Interview met Cari Elias

cari Elias

Cari Elias: “Het leven is een groot feest, alleen jij moet wel zelf de slingers ophangen” 

Graag laat ik je in een blogserie kennismaken met inspirerende vrouwen. Mensen die liefdevol in het leven staan. En die hun belemmeringen overwonnen hebben. En ik deel graag hun wijsheid via dit blog met jou. 

In dit tweede blog uit de serie interview ik Cari Elias.

.

Waar ken ik Cari van?

Ik ken Cari als Thetahealer en heb bij haar verschillende opleidingen gedaan gericht op werken met belemmerende overtuigingen. Ik heb van haar geleerd om naar de bron, de oorzaak van het probleem te gaan en deze is vaak te vinden in ons onderbewuste. Ik ben haar super dankbaar voor de wijze lessen die ik van haar heb ontvangen waardoor ik veel vrijer in mijn leven ben komen te staan en ik nu ook anderen goed kan helpen bij het transformeren van blokkades. 

Ik vind Cari een fantastische en liefdevolle vrouw en ben erg blij dat ik haar heb leren kennen in dit leven en dat ze open stond voor dit interview.

.

Het interview met Cari Elias 

(Cari heeft een opleidingspraktijk voor spiritualiteit en ontwikkeling)

.

Cari, hoe zou jij je omschrijven in 3 woorden?

“Empathisch, liefdevol en een doorzetter.”

.

Welke waarden zijn belangrijk in jouw leven?

“Dat je goed bij jezelf blijft. Gebruik je gezonde verstand en ben lief voor jezelf.  Als ik kijk naar hoe ik voorheen was tot mijn 39ste was ik heel kleinerend naar mezelf. Ik was nooit goed genoeg en haalde mezelf erg naar beneden en ervaarde geen waarde ten aanzien van mezelf. En nu weet ik dat we hier allemaal zijn voor onszelf en hier zijn om iets te leren, om ervaring op te doen. Als iets niet gaat zoals ik gehoopt had, dan kan ik nu zeggen dat ik het wel ervaren heb en op naar de volgende ronde in plaats van me continue onderuit te halen. 

.

Mijn glas is altijd halfvol

Ik zie nu steeds de positieve kanten van iets wat ik ervaren heb en dat zie ik ook bij de mensen met wie ik samenleef en werk. Ik kijk naar wat positief is geweest, want iedere negatieve situatie heeft voor mij iets positiefs in zich. Iets wat je wil leren ofwel: wat is de onderlinge afspraak. Wat is wel goed gegaan? Waar heb je wel plezier aan beleefd? Dat is voor mij erg belangrijk samen met betrokkenheid naar anderen, zonder oordeel of veroordeling.

Vraag altijd na wat een ander ermee bedoelt als je iets niet begrijpt.

Of als je ergens vervelende gevoelens bij krijgt. Met name nu veel communicatie via de app gaat, kan er veel misverstand ontstaan. Woorden worden anders geïnterpreteerd dan ze misschien bedoeld zijn. Kijk of je in de schoenen van de ander kunt gaan staan, wat de ander met deze woorden zou kunnen bedoelen, zonder de ander zijn energie over te nemen als zijnde jouw energie.” 

.

Wat heeft bij jou het kantelpunt gegeven om vanuit deze positieve blik naar het leven te kijken?

“Op mijn 39ste deed ik universele energie en ik had in die tijd altijd koude voeten en onderbenen. Ik ben tot die tijd lang depressief geweest. Ik lag in de clinch met mezelf.

Ik stelde in de opleiding de vraag over mijn koude voeten. Ik kreeg tot dan altijd te horen dat ik beter moest aarden, maar ik had alles al gedaan om beter te aarden, maar niets hielp. Totdat ik een man sprak in de opleiding die mij vroeg of ik de namen wilde opschrijven van de mensen die bij mij in gedachten kwamen met de vraag: ‘van wie is de energie in mij?’ De naam van mijn tante kwam direct bij me binnen.

Mijn tante was depressief en was naar de dokter gegaan voor hulp. Ik was toen 9 jaar. Ze is toen opgenomen in het ziekenhuis en omdat ze ook ondervoed was hebben ze haar sondevoeding gegeven. Het slangetje dat via de neus ingebracht werd, kwam in haar longen terecht i.p.v. in haar maag, waardoor ze is overleden.

Ze blijven in de aardse sfeer hangen

Nu weet ik, dat als iemand overlijdt en daar niet op voorbereid is, dan gaat het licht uit en het licht gaat aan. Dus ze blijven dan in de aardse sfeer hangen en zoeken iemand die ze kennen of iemand die licht uitstraalt en gaan dan daar naartoe. Een soort vuurtoren in het donker. Ze is toen bij mij gekomen in mijn auraveld en later in mijn energie. Je zou het kunnen zien als een logée die vervolgens nooit weg is gegaan. Mijn lichaam werd haar “huis”.

Ik keek heel vaak van een afstandje naar mezelf. Ik voelde me depressief en kon zonder reden ineens heel boos worden, wat ik niet kon stoppen. Ik zei ook heel vaak tegen mijn man: “Ik wil naar huis” of als iemand op bezoek was geweest dan ging ik net zolang poetsen tot ik het gevoel had dat mijn huis weer mijn huis was! Nu weet ik dat dit soort signalen het antwoord al in zich hebben van wat er gaande is. 

Op mijn 39ste heb ik haar en andere energieën die bij mij waren naar het licht mogen sturen en toen voelde ik me even heel leeg. Ik had zoiets van wie ben ik nu, waar sta ik nu? Wt vind ik überhaupt lekker? Ik heb mezelf vanaf toen weer helemaal opnieuw moeten ontdekken. Dit is echt een hele grote verandering in mijn leven geweest.”

.

Als ik nu terugkijk op mijn leven dan heeft alles een functie gehad tot waar ik nu ben en hoe ik nu ook andere mensen hierbij kan helpen.

.

Hoe ga jij om met situaties die lastig zijn?

“Allereerst zeg ik dan tegen mezelf: ‘dat is interessant’. Het is heel belangrijk om je bewust te worden van jezelf, omdat je het dan kunt veranderen. Je kunt van je bewuste naar je onderbewuste gaan om je onderbewuste bewust te maken en dan kun je ook bewust anders gaan handelen.

Het ernaar handelen is het meest belangrijke. Je kan iets weten, maar als je iets weet zonder ernaar te handelen, dan heb je het nog steeds niet begrepen en sta je weer stil in plaats van vooruit te gaan.”

.

Wat betekent zingeving voor jou?

“Zingeving is voor mij nuttig kunnen zijn en in mijn eigen leven verandering aan brengen en ook anderen daarin helpen zodat ook zij tot deze inzichten komen. 

Zingeven aan het leven. Eerst voor mezelf, door me zelf te accepteren in hoe en wat ik ben, dat ik mezelf op waarde kan schatten en vandaaruit ook de ander kunnen begeleiden waar dat mogelijk is en ze dat willen.

Ik vind het ook heel belangrijk om mensen om me heen te hebben die elkaar steunen en alle ruimte geven en die heb ik nu ook om me heen. Dit geef zoveel levensvreugde. Dat geeft zin aan het leven. Je betrokken voelen en zijn bij anderen, zonder je alleen te voelen staan. Ik heb dit voor mijn 39ste dus anders ervaren, maar zeg nu vaak: Het leven is een groot feest, maar je moet wel zelf de slingers hangen en dan komt alles op je pad.”

.

Wat vind jij van kiezen voor jezelf en egoïsme?

“Vaak denk je er te moeten zijn voor de ander. Je focus ligt dan buiten jezelf, in de energie van de ander. Je wil de ander pleasen in de hoop goed genoeg bevonden te worden. Om bevestigd te krijgen dat je meer dan de moeite waard bent en recht hebt op Zijn. Je geeft dan jouw energie aan de ander met de hoop dat je jouw energie weer terugkrijgt. Of je van waarde bent is op deze manier afhankelijk van wat de ander vindt.

Kiezen voor jezelf is de ander ontslaan uit de taak om dit nog langer voor jou te doen. Dat je nu kiest voor jezelf en weet dat je meer dan de moeite waard bent. Dat we allemaal recht hebben op Zijn en dat we allemaal ervaring aan het opdoen zijn. Als jij bij jezelf blijft, zonder afhankelijk te zijn van de ander, omdat jij weet hoe jezelf te bevestigen, dan kan de ander ook bij zichzelf blijven. Je geeft dan ieder zijn ruimte terug en als iedereen zijn ruimte terug heeft, dan kom je samen vanuit balans. Dat is een win win situatie. Beiden word je blij van elkaars aanwezigheid. Zelfstandig zijn in plaats van afhankelijk zijn van de ander. Dat geeft levensvreugde.”

.

Welke wijsheid of boodschap wil jij met mijn volgers delen?

“Wat ik heel belangrijk vind is: ‘blijf ten alle tijden in liefde met jezelf en handel ook vanuit die wijze naar de ander zonder oordeel of veroordeling’. 

Durf de onderlinge afspraak te zien. Wat leert die ander mij of wat leer ik de ander? En wat je leert is altijd positief. Blijf in liefde met jezelf en met de ander.” 

.

Ik dank Cari hartelijk voor dit inspirerende interview. Haar wijsheid heeft mij veel gebracht voor mijn eigen ontwikkeling en als holistisch coach.

Als je meer over haar en haar opleidingen wilt weten, neem dan vooral een kijkje op haar website voor spiritualiteit en ontwikkeling.

.

Lees het volgende interview met Merijntje Betzema wat ook zeker de moeite waard is. Wil je mijn inspiratie om vaker voor jezelf te kiezen niet missen? Schrijf je dan nu hieronder in voor mijn inspiratiemails.

Schrijf-je-hier-in-voor-mijn-inspiratiemails

.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *