Wat is manifesteren en hoe doe je dat?

manifesteren, wat is het en hoe doe je dat

Hoe creëer jij het leven dat jij wilt? Wat zou jij graag willen manifesteren? En wat is het precies?

Verlang jij naar meer tijd voor jezelf, waarin je doet wat jij echt wilt? Of wil jij meer innerlijke rust voelen? Wil jij weer kunnen genieten van je gezin? Of wil jij meer van betekenis zijn?

Mogelijk kriebelt het bij je om voor jezelf te gaan beginnen, of wil je een andere baan waarin je je meer betekenisvol voelt in je leven. En mogelijk wil je graag een ander huis, een huis van jouw dromen met een grote tuin, waarin je met rust kunt genieten.

Maar hoe manifesteer je dit? Hoe creëer jij het leven dat jij wilt? Het leven waar jij naar verlangt?

.


Wat is manifesteren?

Als eerste wil ik met je stil staan bij de betekenis van manifesteren.

Manifesteren is het openbaren, iets zichtbaar maken, bekendmaken. Het manifesteren van jouw verlangen, betekent de weg die je aflegt naar het uitkomen van je wens. 

Verder in deze blog deel ik de 6 onmisbare stappen die nodig zijn om te manifesteren van wat jij wilt. En helemaal onderaan deel ik nog extra tips voor een succesvolle creatie van jouw wens. Én kun je een gratis visualisatie aanvragen!

.

Manifesteren met de wet van aantrekking

Wat je uitzendt trek je aan. Net als bij het afstellen van de juiste radiozender waarbij je zoekt naar de juiste radiofrequentie, ga je bij manifesteren volgens de wet van aantrekking het juiste gevoel zoeken wat past bij wat jij wenst. Met name het onderliggende gevoel dat je uitzendt is heel belangrijk.

Stel je wilt graag een andere baan en je gedachten vertellen je dat een andere baan zoeken je veel kruim gaat kosten. Als jij denkt dat het veel kruim kost, dan zend je een gevoel uit naar het universum dat het moeilijk zal zijn. Wat denk je dat je gaat krijgen? Het afstemmen van je gevoel overeenkomstig met het gevoel wat past bij jouw verlangen, is erg belangrijk om jouw doel of wens te behalen.

Het gaat erom dat je helder hebt wat je precies wenst en dat je de hierbij passende gevoelens naar boven gaat halen, zodat je krijgt wat je wenst. Je gedachten zijn hier een heel bepalende factor in, omdat je gedachten je gevoelens creëren.

.

Wat je uitzendt krijg je terug

Wat denk jij regelmatig over jezelf? En welke belemmerende gedachten gaan er door jouw hoofd over jouw verlangen? Ben jij je bewust van wat je elke dag tegen jezelf zegt? Oftewel: Ben jij je bewust van de energie die je (onbewust) uitzendt naar het Universum?

Veel voorkomende belemmerende gedachten zijn:

“Ik ben niet goed genoeg”.

“Daar heb ik geen geld of tijd voor”.

“Ze zitten niet op mij te wachten”.

“Ik moet eerst nog een nieuwe studie volgen”,

“Wat zullen anderen ervan vinden?”.

Welke gedachten houden jou tegen? Welke overtuiging heeft aandacht nodig om deze te veranderen in een (meer) helpende gedachte?

In de coachsessies van mijn klanten is manifesteren een belangrijk thema.

Ik gun het jou om voorbij je belemmeringen te komen en meer inzicht in zichzelf te krijgen. Zodat je kunt zijn wie je echt bent en kunt leven wat jij diep van binnen wilt. In verbinding met jezelf.

.

Kun je alleen materiële zaken manifesteren?

Je kunt alles manifesteren wat jij wenst! Als je het maar gelooft dat het gaat lukken. Vaak denken we aan materiële zaken om te wensen. Bijvoorbeeld een mooi huis, spullen of geld. Uiteraard is een fijne plek om te wonen en voldoende geld erg fijn om te hebben. Maar weet dat het geld en spullen je niet gelukkig maken. Het gaat om hoe we ons voelen.

Stel dat je veel last hebt van onrust, dan kun je bijvoorbeeld innerlijke rust manifesteren. Misschien wil jij graag meer tijd voor jezelf, of wil jij je meer betekenisvol voelen? Dan is dat iets wat je gaat manifesteren.

Of het nu om jouw droomvakantie gaat, een andere baan, of betekenisvol leven… Alles is mogelijk!

.

6 stappen die je nodig zijn om te creëren wat jij wilt

Hoe manifesteer jij het leven dat jij wilt?

De 6 onmisbare en opeenvolgende stappen die nodig zijn leg ik hieronder uit.

.

1. Vraag

De eerste stap om te manifesteren wat jij wenst is door letterlijk te vragen wat jij wenst. Omschrijf dit zo helder mogelijk. Niks is te gek en alles is mogelijk!

Je kunt echt alles manifesteren wat jij je voor kunt stellen. Mijn grootste bewuste creaties zijn ons boshuis en mijn droombedrijf waarin ik vrouwen coach om weer te geloven in zichzelf en te geloven in hun dromen. Naast tastbare manifestaties als een huis, een baan, een auto, gaat het uiteindelijk om hoe jij je wilt voelen. Je kunt wel in een prachthuis wonen, maar als je je daar doodongelukkig voelt…? Dus de allerbelangrijkste vraag is: Naar welk gevoel verlang jij?

Vraag en het wordt gegeven

Esther Hicks

.

2. Visualiseer wat jij graag wenst

Visualiseren is een verbeeldingsoefening. Je kruipt hierbij in de huid van je toekomstige zelf. Zie voor je wat jij meemaakt, wat jij denkt, welke keuzes jij maakt als je bereikt hebt wat jij wilt. Hoe VOEL jij je als jouw droom is uitgekomen? Ga dromen met de overtuiging dat alles mogelijk is en zet hier al je zintuigen in, alsof je het al werkelijk meemaakt.

Fake it till you make it

“Els het lukt niet. Dat visualiseren is niks voor mij. Ik kan dat niet. Het voelt onrealistisch.” Mogelijk denk jij net als de vrouw die deze woorden naar me uitsprak dat dit moeilijk is. Of mogelijk geloof je er niet in.

Als eerste wil ik je zeggen: ‘Als je denkt dat je het niet kunt, dan kun je het niet’. En ten tweede wil ik je iets vragen: “Kun jij je voorstellen dat je net een fantastische vakantie hebt gewonnen naar de Malediven? Je verblijft in een 5 sterren hotel met prachtig zwembad, heel de dag gratis cocktails, vers fruit en elke dag een massage waar je U tegen zegt”. Zie je het voor je? Proef je het verse fruit al in je mond? Dan heb je net gevisualiseerd. Het is net als dagdromen. Dus jij kunt dit ook!

.

3. Laat los wat jou niet meer dient

Wat ik bij stap 2 al schreef: Als jij denkt dat je het niet kunt dan kun je het niet. Dit geldt ook voor belemmerende gedachten als: ‘het is voor mij niet haalbaar, ik heb er het geld niet voor. Het is mij niet gegund. Ik heb het niet in me’. Dit haalt jouw trillingsfrequentie naar beneden. Je trekt aan wat je denkt en ervaart hierdoor bevestiging dat je het niet kunt, of dat het zwaar is, of niet haalbaar is.

Je gedachten creëren jouw werkelijkheid.

Ga werken aan je belemmerende overtuigingen. Wat zeg jij continu tegen jezelf? Waar denk jij in tekorten of in gebrek? Welke gedachten houden jou tegen op weg naar jouw verlangen? Wat kun jij doen om jouw trillingsfrequentie te verhogen, in afstemming met wat jij wilt? Wat kun jij doen om je beter te voelen? Een mooie oefening hiervoor is dagelijks dankbaarheid voelen of affirmaties op te zeggen.

In deze blog lees je over wat affirmaties zijn en hoe zijn bijdragen aan het creëren van dat wat jij wilt.

Waar ga jij je vanaf nu op focussen? Op onvrede, of op wat jij diep van binnen echt wilt?

.

4. Kom in actie

Zonder actie geen resultaat. Met alleen dromen ga je er niet komen. Je zult er echt iets voor moeten doen. Welke stap kun jij nu zetten? Bijvoorbeeld: Aan de slag te gaan met je belemmerende overtuigingen. Een makelaar bellen als je op zoek bent naar jouw droomhuis. Dagelijks een meditatie doen voor meer innerlijke rust.

Of maak een moodboard van jouw wens. In deze blog vind je een stappenplan voor het maken van een moodboard.

.Wat kun jij nu al doen om een stap dichterbij te komen bij dat wat jij graag wilt?

.

5. Geef niet op

Geef nooit op. Als het tegen lijkt te zitten, of als alles erop wijst dat je het niet gaat krijgen, ga dan onderzoeken waar dit aan kan liggen. Heb je wel helder gevraagd wat jij wilt? Welke gedachten en gevoelens zend jij uit? Is dit verlangen echt van jou? Heb jij de juiste acties genomen die passen bij jouw verlangen? Wat kun je nog meer doen? Manifesteren van jouw wens komt vaak niet aanwaaien. Geduld en in er voor gaan zijn cruciale factoren.

.

6. Toelaten

Vertrouw er volledig op dat waar jij naar verlangt daadwerkelijk naar je toekomt. Richt je aandacht op wat jij wilt. Laat al je weerstand los. Durf achterover te leunen en laat ‘hoe het naar je toekomt’ los. Dan wijst de weg zich vanzelf. Mits je bovenstaande stappen serieus hebt genomen.

.

Een visualisatie oefening als cadeautje voor jou

Ik heb een visualisatie voor jou opgenomen die jou meeneemt naar jouw gewenste gevoelens en verlangen. Je kunt hem hieronder gratis aanvragen. Ik heb al veel fijne reacties hierover mogen ontvangen. Benieuwd hoe jij hem gaat ervaren.

manifesteren

.

Nog een paar manifesteer tips

  • Herken de signalen van het universum. Denk aan inspiratie, een hulpbron, iets wat iemand zegt, een helpend persoon die ineens op je pad komt, een idee wat perfect matcht met jouw verlangen. Neem deze signalen serieus. Deze wijzen je erop dat je op de juiste weg zit.
  • Durf je over te geven en heb vertrouwen dat wat de bedoeling is, zich op het juiste moment en in de juiste vorm openbaart in jouw leven. Richt je op wat jij wilt, alsof je het nu al hebt bereikt.
  • En als laatste: Geniet van het proces. Het gaat niet om het einddoel. Het gaat om de weg ernaar toe.

.

Happiness is not a destination, it’s a way of life

.

.

 

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *