Angela stoof voor haar gevoel van een burn-out, in een depressie. Ze voelde zich chaotisch in haar hoofd en lijf en had het idee dat ze aan het verdrinken was. Ze vond zichzelf niet leuk, was vooral hard voor zichzelf en stond altijd ‘aan’. Ze voelde zich vaak zwaar en de dood voelde als een opluchting op bepaalde momenten.

Angela werd zich bewust van haar belemmerende patronen en overtuigingen tijdens een opleiding tot holistisch therapeut. Ze vond het tijd om dit aan te kijken, want als je eenmaal dit pad bewandeld ontkom je niet aan jezelf.

Ze had gelezen dat ik met familieopstellingen werkte en vroeg mij om hulp.

Een prachtig verhaal over haar innerlijke reis

Na 2,5 maand schreef ze mij een prachtige mail over haar doorbraak en ervaringen tijdens de coachbegeleiding. In verhaalvorm geschreven. Ik deel deze graag met jou (met toestemming van Angela). Want wat heeft ze haar persoonlijk groeiproces prachtig verwoord in een inspirerend verhaal over een gids en een bergwandeling, wat je ook in een boek zou kunnen lezen. Een schrijftalent van haar wat zichtbaar wordt.

Lees hieronder de innerlijke reiservaring van Angela.

Mijn reis

“Ik ben een bergwandeling aan het maken in mijn gewone kloffie. Mijn kleding niet bestand tegen het weer, schoenen die niet stevig genoeg zijn en een rugzak die aan mijn schouders hangt.

De wandeling is zwaar en pijnlijk, ik snap niet hoe mensen hiervan kunnen genieten. Mijn voeten doen zeer en ondanks de vele rustpauzes, blijf ik stug doorlopen want IK heb dit bedacht dus we gaan het doen ook!! Anders heb je gefaald en dat kan niet, we moeten door!!

Dan staat daar plots een gids, met de juiste benodigdheden zoals een goed setje kleding die bestemd is tegen de weersomstandigheden. Met goede schoenen en een rugzak met heupband, zodat deze niet aan mijn schouders hangt.

“Wat goed dat je jezelf deze wandeling gunt! Ga met me mee en ik laat je zien hoe mooi deze reis is”, zei de gids.

Ze steekt haar hand naar me uit en lacht vriendelijk en ik besluit mee te gaan.

Ik krijg uitleg over de tools die in mijn rugzak zitten en krijg begeleiding tijdens de wandeling. Het voelt fijn want ook al word ik niet als een klein kind aan de hand meegenomen, ik voel me wel veilig en geborgen. Zoals je dat wel kan voelen als kind, geen oordeel of wat dan ook, het is goed.

Ik mag alles vragen en ik begin steeds meer te genieten van de omgeving.

“Ik nam de hand aan van de gids om de pracht van de bergwandeling in te zien.”

Op den duur vallen mij dingen op die mij eerder zijn uitgelegd, waarop te letten en wat dan te doen in zo’n situatie. Uiteraard kan dit van alles zijn, maar ik heb mijn tools ha ha!!!!

We komen genietend aan bij het uitzicht en beginnen later aan de reis terug. Ook hier komen weer veel obstakels op mijn pad. Het was een flinke wandeling maar het voelde niet meer zo zwaar als vóór ik met de gids op pad ging en nu snap ik wél waarom mensen zo’n wandeling maken.

En als het zwaar wordt gaan we kijken wat er zwaar is en wat aandacht vraagt. Misschien even een stapje terug doen.

De reis eindigt nu niet meer, want alles wat ik doe is een grote reis. Uitdagingen zullen er altijd blijven en dat is goed want ik weet nu hoe ermee om te gaan. Ik weet nu heel goed wat mijn passie is, wat ik kan en leuk vind en ik heb vertrouwen in mezelf. En als ik twijfel geef ik mezelf een liefdevolle schop onder mijn kont haha, want ook dat is soms nodig.

We hebben nog een sessie staan Els, maar ik wil je toch al bedanken voor deze bijzonder mooie reis. Bedankt voor je handreiking en warmte tijdens de sessies, maar ook daarbuiten, dat ik je altijd mag/kan contacten.

Het is écht het mooiste en langste cadeau aan mezelf om dit traject aan te gaan, want dit neem ik voor de rest van mijn leven mee.

Liefs Angela”.

Wil jij net als Angela op innerlijke reis?

Een reis waar je weer vertrouwen in het leven en levensvreugde voelt en weet hoe je met blokkades om kunt gaan? Neem contact met me op om te kijken wat ik voor jou kan betekenen. Of lees meer over de holistische coaching die ik aanbied.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *