Ik ben bang dat ik het echt niet kan!

els van dongen, angst, doorzetten, zelfvertrouwen, onzeker, bang, skiën.

“Ik vind het doodeng. Het wordt steeds spannender. Het lukt me niet om er vertrouwen in te hebben. Ik ben bang dat ik het echt niet kan!”

Bovenstaande gedachten gingen door mijn hoofd.

.

Skiën

We gaan binnenkort een week skiën.

Lijkt met echt heerlijk! Lekker actief in de buitenlucht bewegen met een prachtig uitzicht! 

Toen ik ja zei tegen deze vakantie, was ik van plan om mijn angst te overwinnen. 

.

Ik houd van mezelf uitdagen

Jaren terug heb ik 3 keer een uur op de latten gestaan, waarvan 2 keer ook spannende momenten meegemaakt. Ik ben nou niet een heldhaftig iemand. Maar ik houd wel van mezelf uitdagen. Mijn veilige grenzen opzoeken. 

Toch kwam afgelopen week de angst weer boven. Ik snapte niet waarom ik JA had gezegd???  Dit is mogelijk toch wel ver buiten mijn comfortzone. En mogelijk kan ik het niet! Nou gingen we afgelopen zaterdag naar een indoorbaan om te oefenen. De onzekerheid en de angst voor de lift en het skiën namen toe. Dit is een gevoel. Het is iets wat zich van binnen afspeelt. 

.

Duizenden mensen kunnen tegen je zeggen dat je het kunt en toch als je het van binnen niet gelooft, dan is deze knop lastig om te zetten.

. 

Ik was mijn angst aan het voeden

Het angstige gevoel werd sterker en ineens hoorde ik me hardop meerdere keren zeggen dat ik het doodeng vind! Het lukte me niet om er vertrouwen in te hebben. Ik zag alleen nog maar wat er mis kon gaan. Het vertrouwen was helemaal weg. En flinke koppijn kwam erbij.

Toen ik me bewust werd dat ik mijn angst aan het voeden was,  besloot ik een coachgesprek met mezelf aan te gaan. Want ik wist dat het anders kon. Ik heb hier namelijk een keuze in! 

.

Hoe zou ik hier mijn klanten bij helpen?

Hoe zou ik mijn zelfvertrouwen kunnen vergroten? Ik stelde mezelf vragen als waar ik werkelijk bang voor was en wat is het ergste wat er kan gebeuren? Ik bracht mijn focus op de momenten dat het wel goed gegaan was. Ik schreef krachtige gedachten als: “Ik kan goed skiën. Ik kan het!” op post its. En bleef deze herhalen. 

En dmv een healing die ik mezelf had gegeven kreeg ik inzicht in mijn angsten. Dit alles zorgde weer voor rust en het vertrouwen om de uitdaging aan te gaan.

.

Het is me gelukt!

zelfvertrouwen,angst

Mijn angsten heb ik weer overwonnen! Trots. Oké, nog steeds spannend en de tranen stonden in mijn ogen tijdens de eerste liftrit, maar ik heb het gedaan en ben door gegaan. Ik heb niet opgeven. En de tranen waren er alleen tijdens de eerste lift en daarna was er ook ruimte voor een lach haha… Ik mag nu het skiën verder gaan oefenen om er meer vertrouwd mee te raken, maar ik ga het sowieso doen! 

Daar zit ook een grote kracht van dingen doen die je spannend vindt. Blijf herhalen en geef niet op. Hoe vaker je iets doet, hoe gemakkelijker het wordt. 

.

Ik blijf me er over verwonderen wat voor invloed je mind op je heeft. Het kan je maken of breken.

Waar kies je voor? Voor het voeden van je angst of voor de uitdaging waardoor je zelfvertrouwen groeit?

.

.

Ben jij al lid van de Kies voor jezelf fb community? Hier deel ik inspiratie en tips om jezelf vaker op nr 1 te plaatsen. Wordt hier gratis lid.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *