Geen TV, interesses, els van dongen
Waarom wij geen TV hebben
april 26, 2018
els van dongen, angst, doorzetten, zelfvertrouwen, onzeker, bang, skiën.
Ik ben bang dat ik het echt niet kan!
januari 8, 2019
Laat alles zien

Waar licht is kan geen schaduw zijn

kies voor jezelf, geloof in jezelf, els van dongen

“Met een enkele kaarsvlam kun je een enorme donkere kamer verlichten. Het licht hoe helder ook, kan alleen een dichte kast in die kamer niet verlichten. Zolang er dichte deuren zijn zal er duisternis zijn. Het licht heeft nog niet overal toegang. Het goede kan alleen daar zetelen waar de duisternis van onwetendheid is opgeheven”
-Susan Smits-

.

Frustraties

Ik sprak met iemand over dat het allemaal zo lang duurt voordat er meer vrijheid in zijn leven komt en hij gaat doen wat hij graag wil doen. Hij frustreerde zich er enorm over dat er mensen zijn die er in zijn ogen zo licht over denken om je angsten en onzekerheden te overwinnen. Alsof het allemaal zo simpel is. Nou ik kan je zeggen dat het dat ook zeker niet is. Sommige obstakels zijn gemakkelijker te verwerken dan anderen.

Dit is oa afhankelijk van wat jij mag leren in dit leven, wat jij mee hebt gemaakt in dit leven en hoe jij er zelf mee om gaat: Bagatelliseer je je problemen of schiet je in de slachtofferrol? Of wil je aan het gras trekken zodat het sneller groeit? Dit laatste is lang erg herkenbaar voor mij geweest. Sinds ik me er bewust van ben en dat ik weet dat je bepaalde processen niet kunt versnellen heeft het mijn ongeduld omgezet naar begrip en rust. Al blijft het wel een aandachtspunt voor mij.

.

Mijn onzekerheden

Ik ben al jaren bezig met mijn persoonlijk ontwikkeling. Met oa het overwinnen van mijn onzekerheden. En ik ben zo blij dat het mij al voor een groot deel gelukt is. Dat ik nu weet hoe het werkt en dat ik er op durf te vertrouwen.

Ik zeg hier niet mee dat ik geen onzekerheden meer ken. Deze blijven er denk ik altijd wel zijn, dat hoort bij mij. Alleen belemmeren ze mij veel minder zodat ik doe wat ik wil doen.

En bij de stukken in mijn leven waar nog extra ondersteuning bij gewenst is (bijv nu met mijn bedrijf) zoek ik weer passende hulp van een coach. Want bij groei blijf je nieuwe dingen tegenkomen waar je aan kunt werken.

Je bent nooit klaar en naar mijn idee maakt dat het leven nu juist interessant. Dit kan ik nu zo zien. Jaren terug toen ik nog last had van depressieve gevoelens, angsten en onzekerheden dacht ik er zo echt niet over. Maar nu ik weet hoe het ook kan zijn, grijp ik lastige situaties aan om er van te leren en te groeien. Dit tilt mijn leven naar een ander level.

.

Weet dat alles tijd nodig heeft en dat jij degene bent die jezelf kunt helpen. En dit mag op jouw eigen tempo.

.

Ik gun iedereen een coach

Ik geloof dat je het helemaal alleen kunt doen. Alles zit al in je en er zijn miljoenen boeken te vinden waar je door geïnspireerd kunt worden en  de kennis op kunt doen waar je nu naar op zoek bent. Wat je nu nodig hebt. Toch kan ik iedereen een coach aanraden als je wilt groeien. Om de reden dat je het niet allemaal alleen hoeft te doen. Samen kan het veel makkelijker en sneller gaan. Alleen loop je toch vaak vast in een bepaald patroon waar je zonder hulp moeilijker uitkomt.

Een coach kan je ondersteunen bij jouw proces door bijv de juiste vragen te stellen zodat jij licht kunt laten schijnen op die schaduw plekken die voor jou nog niet zichtbaar zijn.

Ik werk bijvoorbeeld veel met het onbewuste. Ik krijg vaak van klanten te horen dat ze dat heel fijn vinden omdat ze anders nooit bij de antwoorden gekomen waren die dieper zaten. Wat een klant ooit zei: “Met een healing ga je voorbij je verstand”.

.

Healing en horoscoopduiding

Met een helingtechniek die ik gebruik in mijn coaching maak je jouw onbewuste (je onwetenheid) weer bewust. Je kunt er deuren mee openen waarvan je niet wist dat daar ook nog iets achter zat wat mee speelt in jouw angsten en onzekerheden of andere belemmeringen. Dit kan ook naar boven komen met een horoscoopduiding gericht op groei en ontwikkeling.
En dan is het de vraag of je de deur direct dicht doet, of kun jij met nieuwsgierigheid onderzoeken wat daar gezien en gevoeld wil worden?

Dit onderzoek kan plaats vinden op het moment dat jij er aan toe bent. Wanneer jij ervoor kiest dat het nu tijd is om die verborgen plekjes te gaan onderzoeken. Om daar het licht op te laten schijnen. En vergeet ook niet dat niet alles tegelijk aan het licht hoeft te komen en kan komen. We hebben tijd nodig om alles wat we tegenkomen te verwerken. Al is mijn ervaring ook dat het ineens heel snel kan gaan, omdat veel dingen met elkaar verbonden zijn.

.

Een vraag voor jullie:

Wil jij liever aan het gras trekken zodat het sneller groeit of herken jij jezelf in de slachtofferrol?

Of kies je er voor om op jouw eigen tempo te mogen groeien? Durf jij met nieuwsgierigheid naar je belemmeringen te kijken? Durf jij hulp te vragen om je te helpen om die dichte deur te openen en daar het licht op te laten schijnen?

Wat kies jij?

.

Ben jij al lid van de gratis besloten Kies voor jezelf community op Facebook? Je kunt hier gratis lid worden. Hier vind je stimulans en inspiratie om te kiezen voor jezelf. Ik post daar met regelmaat inspirerende vragen, teksten en quotes. Je bent van harte welkom!

Liefs Els