Een moodboard maken van jouw dromen. Zo doe je dat.

Van dromen naar doen

Je voelt dat je iets graag anders wilt. Maar je weet niet wat dat nu precies is. Of je weet wel wat je wilt, maar je belemmerende gedachten houden je tegen om groots te dromen of om verder door te pakken.

Een moodboard (ook wel visionboard genoemd) kan je helpen ontdekken wat je wilt en je verbinden met een positieve mindset. Het helpt je bij het manifesteren van je verlangen. Oftewel het creëren van wat jij wilt.

.

Alles wat je aandacht geef groeit.

Breng je aandacht naar dat wat je wilt.

.

Wat is een moodboard?

Een moodboard is een verzameling van inspiratie over een bepaald thema wat in een collage verwerkt wordt. Bijvoorbeeld over hoe jij je leven wilt leiden.

Het is een creatieve en leuke manier om je verlangen helder te krijgen en te verwezenlijken. Je verbind je met jouw wens vanuit een positieve mindset. Een mindset dat alles mogelijk is. Je gebruikt hiervoor plaatjes, foto’s, quotes, spreuken, woorden, tekst, sfeerbeelden en kleuren die passen bij dat wat jij graag wilt. Alle beelden en woorden die passen bij jouw droomplaatje verwerk je op een plek bijvoorbeeld op een canvasdoek of op een A4 door middel van knippen en plakken. 

In de cursus Van dromen naar doen, ga je een droomschaal als moodboard maken.

Het helpt je niet alleen bij het manifesteren, oftewel creëren van je verlangen. Het geeft daarnaast een mooi resultaat om regelmatig een blik op te werpen.

Lees in deze blog over wat manifesteren is en hoe je dat doet.

Als je het maakt op een bord, of schaal dan kun je deze op een plek hangen of neerzetten waar je hem elke dag kunt zien. Dit helpt je om je dagelijks te verbinden met jouw verlangen. Je wens gaat zo meer leven en trekt je verlangen steeds meer naar je toe. Dagelijks word je herinnert aan wat jij diep van binnen wilt.

.

Soms zijn dromen lastig te omschrijven in woorden. Het visueel maken door middel van je laten inspireren door kleuren, beelden en teksten kan je hier zeker bij helpen. 

.

Hoe maak je een moodboard?

Als eerste is het belangrijk dat je een thema keuze gaat maken. Welk verlangen heb jij wat je graag verwerkelijkt wilt krijgen? 

Wat wil jij creëren? Welke wens wil jij vervult zien? En welk gevoel heb je erbij als jouw wens is uitgekomen? Daarna ga je plaatjes verzamelen die passen bij dit verlangen. Vervolgens ga je ze plakken op bijvoorbeeld een canvasdoek, een stuk behang of op een schaal.

.

Stappen

  1. Waar verlang je naar?
  2. Verzamelen
  3. Plakken

.

STAP 1 Waar verlang je naar?

De eerste stap is helder krijgen wat jij wilt. Je kun een visionboad maken over je ideale leven, een vakantie naar jouw favoriete land, een gewenste relatie, liefde, meer zelfvertrouwen. Of een visionboard om een doel wat je wilt behalen, je droombedrijf of ideale werkplek te. creëren, je droomhuis of een vernieuwde tuin helder te krijgen. Je kunt een moodboard ook inzetten om bijvoorbeeld helder te krijgen wat je uit wilt stralen, of om een idee uit te werken.

Van elk thema kun je een visionboard maken. Belangrijk hierbij is dat je deze wens voordat je start met knippen en plakken, verder uit gaat denken en voelen. Is dit echt wat je wilt? Hoe ziet je leven eruit als je verlangen is uitgekomen? Hoe voel je je dan? Wat is er dan veranderd? Ga dromen met de gedachten dat alles mogelijk is. Er zijn geen belemmeringen of blokkades. Schrijf eventueel wat woorden op.

Als je niet helder hebt wat je precies wilt, maar wel graag verandering wenst, focus dan op hoe je je wilt voelen! Daar gaat het uiteindelijk om in het leven. Want je kunt wel een prachtig huis hebben, maar als je je er niet gelukkig voelt?

STAP 2 Verzamelen

Je gaat in tijdschriften of kranten plaatjes, quotes, affirmaties, woorden, sfeerbeelden en kleuren die passen bij jouw verlangen verzamelen. Je kunt deze knippen of scheuren, wat jij mooi vindt. Verzamel verschillende afbeeldingen. Prima als je meerdere van hetzelfde soort hebt. Je kunt bij stap 3 voor een bepaald lettertype of grote of kleur kiezen van een bepaald soort beeld of woord. Verzamel dus ruim!

STAP 3 En plakken maar!

Wanneer je alle plaatjes verzameld hebt, kun je gaan plakken. Je legt nu de knipsels bij elkaar en maakt er een mooie compositie van. Je kiest de beste plaatjes uit die samen een mooi geheel vormen. Deze ga je verwerken op een canvasdoek, op een stuk stevig papier, of op een schaal. Voor het plakken kies ik behangselplak. Je kunt eventueel voor een basiskleur kiezen waar je mee start en daarop plak je dan de tekst en afbeeldingen waar jij blij van wordt. De keuzes die het best jouw verlangen weergeven. Je kunt het eventueel afwerken met vernis (mat of glanzend).

.

Online moodboard

Wil je graag een moodboard maken van jouw wens of verlangen, maar ben je niet zo van het knippen en plakken? Dan is een Pinterest visionboard mogelijk een goed alternatief. Je maakt een nieuw bord op een eigen Pinterest account. Je geeft het de titel van jouw verlangen bijvoorbeeld droomleven of innerlijke rust. Daarna ga je via de zoekbalk op zoek naar foto’s en teksten die passen bij jouw verlangen. Je klikt bij die plaatjes op de button Bewaren en zo maak je je online moodboard. 

Tip: maak er een privé bord van (zet het knopje naar verborgen), zodat hij alleen voor jou zichtbaar is. Je kunt hem dan specifiek met iemand delen als jij dat wenst. 

Check mijn Pinterest account voor Kies voor jezelf inspiratie, eigenwaarde vergroten en je droomleven.

Gratis ebook + oefening

Heb je meerdere wensen en vind je het lastig om te kiezen voor op welk thema jij je focus wilt leggen? Vraag dan hieronder mijn gratis ebook aan. Daar vind je een oefening die jouw helpt om helder te krijgen waar jouw focus nu naar toe mag gaan.

innerlijke onrust, onzekerheid
Vraag hierboven het gratis ebook aan voor meer innerlijke rust, vertrouwen en focus.

.Cur.

12-weekse cursus Van Dromen naar Doen

Kun jij extra inspiratie en een stok achter de deur gebruiken om echt van dromen naar doen te gaan? Zodat het niet alleen bij intenties en dromen blijft? Zodat je ook echt gaat starten met het maken van een moodboard én stappen neemt om door te pakken?

31 augustus 2021 start de volgende groep van de 12-weekse cursus VAN DROMEN NAAR DOEN. Ik neem je in deze cursus met behulp van visualisaties en andere meditaties en opdrachten mee naar jouw verlangen.

Een belangrijk onderdeel van deze cursus is het maken van een droomschaal tijdens een online livedag. Zie de foto met een voorbeeld van een droomschaal.

Ben jij toe aan in beweging komen? En ben jij nieuwsgierig of de cursus ook iets voor jou is? Check dan deze link voor meer informatie over de cursus Van Dromen naar Doen.

En nog een laatste tip

Geef je moodboard een mooi plekje in huis waar je regelmatig naar kunt kijken en geloof dat het werkelijkheid gaat worden.

Veel droom, knip en plakplezier gewenst!

Liefs Els

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *