Interview met Nicole van den Wildenberg

Nicole van den Wildenberg

“Wees jezelf, er zijn al genoeg anderen”

.

Graag laat ik je in een interview blog serie kennismaken met inspirerende mensen die liefdevol in het leven staan en delen hoe zij met hun belemmeringen in het leven omgaan. Ik deel graag hun wijsheid met jou.

In dit derde blog uit de serie interview ik Nicole van den Wildenberg.

.

Waar ken ik Nicole van?

Ik heb Nicole leren kennen op trainingsdagen van mijn astrologie training van Patty Post. Nicole vertelde dat ze een boeddhistische leefwijze heeft wat me nieuwsgierig maakte naar haar kijk op het leven. Daarom heb ik haar uitgenodigd voor dit interview.

.

Het interview met Nicole van den Wildenberg

(Nicole is praktiserend boeddhist, coach, supervisor en consulent bij een IT bedrijf. In 2014 en 2018 heeft ze gewerkt voor Z.H. de Dalai Lama als eindverantwoordelijke voor de organisatie van de evenementen in Ahoy.)

.

Nicole hoe zou jij je omschrijven in 3 woorden?

Compassievol, vriendelijk en een organisator. Nicole vult aan dat ze altijd op zoek is naar datgene wat de ander motiveert om samen te komen naar een hoger doel.

.

Welke 3 waarden zijn belangrijk in jouw leven?

Eerlijkheid, openheid en vertrouwen.

.

Je leeft als praktiserend boeddhist, kun je hier iets meer over vertellen?

Mijn interesse was er al langer en ik had er al veel over gelezen, maar 19 jaar geleden kwam ik voor het eerst bij een lezing over het Tibetaans boeddhisme en ontmoette daar een lama die later mijn leraar werd. Elke keer als hij weer in Nederland was, was ik zijn rechterhand wat techniek betreft en hij leerde me alles over het boeddhisme. Ik kon zo mijn leiderschap en coaching ten volle genieten in combinatie met mijn kennis over het boeddhisme. 

.

Je vertelde net dat je altijd het gevoel gehad hebt niet goed genoeg te zijn. Wat is het moment geweest dat er een kantelpunt plaats vond? 

Toen mijn laatste relatie uitging kwam ik erachter dat ik hetzelfde mechanisme van ‘mag ik er wel zijn’ weer had toegepast.  Ik kwam er toen achter dat ik er wel mag zijn en dat ik goed ben zoals ik ben en dat ik niet hoef te veranderen voor iemand anders. 

.

Wat heeft je hierbij geholpen?

In het zoeken naar hoe kom ik nu uit die put waar ik zo diep inzat, heeft het boeddhisme en de mensen die ik vanuit het boeddhisme heb leren kennen me erg geholpen. Hetgeen wat me het meest heeft geholpen is het voeden van mijn demonen door aandacht te geven aan die onprettige gevoelens die je iets willen vertellen over onder andere wat je nodig hebt. Ik heb de verbinding leren leggen tussen mijn hoofd en hart. Daarnaast heb ik stappen gezet en dingen getransformeerd die me niet meer van nut waren en op het podium mijn verhaal gedeeld. 

.

Hoe ga jij om met situaties die lastig voor je zijn?

Ik kijk naar wat er is op het moment dat iets voorvalt. Ik laat het gevoel er zijn en geef het wat het op dat moment nodig heeft. Vaak is dat aandacht en dan reageer ik dus niet vanuit mijn ego. Ik voel me even shit en dat mag er zijn. Gewoon Zijn met wat er is.

.

Wat betekent zingeving voor jou? 

Ik denk dat iedereen gelukkiger in het leven staat als hij of zij een ervaring heeft om een bijdrage te kunnen leveren aan het groter geheel. Dit kan voor iedereen iets anders zijn. Voor mij is zingeving om zoveel mogelijk mensen te helpen die ik in mijn leven tegenkom om gelukkiger te kunnen zijn door hun authentieke zelf te zijn. 

.

Welke wijsheid of boodschap wil jij met mijn volgers delen?

Wees jezelf. Er zijn genoeg anderen. Niemand kan zo goed jou zijn als jezelf. 

Wees jezelf en besef dat dit genoeg is, want daarmee beïnvloed je al zoveel meer dan je beseft. En als je dat niet beseft denk dan eens na over hoe een mug of een virus invloed heeft op de wereld.

.

Heb je een boekentip voor wie meer wil lezen over het boeddhisme? 

Drie hoofdzaken van het pad van Lama Tsong Khapa. 

1 van de hoofdzaken is zien dat het leven lijden is, maar dat er wel een weg uit het lijden is door dingen als gehechtheid, afkeer en onwetendheid weg te nemen.

.

Dank je wel Nicole voor dit leuke en inspirerende interview!

Ben je nieuwsgierig naar meer wijsheid vanuit de boeddhistische kijk en heb je er nog vragen over, dan heeft Nicole aangeboden dat je haar altijd mag mailen met je vraag. Haar mailadres is nicole@power2share.nl

.

Lees het volgende interview met Merijntje Betzema. Een liefdevolle en wijze vrouw die heel open deelt over haar worstelingen in het leven en hoe ze hier mee omgaat.

Wil je meer inspiratie om trouw te zijn aan jezelf, balans en innerlijke rust, schrijf je dan hieronder in voor mijn inspiratiemails.

Schrijf-je-hier-in-voor-mijn-inspiratiemails

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *