Wat anderen van je denken, verwachten of vinden

Ben jij ook zo bezig met wat anderen van je denken? Of vraag je je wel eens af hoe je overkomt op anderen?

“Ik heb ooit het idee dat ik me gek maak in mijn hoofd. Ik denk altijd voor de ander. Wat denken ze van mij, wat zullen ze van mij verwachten? Wat vinden ze van mij? Hoe kom ik over? ‘Praat ik te snel, of ben ik te stil? Moet ik vaker iets van me laten horen? Zitten ze wel op mij te wachten?’ Ik ben constant bang dat ik het niet goed doe, of niet goed genoeg ben voor de ander.”

Herkenbaar voor jou?

.

Veel mensen maken zich druk om wat anderen van hen vinden 

Weet dat je niet de enige bent. Heel veel mensen maken zich druk om wat anderen over hun denken of van hun verwachten. Ook mensen waar jij het totaal niet van zou verwachten. Die ene man of vrouw die altijd zoveel zelfvertrouwen uitstraalt.

Weet ook dat je niet voor een ander kunt denken. Dit is onmogelijk. Als je zeker wilt weten hoe de ander naar jou kijkt of wat de ander van jou verwacht, dan kun je het aan de ander vragen. En dan kun je daarna kijken wat je met zijn of haar reactie wilt. Want wat de ander denkt, wil niet zeggen dat je dat ook als waarheid aan moet nemen.

.

Hoe denk jij over jezelf?

Er bestaat een grote kans dat wat jij denkt dat de ander over jou denkt, dat jij zo over jezelf denkt: ‘Ze zullen dit of dat wel van mij verwachten, of dit of dat wel over mij denken’. Denk jij dit over jezelf? Verwacht jij dit van jezelf? Doe je het voor jezelf goed genoeg? Waarschijnlijk is dit een kritische stem in je hoofd die zich maar al te graag laat horen.

.

Leer jezelf kennen

Ga ontdekken wie je werkelijk bent en hoe je over komt. Sta stil bij wat jij van jezelf verwacht. Wie je van je zelf moet zijn of denkt dat anderen dit van je verwachten. En sta daarna stil bij de vraag: Wie wil je zijn? Wat wil je dat mensen over jou zeggen? Een horoscoopduiding kan je helpen bij de vragen over wie je bent en hoe je overkomt op anderen. Of vraag eens feedback aan mensen die je vertrouwt en bij wie je je veilig voelt.

Lees in deze blog inspiratie om jezelf beter te leren kennen.

.

“Ga voor jouw leven. Neem de regie terug over jouw leven in plaats van continu voor de ander te denken.” 

.

Het gaat om jou, om jouw leven

Sta eens stil bij jezelf wat het met je doet dat je constant je gemoedstoestand laat afhangen van anderen. Wat brengt het jou om constant voor anderen te denken? Hoe fijn is het als je het bij de ander kan laten? Dat je er vanuit gaat dat de ander zijn verwachtingen wel met je deelt áls hij of zij bepaalde verwachtingen heeft bij jou. Of dat ze eventuele onvrede met je delen, mocht dit spelen. 

Hoe zou het leven voor jou zijn als je niet meer voor een ander denkt? Als jij jouw leven gaat leiden op jouw manier, Met vertrouwen. Met jouw unieke Zijn. Je bent hier niet op de wereld om constant rekening met anderen te houden en zeker niet om voor een ander te denken. Ben trouw aan jezelf. 

.

Wat zit onder jouw angst?

Ga onderzoeken wat onder jouw angst zit. Wat maakt dat je het zo belangrijk vindt om aan de verwachtingen van anderen te voldoen? Wat maakt dat je je eigenwaarde af laten hangen van een ander? Of schrijf eens op wat je allemaal van jezelf verwacht. Niet schrikken hè, want dit kan best wel eens een lijst worden. Als je een beetje op mij lijkt verwacht je ontzettend veel van jezelf, wil je het graag voor iedereen goed doen en neig of streef je naar perfectie. Maar wie WIL je echt zijn?

.

Wil je vaker geïnspireerd worden door mij, schrijf je dan hieronder in voor mijn inspiratiemails waar ik mijn beste kies voor jezelf tips met je deel.

inspiratiemails

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *