Wat geef je iemand die ernstig ziek is | 15 tips

Je vriendin, collega, of buurvrouw is ernstig, of ongeneeslijk ziek. Ze heeft slecht nieuws gekregen, of zit met veel verdriet of een burn-out thuis. Je wil er graag voor haar zijn en haar opfleuren met een kleinigheidje. Maar wat geef je iemand die ernstig ziek is? Waar maak je iemand blij mee, die net slecht nieuws heeft gehoord? Wat geef je iemand om te steunen?

De cadeautips die ik hieronder deel heb ik zelf ontvangen in mijn ziekteproces en mijn herstel van Hodgkin lymfoom (lymfeklierkanker). Ik werd met momenten oprecht geraakt door mooie woorden en leuke verrassingen. En ik wil deze cadeau ideeën graag met jou delen. Zodat ook jij iemand kunt steunen en hem of haar een hart onder de riem kunt steken.

.

Wat geef je iemand die erg ziek is?

Afhankelijk van je band met de getroffene vind ik het waardevol om te benoemen dat ‘er echt zijn voor de ander’ het meest waardevolle cadeau is. En dan bedoel ik inachtneming van de grenzen en behoeften van de ander. En als jij graag iets tastbaars wilt geven om de ander te steunen, dan heb ik zeker een aantal leuke cadeautips.

.

15 Cadeautips voor iemand die je wil steunen

1. Een hand geschreven kaartje

Een kaartje sturen is van grote betekenis. Een kaart met een persoonlijke handgeschreven tekst, of een kaartje met de woorden: ‘Ik denk aan jou’, of ‘Ik stuur je veel kracht en liefde’. Breek je hoofd niet over de tekst die je erop schrijft. De een schut er ineens de prachtigste woorden uit en voor de ander is dat wat lastiger. Het gaat om jouw intentie. Die komt aan bij de ander. Ik vind deze blanco kaartjes van Maan Amsterdam leuk. Je kunt er zelf een toepasselijke tekst opzetten.

.

2. Edelsteen

Edelsteen Petaliet. Deze natuursteen stimuleert het zelfgenezend vermogen. Beschermd, kalmeert bij emotionele gebeurtenissen en geeft energie bij ziekte. En bevordert een vredig en rustig gevoel. Elke steen heeft een eigen betekenis. Natuurlijk is het leuk en bijzonder om een steen te geven die past bij wat je de zieke wenst. En tegelijk ben ik van mening dat de beste steen voor de ander uitgekozen wordt op jouw gevoel.

.

3. Scheurblok 100 x veerkracht bij kanker

De Scheur de dag 100 x veerkracht bij kanker is een inspirerend cadeau om te geven. Er staan mooie tekeningen in, met korte teksten. En op de achterkant van de tekeningen staan herkenbare woorden voor mensen met kanker geschreven.

Herkenning geeft het gevoel van dat je er niet alleen voor staat. Anderen zijn jou voorgegaan, of maken het nu tegelijk met jou mee. En mogelijk krijg je nu woorden te lezen van een gevoel wat je niet onder woorden kon brengen. Of je leest een tekst en je was je er niet van bewust wat voor impact dit ook op jou heeft (gemaakt).

Wat ik ook heel fijn aan deze scheurblok vind, is dat er tips en inspiratie gedeeld wordt over hoe je met bepaalde situaties om kunt gaan, door middel van eenvoudige en praktische oefeningen en toepasbare voorbeelden.

Er staan geen datums op deze Scheur je dag blok, dus hij is niet tijdsgebonden.

Wat geef je iemand met kanker

.

4. Een carddeck

Ik ben gek op carddecks en heb er verschillende thuis. Ik deel hier een van mijn favoriete carddecks. Een carddeck met prachtige illustraties en mooie boodschappen die je kunt lezen in het boekje wat bij de orakelkaarten hoort. Ik trek uit deze carddeck regelmatig een kaartje voor de mensen die ik coach. Je kunt er dagelijks, of wanneer je zin hebt een kaartje uit trekken. Laat je verrassen wat het universum voor boodschap voor jou heeft.

Oftewel, een super leuk cadeau idee!

.

5. Wollen sokken anti slip

Fijne slofjes voor op de bank of in bed. Koude voeten zijn namelijk alles behalve prettig. Je hebt deze in verschillende kleuren. Ik kreeg paarse. De kleur van spiritualiteit. De kleur herinnerde me aan de krachten en steun buiten mij. Deze roze sokken vind ik ook mooi. De kleur van (zelf)liefde.

.

6. Bloemen

Bloemen zijn erg leuk om te ontvangen. Ze geven kleur en vrolijkheid aan je huis. Wil je bloemen geven, houdt er rekening mee dat de getroffene al meerdere bloemen krijgt. Ik had in het begin verschillende bossen tegelijk in huis. Wil je een bloemetje bezorgen, zet het dan 1 maand na het ontvangen van het slechte nieuws in je agenda en stuur dan een bloemetje. Zo heeft je vriendin langer plezier van de kleurige vrolijkheid in huis.

.

7. Inspirerend tijdschrift

Tijdschriften zijn altijd leuk om te krijgen. Korte stukjes lezen, ontspannen wat bladeren, of je laten inspireren door mooie teksten, of quotes. Of kies het inspiratieboekje van Happinez met inspirerende teksten om bij stil te staan.

.

8. Armbandje

Met een armbandje kan iemand dagelijks zien en voelen dat er aan ze gedacht wordt. Maak er zelf een, of laat je kind er een maken. Of kijk eens op beads in a bottle voor leuke armbandjes, bijvoorbeeld met een klavertje vier erin, of een hartje. Je kunt het armbandje in een leuk flesje met een persoonlijke boodschap laten verzenden.

.

9. Kaarsje

Een mooie kaars met een milde geur. Geur is namelijk erg persoonlijk en als je ziek bent, worden sterke geuren vaak minder gewaardeerd. Een kaars in een blikje met een aanmoedigende boodschap.

.

10. Comfortabel huispak, of pyjama

Een pyjama of huispak in een zachte fijne stof. Als je ziek bent, lig je mogelijk veel op de bank, of in bed en dan zijn fijn zittende kleren heel waardevol. En je wilt er ook graag leuk uit zien. Dit huispak is zacht en warm en voelt heerlijk aan. Ze hebben ze in verschillende modellen en kleuren voor in de winter en zomer.

.

11. Lekkere verwenproducten

Een ontspannen doucheschuim, badolie, massageolie, of een fijne bodylotion is altijd fijn om te ontvangen. Of denk aan een biologische etherische olie lavendel, of sinaasappelgeur. Kies voor een milde geur, dat is een veilige keuze. Ik kreeg een heerlijk en zachte doucheschuim van Rituals. Ik ervaarde het als luxe door de geur en zachtheid van de schuim.

.

12. Mandala kleurboek

Mindful kleuren geef rust in je hoofd. Intuïtief een kleur kiezen en even je hele aandacht voor de mandala in plaats van piekeren over je zorgen. Het gaf mij afleiding en rust, daarom is een Mandala kleurboek leuk om te geven. Of denk aan een mooie legpuzzel.

.

13. Playlist muziek

Maak een mooie playlist op Spotify als je verstand hebt van leuke muziek. Met liedjes waarvan je weet dat het de ander op zal vrolijken. Altijd leuk om verrast te worden door fijne muziek waar je blij van wordt.

.

14. De jongen, de mol, de vos en het paard

Het boek De jongen, de mol, de vos en het paard vind ik een echte aanrader, als je het leuk vind om een boek te geven. Het staat vol met prachtige illustraties en inspirerende, korte teksten die je raken.

Een boek over liefde, warmte, wijsheid, humor en ontroering. Om willekeurig open te slaan en je te laten verrassen door een prachtige tekening met indrukwekkende boodschap.

Een boek wat je raakt en je iedereen toewenst. Of neem een kijkje op mijn boekentipspagina.

.

15. Cursus: Leer jezelf beter kennen door te schrijven / journalen

Als laatste tip wil ik je attenderen op de mini cursus Leer jezelf kennen door te schrijven. Dit product is van mijzelf. Ziek zijn is een diepgaand proces, waarin het een mooie gelegenheid is om stil te staan bij belangrijke levensvragen. Wie ben je nu echt? Wat wil je in jouw leven? Wat is nu echt van betekenis voor jou?

Schrijven is daarnaast een hele mooie tool om los te laten, van je af te schrijven, en te reflecteren over wat er nu werkelijk gebeurd in jouw leven.

Wil je deze schrijfinspiratie aan iemand cadeau doen? Vraag hem hieronder aan en je hebt hem ook meteen voor jezelf ;-). Leuk om deze uit te printen en te geven met een noititieboekje met een persoonlijke wens erin geschreven. Je ontvangt de cursus leer jezelf kennen voor slechts € 19.

.

Een cadeautje om iemand te steunen in een moeilijke tijd

Twijfel niet te lang over wat je wilt geven. Het gaat niet om hoe groot, of duur iets is. Geef het met liefde. Het gaat om de intentie.

Wat ik ook erg leuk vond om te ontvangen waren zelfgemaakte cadeautjes van kinderen om me heen. Met zoveel liefde en aandacht werd het gemaakt en gegeven. Daar word je even stil van en laat je hart opbloeien. En kijk ook eens in de tips om mensen te steunen met kanker. Een pan soep bijvoorbeeld zal ook erg gewaardeerd worden.

Geef vanuit liefde, dan is het altijd goed ❤️.

Liefs,

Els

.

.

[Op deze pagina maak ik gebruik van affiliatelinks. Als je een product koopt vanuit deze pagina, of een ander product via bol.com dan ontvang ik daar een klein percentage voor. Jij betaalt niets meer en op deze manier help jij mij om jou te blijven inspireren met mijn blogs.]

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *