Persoonlijk moodboard maken. Zo doe je dat.

moodboard maken

Een persoonlijk moodboard is een waardevolle opdracht om jouw wensen helder te krijgen. Het helpt je te ontdekken wat je wilt en je te verbinden met een positieve mindset. Het helpt je bij het manifesteren van je verlangen, omdat je jouw aandacht brengt naar dat wat je wilt.

Soms zijn dromen lastig te omschrijven in woorden. Het visueel maken door middel van je laten inspireren door kleuren, beelden en teksten helpt bij het afstemmen op jou en jouw dromen.

Het maken van een moodboard draagt bij aan jouw persoonlijke ontwikkeling. In deze blog neem ik je mee met 3 stappen voor het maken van een moodboard met tijdschriften. En ik geef inspiratie voor een online moodboard op Pinterest.

.

Wat is een persoonlijk moodboard?

Een moodboard (ook wel visionboard genoemd) is een verzameling van inspiratie over een bepaald thema wat in een collage verwerkt wordt. Denk aan een moodboard over je droomhuis, een mooie reis, een tuin, je slaapkamer, of over jouw droomkeuken.

Een andere optie is een moodboard over jezelf maken: Hoe ziet jouw droomleven eruit? Denk hierbij aan je gevoelens, gedachten, je omgeving, de mensen om je heen, of activiteiten die je graag wenst te doen.

Het maken van een persoonlijk moodboard is een creatieve en leuke manier om je verlangen helder te krijgen en te verwezenlijken. Je verbind je met jouw wens vanuit een mindset dat alles mogelijk is. Je gebruikt hiervoor plaatjes, foto’s, quotes, spreuken, woorden, tekst, sfeerbeelden en kleuren die passen bij dat wat jij graag wilt. Of die jouw wens ondersteunen.

Alle beelden en woorden die passen bij jouw droomleven, verwerk je op een canvasdoek, op een stevig papier of karton. Je kunt ook een doos gebruiken, of iets van hout, of een glazen vaas. Kies wat jij mooi vindt.

“Alles wat je aandacht geeft groeit”

.

Hoe maak je een moodboard over jezelf?

Als eerste is het belangrijk dat je een thema keuze gaat maken. Welk verlangen heb jij wat je graag wilt verwezenlijken? Zit je niet lekker in je vel en wil je graag aandacht geven aan een leven waar jij blij van wordt? Wil je meer levensvreugde, vrijheid en balans ervaren? Heb je een persoonlijk doel waar je naartoe wilt groeien?

Wat wil jij manifesteren? Welke wens wil jij vervult zien?

Een richting kiezen voor jouw moodboard is de eerste stap. Hierna ga je plaatjes verzamelen die passen bij dit verlangen. Vervolgens ga je ze plakken op bijvoorbeeld een canvasdoek. Welke lijm je gebruikt is afhankelijk van het materiaal dat je kiest. Op hout werkt behangselplak goed. Voor canvasdoek of papier kun je denken aan een pritt stift of fotolijm.

Lees in deze blog tips en inspiratie over jezelf terugvinden.

.

Stappen voor een persoonlijk moodboard

  1. Waar verlang je naar?
  2. Verzamelen
  3. Plakken

.

STAP 1 Waar verlang je naar?

De eerste stap is helder krijgen wat jij wilt. Zoals ik hierboven al schreef kun je een moodboard maken over jezelf, je ideale werk, je ideale leven, een vakantie naar jouw favoriete land, een gewenste relatie, liefdesleven, of over innerlijke vrijheid. Of maak een moodboard voor een doel wat je wilt behalen, je droombedrijf of om je ideale werkplek te creëren. Je kunt een moodboard ook inzetten om bijvoorbeeld helder te krijgen wat je uit wilt stralen, of om een idee uit te werken.

Belangrijk is dat je deze wens, voordat je start met knippen en plakken, verder uit gaat denken en voelen. Is dit echt wat je wilt? Hoe ziet je leven eruit als je verlangen is uitgekomen? Hoe voel jij je dan? Wat is er dan veranderd?

Ga dromen met de gedachten dat alles mogelijk is. Er zijn geen belemmeringen of blokkades. Schrijf eventueel wat woorden op. Deze stap is belangrijk om jouw verlangen te manifesteren.

Lees meer over manifesteren van jouw verlangen.

Als je niet helder hebt wat je precies wilt, maar wel graag verandering wenst, focus dan op hoe je je wilt voelen! Daar gaat het uiteindelijk om in het leven. Want je kunt wel een prachtig huis hebben, maar als je je er niet gelukkig voelt?

.

Ik heb een visualisatie voor jouw opgenomen, wat je helpt bij het verbinden met je gewenste gevoelens en verlangen. Je kunt hem hieronder aanvragen.

moodboard maken

STAP 2 Verzamelen

Verzamel in tijdschriften of kranten afbeeldingen, quotes, affirmaties, woorden, sfeerbeelden en kleuren die passen bij jouw verlangen. Je kunt deze knippen of scheuren, wat jij mooi vindt. Kies voor grote of kleine afbeeldingen en lettertypes. Is er een specifieke kleur die je aan je moodboard wilt geven? Verzamel ruim, zodat je bij stap 3 voldoende keuze hebt.

“Plaatjes zeggen meer dan 1000 woorden”

.

STAP 3 En plakken maar!

Wanneer je alle plaatjes verzameld hebt, kun je gaan plakken. Je legt de knipsels bij elkaar en maakt er een mooie compositie van. Je kiest de beste plaatjes uit die samen een mooi geheel vormen en die het best jouw verlangen weergeeft. Deze ga je verwerken op een canvasdoek, op een stuk stevig papier, of op een schaal.

Je kunt eventueel voor een basiskleur kiezen waar je mee start en daarop plak je dan de tekst en afbeeldingen waar jij blij van wordt.

.

Een moodboard over jezelf voorbeeld

Online moodboard

Naast een moodboard op papier of canvasdoek, kun je ook een online moodboard maken op Pinterest. Maak hiervoor een nieuw bord op je eigen Pinterest account. Geef het de titel moodboard droombedrijf, of moodboard over jezelf. Daarna ga je via de zoekbalk op zoek naar foto’s en teksten die passen bij jouw verlangen. Je klikt bij die pins op de button Bewaren en zo maak je je online moodboard. 

Tip: maak er een privé bord van (zet het knopje naar verborgen), zodat hij alleen voor jou zichtbaar is. Je kunt hem alsnog specifiek met iemand delen als jij dat wenst. 

Check mijn Pinterest account voor Kies voor jezelf inspiratie, eigenwaarde vergroten en je droomleven.

.

Meer inspiratie voor jouw verlangen met deze schrijfoefening

Wil jij graag meer inspiratie om jezelf beter te leren kennen, om te ontdekken wat bij jou past?

Wil jij voor je aan jouw moodboard begint, eerst in je pen kruipen? Leer jezelf kennen door te schrijven.

Check de 50 inspirerende vragen om te ontdekken wie jij bent!

.Cur.

Elke dag je verbinden met jouw verlangens

Geef jouw moodboard een mooi plekje in huis waar je regelmatig naar kunt kijken en geloof dat het werkelijkheid gaat worden. Voor het manifesteren van jouw verlangen, helpt het namelijk om je dagelijks te verbinden met jouw verlangen. Je wens gaat zo meer leven en zo word je dagelijks herinnert aan wat jij diep van binnen wilt.

Veel droom, knip en plak plezier gewenst!

Liefs Els

.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *