragen hierbij. Hoe fijn is het als je meteen met overzicht alles in orde hebt. Dat je een manier van werken aangeleerd krijgt en ondersteuning krijgt bij het opzetten van alles, zodat je het daarna zelf kunt doen en kunt doen met vertrouwen! Waarom wachten? Ivm het geld? Nou mijn tijd en energie is mij meer waard! En ik weet dan nu ook een fijne virtual assistent te vinden die mijn kan helpen bij oa administratieve taken.

.

Mijn tip aan iedereen die wil groeien

Vraag hulp en ondersteuning. Samen gaat het zoveel sneller. Waarom het alleen doen als het samen sneller en leuker kan? Iemand met kennis ervaring kan het jou veel sneller uitleggen. Je hoeft tenslotte niet het wiel uit te vinden. En een ander kan door de juiste vragen te stellen eerder een blinde vlek naar voren halen, of jouw persoonlijke inzichten geven waar je alleen niet bij uit was gekomen omdat je vaak blijft denken in oude denkpatronen en oude vertrouwde handelingen.

Ik kwam in contact met Mieke van Via Miek en zij deelde met mij 10 tips om meer efficiënt te werken. (Mieke biedt hulp bij oa administratieve en organisatorische werkzaamheden). Een van de tips die ik zelf nog niet toepaste en wat ik een goeie tip vind deel ik hier met jullie:

Een TO DO mapje maken in je email-box. Een mapje waar je de mails in stopt waar je nog iets mee moet en deze dan ook direct inplant op het moment dat je het gaat uitvoeren wat er mee moet gebeuren. 

Ik vind hem echt zo simpel, maar ik was er zelf nog niet opgekomen. 

Erg fijne tip, want zo hoef je de mail waar je nog iets mee moet, niet in je hoofd te onthouden en blijft er ruimte vrij in je hoofd wat je weer voor andere dingen kunt gebruiken. Wat dus ook weer helpt bij meer focus op wat echt belangrijk voor je is.

.

Wil jij de andere 9 tips van Via Miek over efficiënt werken ook ontvangen dan kun je deze aanvragen via deze link.

.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *