Ik wil graag iets anders, maar wat?

“Ik wil zo graag iets anders gaan doen. Ik mis de uitdaging, er is veel stress op mijn werk. Ik mis de verbinding met de leidinggevende. Ik heb echt geen idee wat ik wel wil en daarbij komt nog dat we al een personeelstekort hebben.

Ik kan mijn collega’s toch niet in de steek laten? Het is al zo zwaar nu op het werk. We staan op standje overleven. En ik weet niet wat ik wil en waar ik nu echt goed in ben. Ik moet zeggen dat ik er ook wel tegenop zie om mogelijk weer een nieuwe opleiding te doen. Kan ik dat wel? Krijg ik dat thuis geregeld? En dat kost ook weer veel geld”

.

Bovenstaande vertelde Suzanne in ons 2de coachgesprek. Ze voelde dat ze iets anders wilde gaan doen, maar belemmerende en onrustige gedachten hielden haar steeds tegen. 

.

Stel dat alles mogelijk is, wat zou jij dan doen?

Ik stelde haar de vraag: Stel dat tijd en geld geen rol speelt en de leuke banen liggen voor het oprapen en je kent geen schuldgevoel naar je huidige baan? Stel dat alles mogelijk is. Welke keuze zou je dan maken? 

Haar antwoord was snel gegeven. Dan zou ik gaan onderzoeken wat ik wil en daarvoor gaan. 

.

Durf groots te dromen

Je wilt graag wat anders maar weet niet wat. Stel jezelf dan de vraag: ‘wat als alles mogelijk is, wat zou jij dan willen?’

Durf groots te dromen vanuit de gedachte dat alles mogelijk is. Vanuit de gedachte dat er geen belemmeringen of beperkingen zijn. Stel dat je geld en tijd genoeg hebt, dat iedereen achter je staat en je van alle kanten steun zou krijgen. Stel dat je geen onzekerheden meer kent en je vol vertrouwen voor jouw dromen zou kunnen gaan. Dan kom je bij je hartsverlangen uit. Bij dat wat je diep van binnen echt graag wilt. Wat past bij jou, bij wie jij werkelijk bent.

.

Ik geloof niet in schuld als je voor jezelf kiest

Ik geloof niet in schuldig zijn als je voor jezelf kiest. Je bent hier op de wereld om jouw leven te leven. Kies je voor jezelf of blijf je je wegcijferen? 

Ik denk dat als je het laatste kiest, dat je jezelf én je omgeving te kort doet. Want je voelt diep van binnen dat je aan een andere plek toe bent, dat je op een andere plek hoort te zijn. Je voelt dat je meer te bieden/te betekenen hebt dan je nu kunt laten zien. En dat ontneem je dan een ander. Een andere werkplek of functie heeft jou mogelijk veel harder nodig dan je huidige. 

.

Durf jij te kiezen voor jezelf?

En daarbij komt ook nog eens, dat soms iets echt moet klappen (op je werk) voordat er een verandering gaat komen. Ga je daar op wachten of kies je voor jezelf? Soms is het goed om de ballen eens te laten vallen in plaats van ze in de lucht proberen te houden. Jij bent tenslotte niet alleen verantwoordelijk voor het draaiende houden op de werkvloer. Jij bent wel verantwoordelijk voor je eigen leven en daarmee voor je eigen geluk. Durf jij hierin voor jezelf te kiezen?

.

Wat heeft het groeiproces Suzanne gebracht?

Ik heb Suzanne met veel plezier mogen begeleiden om voor haar passie te gaan. Ze heeft op het werk haar wensen bespreekbaar gemaakt en er is een nieuwe functie uit voortgekomen, waar haar kwaliteiten en innerlijke waarden veel beter tot haar recht komen. Ze voelt nu veel meer rust en zingeving in haar leven.

Lees hier inspiratie om jouw drijfveren en innerlijke waarden te ontdekken.

.

Mijn vraag aan jou

Ik ga er vanuit dat jij er nu over nadenkt dat je graag wat anders wilt, anders had je dit artikel niet gelezen. Een vraag voor jou: Stel dat alles mogelijk is en er geen belemmeringen zijn, wat zou jij dan doen? Waar word jij het meest gelukkig van? Welke stap zou jij dan nu zetten? Wie of wat heb je hierbij nodig? 

.

Als je het leuk vind om creatief met je verlangen aan de slag te gaan, lees dan verder in deze blog waar ik inspiratie deel over het maken van een moodboard.

Kies voor jezelf

.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *