vrij - kies voor jezelf, geloof in jezelf, coach - leefstijlcoach
Van een gevangen gevoel naar vrijheid
januari 23, 2018
kies voor jezelf, geloof in jezelf, leefstijlcoaching, snoepen, gedragsverandering, moe
Een gesprek met mezelf
februari 13, 2018
Laat alles zien

Omring je met mensen die vertrouwen in je hebben

leefstijlcoach, kies voor jezelf, zelfvertrouwen

 

“Is dit realistisch? Is dit wel haalbaar? Is dit niet te hoog gegrepen? Zou je dit wel doen? Het  is nu toch goed? Weet je het zeker? Ben je dan ontevreden? En hoe zou dat voor de kinderen zijn? Doe je hen dan niet tekort?”

Komen deze reacties jou bekend voor?

Of reacties die jou laten doen geloven dat het beter is om bij het oude te blijven. Die jou alles behalve motiveren om verder te kijken, om verder te zoeken. Om te kijken wat er allemaal mogelijk is.

.

We kunnen zoveel meer dan we denken

Ik geloof dat er nog zoveel meer mogelijk is dan wij kunnen denken! Gisteren ook weer een klant van mij gesproken met wie ik gewerkt heb aan een grote wens van haar. Wat als een droom voelde. Maar het feit dat ze haar droom uitgesproken heeft en hier serieus mee aan de slag is gegaan, brengt haar nu van alles op haar pad wat wijst op het uitkomen van haar droom! Zo mooi om dit te zien en terug te horen. Hier doe ik het voor.

Jaren terug (begin 2000) zat ik in therapie. Ik was er  van overtuigd dat ik nooit meer zou kunnen werken. Dat ik nooit meer zou kunnen lezen, leren, of mijn rijbewijs zou halen. Überhaupt was het leven wat ik nu leid toen ondenkbaar voor mij. Om eerlijk te zijn zou ik zelfs een jaar geleden nooit geloofd hebben dat ik zou staan waar ik nu sta. Hoe ik me nu voel.

Mijn therapeut die ik eeuwig dankbaar ben, zei een keer tegen mij dat hij dacht dat ik ooit weer 20 uur zou kunnen werken.

Weet je wat mijn reactie was? Ik was boos!! Ik was zo boos op hem. Dit uitte ik trouwens niet, want dat durfde ik toen niet. Ik was een echte binnenvetter. Maar toen ik bij hem wegging op de fiets schreeuwde ik het uit. Wat meende hij wel niet. Om mij iets voor te houden wat zo niet waar kon zijn. Dat was onmogelijk, want ik kon niet werken. Ik had totaal geen energie. Ik was depressief en kampte met een hersenbeschadiging en het was maar de vraag of dat ooit nog goed zou komen.

Een paar jaar later stapte ik in de opleiding tot psychiatrisch verpleegkundige.  Ik werkte 32 uur per week en haalde mijn opleiding op mijn sloffen. Wat heb ik hier veel vertrouwen gekregen en dankbaarheid mogen ervaren.

.

Hij geloofde in mij

Het feit dat mijn therapeut in mij geloofde èn dit ook naar mij uit durfde te spreken, maakte dat ik langzaam naar het idee toe durfde te groeien dat ik mogelijk toch meer kon dan ik ooit zou kunnen denken.  Het feit dat mijn collega’s en de cliënten met wie ik werkte veel vertrouwen in mij hadden en hun dankbaarheid uitte deed mijn zelfvertrouwen verder groeien.

 .

Plaats jezelf vaker op nummer 1

Voel jij dat je een andere richting op wil gaan? Wil jij meer voor jezelf gaan kiezen? Wil jij meer plezier in je leven? Je eigen bedrijf waar jij helemaal jezelf kunt zijn? Of een andere baan? Wil jij meer rust en balans?

.Zoek dan iemand op die gelooft in jou en die jou motiveert en stimuleert om ook daadwerkelijk in actie te komen. Je hebt steun en vertrouwen van je omgeving nodig. Iemand die af en toe vraagt hoe het gaat. Of je stimuleert om de grens van je comfortzone op te zoeken. Iemand die jou net dat duwtje kan geven als je het even niet meer ziet zitten. Die naast je staat en jou op het juiste moment een berichtje stuurt wat jou motiveert om door te zetten.

.

Mijn tips aan jou

  • Omring je met mensen die geloven in jou. Die het beste in jou naar boven halen. Die denken in mogelijkheden en kansen. Die uitgaan van het positieve. Want je bent dit waard. Er kan zoveel meer. Jij kunt zoveel meer. Je mag het alleen gaan zien en ervaren.
  • Omring je met mensen die verder zijn dan jij of net zo ver als jij. Dit werkt  stimulerend in dat te bereiken wat je diep van binnen wil bereiken. Zij weten hoe het voelt of werkt en kunnen jouw tips geven en ondersteunen om vol voor jouw verlangen te gaan.

.

Je kunt én bent zoveel meer dan je denkt

 

.

.