Persoonlijke groei is een ontwikkelingsweg

persoonlijke groei

Hoe vaak heb jij de handdoek in de ring gegooid als het even tegenzit? Dat je kiest voor de gemakkelijke weg op korte termijn? Dat je je dromen opgeeft, omdat het niet snel genoeg gaat?

Helaas is dit uiteindelijk niet de makkelijkste weg. Doorzetten is soms lastig, maar het leven wordt er veel makkelijker van als je kunt zijn wie je graag wilt zijn in dit leven. 

.

Persoonlijke groei heeft tijd en aandacht nodig 

Persoonlijke groei is een ontwikkelingsweg en heeft tijd en aandacht nodig. We zouden deze graag snel af willen leggen, omdat we onze doelen willen halen. Maar zo werkt dat niet. Ik schrijf bewust niet dat dit helaas zo niet werkt, want ik ben blij dat dit niet zo werkt. Elke drempel of belemmering die je tegenkomt (in jouw ogen mogelijk tegenhoudt) heeft je iets te brengen. Je kunt iets van die drempel leren. En DAT zorgt nu juist voor groei. 

Het gaat om de weg ernaartoe en niet om je eindbestemming

Je wilt het liefst zo snel mogelijk naar je einddoel. Dat je bereikt in je leven wat je graag wilt. Maar vraag jezelf eens af: Je hebt bereikt wat je graag wilde. En wat dan?

 Ik kan je het antwoord al verklappen: dan wil je weer iets nieuws. Zo gaat dat. We zien steeds weer nieuwe wensen, doelen of uitdagingen. 

.

Persoonlijke ontwikkeling

Werk elke dag aan wie je graag wilt zijn door je te blijven ontwikkelen. Sta stil bij hoe je het leven nu ervaart en wat je graag anders zou willen. Dit geeft persoonlijke groei en uiteindelijke innerlijke rust en vrijheid. Ga onderzoeken wat jouw allergrootste wens is en wat je daarbij tegenhoudt. Niets komt aanwaaien. Kom in actie. Kijk je belemmerende gedachten en je weerstand aan en groei. Groei naar het hoogst mogelijk voor jou. 

Lees hier een blog over wat jou uniek maakt.

.

Goed werk heeft tijd nodig

Dat is de reden dat ik ook met langere trajecten werk. Zodat mijn klanten langer de stok achter de deur krijgen die ze nodig hebben. Als er weer een nieuwe hobbel zichtbaar wordt kunnen we hier direct op reageren wat voor snellere groei zorgt én dat ze in plaats van opgeven, nu doorgaan. Daarnaast heb ik ervaren dat met losse sessies de doorbreekenergie ontbreekt. Elke sessie brengt een verandering, maar als je er niet bewust op doorpakt, brengt het je nog niet naar waar je graag zou willen staan.

.

Het gras groeit niet sneller als je eraan trekt

Ik nodig je uit om de ontwikkelingsweg aan te gaan en jezelf daar de tijd voor te geven. Het gras groeit niet sneller als je er aan trekt. Werk er elke dag aan om stilstand te voorkomen. Stel jezelf de vraag of hulp voor jou hierbij gewenst is en vraag erom. Er zijn genoeg mensen die jou er met alle plezier bij helpen. En wie weet ben ik dat wel. 

Lees hier een blog waarin ik een ervaring van een klant met je deel.

.

Schrijf-je-hier-in-voor-mijn-inspiratiemails
Wil je meer inspiratie over kiezen voor jezelf en persoonlijke ontwikkeling? Schrijf je hierboven dan in en je ontvangt elke maand een inspirerende mail en links naar mijn nieuwste blogs.

.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *