Wat moeten we toch veel in ons leven

‘Dit is wat je moet doen om echt succes te hebben‘.

Vanmorgen had ik een gesprek met een vrouw die haar businesscoach had gesproken en haar geweldige idee had gedeeld met haar coach. De coach veegde het idee gelijk van tafel want daar was geen geld mee te verdienen. Haar coach kwam met een beter idee hoe ze het ‘moest ‘ gaan doen. Maar dat voelde voor deze vrouw niet goed. Het paste niet bij haar.

Wat doe je dan? De adviezen opvolgen van haar coach die een succesvol bedrijf heeft of vertrouw je op jezelf? 

Mogelijk ben jij geen ondernemer, maar herken je je wel in de casus dat iemand een idee van jou van tafel veegt, of jou vertelt hoe jij het wel MOET doen.

.

Laat jij een ander vertellen wat jij moet doen?

Wat moeten we toch veel. Aan alle kanten voel en zie ik moetjes. Niet alleen bij mezelf maar ook om me heen. Of je legt jezelf een groot moeten op of je voelt een moeten van een ander: Dit moet je echt zo doen. Dit is DE manier. Zo hoort het. Je moet echt vaker dit doen. 

.

Je gevoel en je intuïtie zijn belangrijke graadmeters

Als jij iets doet wat volgens een ander moet, dan zit er vaak niet jouw energie onder. Je houdt het dan nooit vol. Iets wat voor een ander goed werkt, hoeft niet voor jou ook goed te werken. Je gevoel en je intuïtie zijn belangrijke graadmeters. Als je jezelf op een bepaald vlak wilt uitdagen dan komen er al voldoende beren op de weg. Ga er niet nog meer beren op je pad halen door meer te vertrouwen op een ander dan op jezelf. 

.

Volg jij het advies van een ander op of vertrouw je op jezelf?

Doe wat goed voelt voor jou. Ga voor jouw passie en dromen. Je krijgt jouw ideeën niet voor niks binnen vanuit je intuïtie, vanuit je innerlijke stem. Geloof in jezelf.

.

Mijn boodschap aan jou

Laat je niet gek maken door wat anderen je vertellen. Luister naar de ideeën van anderen en kijk met deze info wat voor jou gaat werken.  Ga bij jezelf na wat voor jou belangrijk is. Hoe het haalbaar is voor jou. Hoe het goed voelt voor jou. Waar jij in gelooft. Doe het op jouw manier. Vertrouw op de wijsheid in jou. Volg je eigen hart.

.

Omring je met mensen die geloven in jou 

Als je mensen kwijt raakt doordat je niet meegaat in hun verwachting, of wat zij het beste voor jou vinden, is dat in het begin misschien pijnlijk. Maar wat gun je een ander? Ik gun een ander dat ze zich omringen met mensen die hun steunen en achter hen staan. Kun jij dit jezelf ook gunnen? 

Als jij meer trouw aan jezelf gaat zijn, als jij deelt wat voor jou belangrijk is, als jij gaat doen waar jij blij van wordt, dan ga je nieuwe mensen ontmoeten die jou begrijpen en jouw ideeën steunen. Omring je met gelijkgestemden, met mensen die eenzelfde kijk op het leven hebben als jij. Geef je bijvoorbeeld eens op voor een workshop of training waar jij een YES gevoel bij krijgt omdat het onderwerp je ligt en de coach of trainer je aanspreekt. Gegarandeerd komen daar mensen op af waar jij mee levelt.

.

Schrijf-je-hier-in-voor-mijn-inspiratiemails
Ontvang maandelijks een mail met mijn beste tips en inspiratie om te kiezen voor wat voor jou belangrijk is.

.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *