Wat is manifesteren en hoe doe je dat?

Je hoort tegenwoordig veel over manifesteren. Maar wat is het en hoe doe je dat? Even kort gezegd: Als we het over manifesteren hebben, hebben we het over het manifesteren / creëren van jouw verlangen.

Verlang jij naar meer tijd voor jezelf, waarin je doet wat jij echt wilt? Of wil jij meer innerlijke rust voelen? Mogelijk kriebelt het om voor jezelf te gaan beginnen, of wil jij meer van betekenis zijn op je werk.

Vaak wordt manifesteren ook ingezet om meer geld te creëren. Heb jij deze wens? Dan wil ik de volgende vraag met je delen: Stel dat je veel geld hebt gecreëerd, wat voel je dan? Het gaat namelijk om de wens achter de wens. Dat wat jou echt gelukkig maakt.

Manifesteer het leven dat jij wilt.

In deze blog deel ik veel inspiratie over de betekenis van manifesteren, met voorbeelden en hoe het werkt. En sluit ik af met de 6 onmisbare stappen om te leren hoe je manifesteert. En helemaal onderaan deel ik nog extra tips voor een succesvolle creatie van jouw wens. Én kun je een gratis visualisatie aanvragen! Manifesteren kun je leren.

.

Wat is manifesteren en hoe doe je dat?

Als eerste wil ik met je stil staan bij de betekenis van manifesteren.

Manifesteren is het openbaren, iets zichtbaar maken. Het manifesteren van jouw verlangen, betekent de weg die je aflegt naar het uitkomen van jouw wens. Het is geen quick-fix. Ik geloof in wonderen, maar voor niks komt de zon op. Manifesteren is een proces, je kunt het ook een persoonlijk groeiproces noemen. Want om jouw droom te realiseren, zul je jouw belemmerende gedachten ‘moeten’ onderzoeken. En aan deze stap wordt nogal vaak aan voorbij gegaan. Op de vraag: ‘Manifesteren, hoe doe je dat?’ geef ik uitgebreid antwoord in de 6 stappen verder in deze blog.

.

Manifesteren en trillingsfrequentie

Alles is energie. En dan bedoel ik echt alles. Denk aan de stoel waar je op zit, de bomen, je eten, de dieren, je lichaam.

En alles heeft zijn eigen trillingsfrequentie en is met elkaar verbonden. Jij hebt ook een eigen trillingsfrequentie, net als jouw gedachten en emoties.

Bij het creëren van jouw verlangen, is het belangrijk dat jij je bewust bent van de trillingsfrequentie die jij uitzendt. Want er is een universele wet die er altijd is. Namelijk, wat je uitzendt trek je aan.

Als jij denkt dat het niet mogelijk is, dan creëer jij een gevoel wat overeenkomt met deze gedachte. Als je kijkt naar de universele wet, dan trek jij jouw werkelijkheid aan die overeenkomt met het gevoel wat jij uitzendt. Je krijgt dan bewijzen te zien dat het niet mogelijk is. Dit noemen ze manifesteren met de wet van aantrekking.

.

“Jouw gedachten creëren jouw gevoelens en jouw gevoelens creëren jouw werkelijkheid”

.

Net als bij het afstellen van de juiste radiozender waarbij je zoekt naar de juiste radiofrequentie, ga je bij manifesteren het juiste gevoel opzoeken wat past bij wat jij wenst.

Verdriet, onzekerheid en angst hebben een lage trillingsfrequentie en enthousiasme en tevredenheid een hoge trillingsfrequentie. Wat straal jij het meeste uit? Onzekerheid, of blijheid?

.

Je bewustzijn verruimen en afstemmen

Om jouw verlangen of wens uit te laten komen, stem je je huidige gevoel af, overeenkomstig met het gevoel wat past bij jouw verlangen. Door je gedachten en gevoelens te observeren en te onderzoeken, verruim je je bewustzijn. Dit is nodig om niet helpende gedachten en gevoelens los te laten en helpende gedachten, overeenkomstig jouw verlangen te creëren. Wat ik hierboven al schreef is persoonlijke groei en onderzoeken van gedachten en emoties die jouw tegenhouden nodig in het manifesteren proces. Leer jezelf kennen en ben je bewust van de energie, de trillingsfrequentie, die jij uitzendt.

“Wat je zaait, zul je oogsten”

Het gaat erom dat je helder hebt wat je precies wenst en dat je de hierbij passende gevoelens naar boven haalt. Je gedachten zijn hier een heel bepalende factor in, omdat je gedachten je gevoelens creëren. Je gedachten creëren jouw werkelijkheid. Je bewust worden van wat je denkt en zegt en je gedachten en woorden aanpassen in de richting van jouw verlangen, is nodig als jij een verandering wenst. In de cursus Een innerlijke reis naar meer verbinding met jezelf, besteed je veel aandacht aan het loslaten van belemmerende gedachten en het verhogen van je trillingsfrequentie. Twee onmisbare stappen om te manifesteren wat jij wilt.

.

Een manifesteren voorbeeld werk

Stel je wilt graag een andere baan. Welke gevoelens passen bij jouw nieuwe baan?

Wil jij je gezien en gehoord voelen op je werk? Voel jij je betekenisvol en energiek op de werkplek waar je van droomt? Stem je dan af op hoe het voelt als je je van betekenis voelt.

Het zou ook kunnen dat bij jou nu juist negatieve gedachten door je hoofd gaan. Bijvoorbeeld gedachten als dat een andere baan zoeken je veel kruim gaat kosten. Als jij denkt dat het veel kruim kost, dan zend je een gevoel uit naar het universum dat het moeilijk zal zijn. En welke gevoelens zend je uit als je met je gedachten bent bij je huidige baan waar je niet tevreden bent.

Bij de negatieve gedachten zendt je een lage trillingsfrequentie uit en als je afstemt op fijne gevoelens dan zendt je een hoge trillingsfrequentie uit die past bij waar jij naar verlangen.

Het is dus waardevol om je bewustwording te vergroten, zodat je weet welke gedachten je verlangen tegenhouden.

.

Wat je uitzendt krijg je terug

Wat denk jij regelmatig over jezelf? En welke belemmerende gedachten gaan er door jouw hoofd als je stil staat bij jouw verlangen? Ben jij je bewust van wat je elke dag tegen jezelf zegt? Oftewel: Ben jij je bewust van de energie die je (onbewust) uitzendt naar het Universum?

Veel voorkomende belemmerende gedachten zijn:

“Ik ben niet goed genoeg”.

“Daar heb ik geen geld of tijd voor”.

“Ze zitten niet op mij te wachten”.

“Dit lukt me nooit”

“Ik moet eerst nog een nieuwe studie volgen”,

“Wat zullen anderen ervan vinden?”.

Welke gedachten houden jou tegen? Welke overtuiging heeft aandacht nodig om deze te veranderen in een (meer) helpende gedachte?

In de coachsessies van mijn klanten is manifesteren een belangrijk thema, waarin ik persoonlijk met je meekijk naar mindset en je verlangen. Veel mannen en vrouwen zijn zichzelf kwijt en weten niet meer wat ze echt willen. Er zitten flink wat beschermlagen om ons heen die we jaren opgebouwd hebben.

Ik gun het jou om voorbij je belemmeringen te komen en meer inzicht in jezelf en je gedachten te krijgen. Zodat je kunt zijn wie je echt bent en kunt leven wat jij diep van binnen wilt. In verbinding met jezelf.

Lees in deze blog 7 tips hoe je jezelf terugvindt.

.

Manifesteren voorbeelden

“Kun je alleen materiële zaken manifesteren?” wordt er mij wel eens gevraagd.

Je kunt alles manifesteren wat jij wenst! Als je het maar gelooft dat het gaat lukken. Vaak denken we aan materiële zaken om te wensen. Bijvoorbeeld een mooi huis, spullen of geld. Uiteraard is een fijne plek om te wonen en voldoende geld erg fijn om te hebben. Maar weet dat het geld en spullen je niet gelukkig maken. Het gaat om hoe we ons voelen.

Stel dat je veel last hebt van onrust, dan kun je bijvoorbeeld innerlijke rust manifesteren. Misschien wil jij graag meer tijd voor jezelf, of wil jij je meer betekenisvol voelen? Dan is dat iets wat je gaat manifesteren.

Of het nu om jouw droomvakantie gaat, een andere baan, een auto, een goede gezondheid, of een betekenisvol leven… Alles is mogelijk!

.

In verbinding met jezelf

Als basis voor succesvol manifesteren, is een krachtige verbinding met jezelf heel helpend.. Als jij verbonden bent met jezelf, kun je jouw diepe wens beter voelen. En als jouw wens echt vanuit jou komt, in plaats vanuit je ego, of verwachtingen, of omdat anderen dit ook hebben, dan trek je het moeitelozer aan.

Wanneer jij meer in verbinding met jezelf bent, dan ben jij je meer bewust van welke trilling jij uitzendt. Waarop jij gerichter jouw trilling kunt verhogen in lijn met jouw verlangen. Je bent je ook meer bewust van wat jij nodig hebt en beter in staat om los te laten wat jou nu nog tegenhoudt.

Je ervaart dan het gevoel dat het klopt! Jouw verlangen stroomt met wie je diep van binnen wilt zijn.

Voel jij je verbonden met jezelf?

.

De 6 onmisbare stappen om te leren manifesteren

Ik heb in deze blog al een aantal onmisbare stappen genoemd. Hieronder lees je alle stappen verder uitgeschreven en ik begin bij de eerste stap, wat altijd je start mag zijn: Heb helder wat je wenst!

.

Manifesteren stap 1: Vraag

De eerste stap om te manifesteren wat jij wenst is door letterlijk te vragen wat jij wenst. Omschrijf dit zo helder mogelijk. Niks is te gek en alles is mogelijk!

Je kunt echt alles manifesteren wat jij je voor kunt stellen. Mijn grootste bewuste creaties zijn ons boshuis en mijn droombedrijf waarin ik vrouwen coach om weer te geloven in zichzelf en te geloven in hun dromen. En in 2022 heb ik het manifestatie proces bewust toegepast bij het genezen van lymfeklierkanker.

Naast tastbare manifestaties als een huis, een baan, een auto, gaat het uiteindelijk om hoe jij je wilt voelen. Je kunt wel in een prachthuis wonen, maar als je je daar doodongelukkig voelt…? Dus de allerbelangrijkste vraag is: Naar welk gevoel verlang jij?

.

“Vraag en het wordt gegeven”

Esther Hicks

.

Manifesteren stap 2: Visualiseren

Visualiseren is een verbeeldingsoefening. Visualiseer wat jij graag wenst. Je kruipt hierbij in de huid van je toekomstige zelf. Zie voor je wat jij meemaakt, wat jij denkt, welke keuzes jij maakt als je bereikt hebt wat jij wilt. Hoe VOEL jij je als jouw droom is uitgekomen? Ga dromen met de overtuiging dat alles mogelijk is en zet hier al je zintuigen in, alsof je het al werkelijk meemaakt.

“Fake it till you make it”

“Els het lukt niet. Dat visualiseren is niks voor mij. Ik kan dat niet. Het voelt onrealistisch.” Mogelijk denk jij net als de vrouw die deze woorden naar me uitsprak dat dit moeilijk is. Of mogelijk geloof je er niet in.

Als eerste wil ik je zeggen: ‘Als je denkt dat je het niet kunt, dan kun je het niet’. En ten tweede wil ik je iets vragen: “Kun jij je voorstellen dat je net een fantastische vakantie hebt gewonnen naar de Malediven? Je verblijft in een 5 sterren hotel met prachtig zwembad, heel de dag gratis cocktails, vers fruit en elke dag een massage waar je U tegen zegt”. Zie je het voor je? Proef je het verse fruit al in je mond? Dan heb je net gevisualiseerd. Het is net als dagdromen. Dus jij kunt dit ook!

.

Vraag een gratis visualisatie oefening aan waarmee jij je gaat verbinden met dat waar jij naar verlangt.

.

Manifesteren stap 3: Geloof in jezelf

Geloof in jezelf en laat los wat jou niet meer dient.

Wat ik bij stap 2 al schreef: Als jij denkt dat je het niet kunt dan kun je het niet. Dit geldt ook voor belemmerende gedachten als: ‘Het is voor mij niet haalbaar. Ik heb er het geld niet voor. Het is mij niet gegund. Ik heb het niet in me’. Dit haalt jouw trillingsfrequentie naar beneden. Je trekt aan wat je denkt en ervaart hierdoor bevestiging dat je het niet kunt, of dat het zwaar is, of niet haalbaar is.

Je gedachten creëren jouw werkelijkheid.

Werk aan je belemmerende overtuigingen. Wat zeg jij continu tegen jezelf? Waar denk jij in tekorten of in gebrek? Welke gedachten houden jou tegen op weg naar jouw verlangen? Wat kun jij doen om jouw trillingsfrequentie te verhogen, in afstemming met wat jij wilt? Wat kun jij doen om je beter te voelen? Een mooie oefening hiervoor is dagelijks dankbaarheid voelen of affirmaties op zeggen.

In deze blog deel ik met je wat affirmaties zijn en hoe ze werken.

Ik gun het je om te focussen op wat jij diep van binnen wilt en hoe jij je wilt voelen.

.

Manifesteren stap 4: Kom in actie

Zonder actie geen resultaat. Met alleen dromen ga je er niet komen. Je zult er echt iets voor moeten doen. Welke stap kun jij nu zetten? Bijvoorbeeld: Aan de slag te gaan met je belemmerende overtuigingen. Een makelaar bellen als je op zoek bent naar jouw droomhuis. Dagelijks een meditatie doen voor meer innerlijke rust.

Of maak een moodboard van jouw wens. In deze blog vind je een stappenplan voor het maken van een moodboard.

Wat kun jij nu al doen om een stap dichterbij te komen bij dat wat jij graag wilt? Welke kleine stap kun jij nu al zetten?

.

Manifesteren stap 5: Geef niet op

Geef nooit op. Als het tegen lijkt te zitten, of als alles erop wijst dat je het niet gaat krijgen, ga dan onderzoeken waar dit aan kan liggen. Heb je wel helder gevraagd wat jij wilt? Welke gedachten en gevoelens zend jij uit? Is dit verlangen echt van jou? Heb jij de juiste acties genomen die passen bij jouw verlangen? Wat kun je nog meer doen? Manifesteren van jouw wens komt vaak niet aanwaaien. Geduld en in er voor gaan zijn cruciale factoren.

.

Manifesteren stap 6: Toelaten

Vertrouw er volledig op dat waar jij naar verlangt daadwerkelijk naar je toekomt. Richt je aandacht op wat jij wilt. Laat al je weerstand los. Durf achterover te leunen en laat ‘hoe het naar je toekomt’ los. Dan wijst de weg zich vanzelf. Mits je bovenstaande stappen serieus hebt genomen.

.

Een visualisatie oefening als cadeautje voor jou

Ik heb een visualisatie voor jou opgenomen die jou meeneemt naar jouw gewenste gevoelens en verlangen. Je kunt hem hieronder gratis aanvragen. Ik heb al veel fijne reacties hierover mogen ontvangen. Benieuwd hoe jij hem gaat ervaren.

manifesteren

.

Nog een paar manifesteer tips

  • Herken de signalen van het universum. Denk aan inspiratie, een hulpbron, iets wat iemand zegt, een helpend persoon die ineens op je pad komt, een idee wat perfect matcht met jouw verlangen. Neem deze signalen serieus. Deze wijzen je erop dat je op de juiste weg zit.
  • Durf je over te geven en heb vertrouwen dat wat de bedoeling is, zich op het juiste moment en in de juiste vorm openbaart in jouw leven. Richt je op wat jij wilt, alsof je het nu al hebt bereikt.
  • En als laatste: Geniet van het proces. Het gaat niet om het einddoel. Het gaat om de weg ernaar toe.

.

Happiness is not a destination, it’s a way of life

.

Vind je deze blog waardevol? Super fijn als je deze wilt delen met iemand die jij het ook gunt om zijn of verlangen te verwezenlijken. Samen maken we er zo een mooier leven en mooiere wereld van.

Succes met manifesteren van jouw verlangen! Ik gun het je.

Liefs Els

Ps. Deel in een reactie wat jij wenst te manifesteren. Door het al te delen, krijgt het al meer vorm en werkelijkheid. Ik lees het graag!

.

.

 

4 Comments

  1. Christa Verstegen schreef:

    Geeft u ook fysieke workshops?

  2. Franky schreef:

    Els, jouw inspirerende woorden helpen mij elke dag voort! Bedankt hiervoor u heeft mijn leven gered!! xoxoxo

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *