Welke signalen krijg jij van het Universum?

Sofie kreeg ineens een ingeving om iets te gaan betekenen voor jongeren op het gebied van seksualiteit. Ze ging namelijk op vakantie naar Spanje en had het idee om condooms uit gaan delen aan jongeren. Want ze vond het belangrijk dat jongeren leren om veilig te vrijen. Ze stuurde direct een mail naar een organisatie en ze kreeg zelfs een enthousiaste mail hierover terug. 

Sofie reageerde echter niet terug op deze mail en liet het voor wat het was en haar mooie initiatief verdween naar de achtergrond. 

.

Ze zocht naar zingeving in haar leven

1,5 jaar later kwam ze bij mij voor coaching om te onderzoeken wat ze diep van binnen wilde. Want ze voelde dat ze meer te betekenen had in dit leven, maar wat?? Echt geen idee had ze hierover. Tegelijk voelde ze ook veel onzekerheden en twijfels over zichzelf.

.

Toeval of een duidelijk signaal vanuit het Universum?

In de tijd dat ze het coachtraject bij mij volgde zat ze thuis op haar kamer. Ze was wat aan het rommelen en ineens werd haar aandacht getrokken naar de radio waar ze spraken over seksualiteit en jongeren. Dit verhaal werd die dag een paar keer herhaald op de radio en Sofie voelde heel sterk dat het niet voor niets was dat ze dit hoorde nu. Ze ging er op aan. Dit was een signaal speciaal voor haar.

En ‘toevallig’ appt haar vriendin diezelfde dag een vacature door omtrent dit onderwerp waarin ze schrijft, ik zag dit en moest meteen aan jou denken!  

Was dit toeval? Of was het een duidelijk signaal voor haar?

.

De beren op haar weg

Ze voelde heel sterk dat dit niet voor niets was. Dit was een teken. 

“Maar jeee… waarom nu zo’n lastig thema? Dit is nu niet iets waar je zo gemakkelijk over praat. En ze had geen opleiding hierin. En kon ze een eventuele opleiding wel aan? Was dit niet te hoog gegrepen?”

Allemaal stemmetjes die ze hoorde in haar hoofd als ze aan haar verlangen dacht. Ze durfde het thuis ook nog niet bespreekbaar te maken, want was bang voor de reacties en dat ze daardoor beïnvloed zou worden. En die kwamen ook, want er was toch geen geld te verdienen met dit werk? 

.

Ze wilde haar verlangen niet nog eens negeren

Toch voelde ze dat het bericht vanuit de radio en haar vriendin niet voor niets op haar pad gekomen waren en ze wilde er nu echt gehoor aan geven. Hoe spannend en onzeker deze nieuwe reis ook zou gaan worden. Dit verlangen kwam echt vanuit haar zelf en niet vanuit iemand anders. Ze wist dat ze hier iets mee ‘moest’ doen. Ze wilde dit gevoel niet meer negeren. 

We bespraken de acties die ze wilde nemen en werkten aan het transformeren van de beren op haar weg. 

.

Ze pikte de signalen op en gaf er gehoor aan

Sofie bedacht niet alleen acties, maar kwam ook in actie. Dit laatste is erg belangrijk in je transformatieproces want alleen een signaal oppikken en er niets mee doen, gaat geen verandering geven. Je zult uiteindelijk altijd  stappen moeten nemen op weg naar jouw verlangen. 

.

Hoe gaat het nu met Sofie? 

Sofie ging trainingen volgen om uiteindelijk seksuele voorlichting te geven aan jongeren als vrijwilliger en wie weet wat de toekomst haar gaat brengen. Ik heb er in ieder geval alle vertrouwen in, omdat ze diep van binnen voelt dat ze deze weg op wil gaan. Ze is bereid om hierin te groeien, om haar belemmeringen te overwinnen en hierdoor gaan er nieuwe kansen en mogelijkheden ontstaan. Steeds meer passend bij wie ze is en wat ze werkelijk wil.

.

Welke signalen krijg jij?

Heb jij ook steeds vaker het gevoel dat je meer te bieden hebt in dit leven dan je nu laat zien? 

En geef jij er gehoor aan? Of negeer jij het? 

Durf jij nu stil te staan bij deze vragen en deze eerlijk te beantwoorden naar jezelf? Ik kan je hierin echt aanmoedigen, want ik kan je beloven dat je leven er veel waardevoller van gaat worden.

Voor meer inspiratie over dit thema kan ik je mijn inspiratiemails aanraden. Hier deel ik onder andere mijn beste tips, (klant)ervaringen, mijn nieuwste blogs en inspirerende interviews.

.

Wil jij meer lezen over het volgen van je hartsverlangen dan raad ik je het blog Hoe kun je trouw zijn aan jezelf aan. Veel leesplezier!

Kies voor jezelf

.

.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *