Hoe vind je je passie op weg naar zingeving?

“Ik vind heel veel dingen leuk, maar ik hou het niet vol om er mee door te gaan. Als ik kijk naar mijn man, hij heeft een hobby waar hij helemaal in opgaat. Hij heeft zijn passie gevonden. Ik zou dat ook wel willen. Ik ben nu bijvoorbeeld op aan het letten met wat ik eet en vind het nu echt leuk om in de keuken te staan en nieuwe dingen uit te proberen, maar ik weet dat dit maar tijdelijk is. Deze interesse zakt later weer weg en dan stop ik er weer mee”.

Sanne is op zoek  naar wat ze echt wil en ze wil onderzoeken waarom ze dingen niet afmaakt. “Het is echt een rode  draad in mijn leven. Ik doe nu veel op de automatische piloot. Het kriebelt wel om iets nieuws te gaan doen bijvoorbeeld ander werk, maar de overtuiging dat ik het toch niet volhoud om bijvoorbeeld een nieuwe studie te gaan doen houdt me op mijn ‘veilige’ plek.”

.

Ontdek je passie op weg naar zingeving

Als eerste keek ik met Sanne naar haar geboortehoroscoop waar ze antwoord kreeg op vragen als wie ze werkelijk is en hoe ze overkomt op anderen. Ik besprak met haar wie ze nodig heeft op haar pad en wat ze te betekenen heeft in dit leven.

Het doemdenken dat het haar toch niet gaat lukken kan een valkuil zijn voor iemand met schorpioen energie en ze bleek heel veel schorpioen energie te hebben. Dit verklaarde al veel. Ik vertelde over de kwaliteiten en valkuilen die ik zag in haar horoscooptekening en ik zag al wat oplichtingen in haar ogen. Tekens van herkenning en prikkeling. 

In het gesprek wat erna volgde kwam naar boven dat ze het als kind al vaak ervoer dat ze iets niet kon. Ze werd bijvoorbeeld altijd als laatste gekozen bij de gym. Veel spelletjes kon ze niet als het om spelen met andere kinderen ging. Daarom besloot ze om niet meer mee te doen met spelletjes, zodat ze hiermee niet geconfronteerd werd. Haar ouders hebben haar ook nooit aangemoedigd om door te zetten als het lastig was. Dit verklaart nog meer de overtuiging dat ze toch niks vol kan houden. 

.

Passie

We keken nogmaals naar haar horoscoop en keken ook naar de huidige energie van de planeetstanden. Ze ging helemaal enthousiast naar huis. Want precies dat wat ik benoemde (wat ik las uit haar tekening) herkende ze in zichzelf. Ze werd aangezet hierdoor. Het gaf haar net die stimulans die ze nodig had. Ze voelde weer sterk waar haar interesse lag.

 Ze heeft een passie voor geschiedenis. Ze wil graag kennis gaan delen. Ze voelt sterk de behoefte om nu juist over onderwerpen te praten wat velen maar lastige thema’s vinden en er liever over zwijgen. Maar hoe gaan anderen hierop reageren? Er kan zo hard gereageerd worden als je je mening deelt. 

.

Verdiepingsvragen

Ik stelde haar vragen over hoe ze het voor zich zag. Waar ze het liefst zich in wilde verdiepen. Welk thema haar het meeste aansprak. Met wie ze het liefst haar kennis en wijsheid wilde delen. Op welke plek dit zou kunnen zijn. Wat ze ervoor nodig had en waar ze mee ging starten. Ze ging aan. Ze had meteen ideeën en ging met veel enthousiasme naar huis en met concrete acties. Ze maakte afspraken met zichzelf waar ze de komende weken mee aan de slag ging waar we nog op terugkwamen in het gesprek wat hierop volgde.

.

Stok achter de deur

Het fijne van de vervolgesprekken is dat dit jouw stok achter de deur is. Je maakt niet alleen een afspraak met jezelf, maar ook met je coach. Ik geef mijn klanten altijd de mogelijkheid om me tussen de gesprekken door te appen of mailen, of een berichtje in te spreken. Dit zorgt voor extra daadkracht, omdat ze kunnen delen hoe het gaat met de afspraken die ze met zichzelf gemaakt hebben. Hier kunnen we dan eventueel in het volgende gesprek op terugkomen.

.

Een belangrijke stap naar verandering

Hoe vaak heb jij niet interessante kennis en inzichten opgedaan en dat het vervolgens weer naar de achtergrond verdwijnt? Dit is wat ik bij velen zie gebeuren. Een angst of onzekerheid wint het van je verlangen tot verandering. Je kunt tig boeken lezen, maar als je het niet gaat implementeren of er geen gerichte actie op zet, dan blijft het bij kennis en gaat er niets veranderen. Ik nodig je uit om stil te staan bij je verlangen en wat je hierin tegenhoudt.

Sta eens stil bij iets wat je graag veranderd zou willen zien. Wat is dat precies? Wie of wat houd je tegen? Wat zou je nu al anders kunnen gaan doen? Welke eerste stap kun jij nu zetten naar verandering en die past bij jouw innerlijke waarden? Wat past bij wat je echt belangrijk vindt.

.

Sanne’s reis op weg naar haar passie

Inmiddels is Sanne een aantal maanden verder. Ze heeft zich ingeschreven bij een club waar ze met gelijkgestemden samenkomt en daar hun gezamenlijke interesses kunnen delen. Ze is lid geworden van een blad waar ze verdieping in vindt over haar passie en ze heeft een zelfstudie die al even stof lag te happen van de zolder gehaald en heeft er een start in gemaakt. Ze voelt zich energiek en enthousiast als ze er over praat. Ze kwam erachter dat haar passie ontdekken voldoende rust geeft op dit moment zodat ander werk vinden even naar de achtergrond geplaatst is. Dit gaf haar namelijk ook erg veel stress omdat ze niet wist hoe ze een omscholing en nieuwe baan moest combineren nu de kinderen nog klein zijn. Ze heeft door de duiding keuzes leren maken die passen bij dit moment en bij wie ze werkelijk is. 

.

Wat Sanne zelf schrijft

“In het voorjaar ben ik naar Els gegaan, omdat ik “iets” wilde, maar ik wist niet wat. Ook had ik al jaren geleden een keer een horoscoop (via internet) opgevraagd en toegezonden gekregen. Daar wilde ik graag meer uitleg en duiding over. Met name omdat ik me afvroeg hoe het toch komt, dat ik nooit iets volhoud. Is dat “iets” wat “in mij” zit? Het is in elk geval een rode draad in mijn leven en het komt telkens terug (school/opleiding, werk, afvallen, sporten). Els gaf me in de gesprekken duidelijkheid over de Schorpioen-energie die ik in me heb en hoe een en ander zich verhoudt met de stand van de planeten.

Ik herkende heel veel van mezelf, positieve maar ook negatieve kanten. We praatten over de situaties en mijn gedrag waarin ik dit herkende en dat gaf me inzicht in een aantal belangrijke zaken. En daar ben ik nu mee aan de slag!

Heel sterk kreeg ik het gevoel dat ik meer tijd voor mezelf moet/kan/mag nemen.

Iets voor mezelf doen, waar ik zelf enthousiast van word en waar mijn kinderen en man totaal niets mee van doen hebben (nou ja, behalve dan dat ze me wel steunen ). Het gevoel of de druk (want aanvullende opleiding volgen) van ander werk zoeken is verdwenen. Ik ben me nu heerlijk in de geschiedenis aan het verdiepen. Ik had nog een oude zelfstudie op zolder liggen en die heb ik tevoorschijn gehaald. Lekker een ochtend helemaal voor mezelf, een kop koffie en lezen/studeren. Op mijn  eigen gemak, helemaal mijn eigen tijd. Heerlijk!

De keuze om deze tijd voor mezelf te nemen doet me erg goed. Ik kan het volhouden en geniet er van.

Wat ik er verder mee ga doen weet ik nog niet, dat zien we wel. Wat het me nog meer opgeleverd heeft, is dat ik na de vakantie ook een traject ingegaan ben met een aantal keren per week sporten en voedingsadvies om af te vallen. Ook dit doe ik nu met enthousiasme en (tot nu toe) houd ik het goed vol. Ik voel me vol energie en ben daar erg blij mee.

Dat is wat een paar gesprekken met Els met je kunnen doen!”

.

Wil je meer lezen over wat een horoscoopduiding mogelijk voor jou kan betekenen? Lees dan hier verder.

.

Gun jezelf jouw opstap naar innerlijke vrijheid

Wil jij meer stil staan bij wat jij echt wilt en nodig hebt? Vraag dan nu hieronder het gratis ebook aan wat je al gaat helpen op weg naar meer innerlijke rust, vertrouwen en zingeving.

onrustig gedachten

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *