Vergroot je zelfacceptatie en zelfliefde met deze 11 affirmaties

zelfacceptatie vergroten

Heb jij regelmatig last van die klein makende stemmetjes in je hoofd?

“Ze zitten niet op jou te wachten. Je bent niet leuk of goed genoeg. Je bent er niet aan toe. Zie je wel, je kunt het toch niet. Je ziet er niet uit. Je hebt daar geen verstand van. Het was echt niet goed genoeg. Die ander kan dit veel beter. Wat zullen ze wel niet van me denken?”

Ben jij ook een van die vrouwen die (een van) deze woorden regelmatig tegen zichzelf zegt? Vind jij het lastig om jezelf lief te hebben en helemaal te accepteren zoals je bent? Met het gevolg dat je veel dingen laat, terwijl je diep van binnen voelt dat je meer uit je leven wilt halen?

.

Zelfacceptatie en zelfliefde

Zelfacceptatie en het ervaren van zelfliefde is jezelf accepteren helemaal zoals je bent, met al je tekortkomingen, imperfecties en eigenaardigheden. Een hele opgave. Het is gemakkelijker om jezelf naar beneden te halen dan jezelf een compliment te geven of een compliment te ontvangen. Ongelooflijk wat je allemaal voor waarheden hebt eigengemaakt in de loop van je leven. Maar zijn ze echt waar? Klopt het wel wat je al die jaren tegen jezelf hebt gezegd? 

Welke energie brengt het je door steeds zo minderwaardig over jezelf te denken? Door steeds een ontevreden gevoel te ervaren of gefocust te zijn op je valkuilen en imperfecties?  En welke energie zou het geven als je gelooft in jezelf? Als je voelt dat je precies goed bent zoals je bent? Hoe zou je je voelen als je zelfacceptatie en zelfliefde zou ervaren?

.

Je bent nu juist goed zoals je bent

Iedereen is uniek. Je bent nu juist goed zoals je bent. We hebben allemaal onze eigenheid, bijzonderheid en eigenaardigheden. Dit mag je veel meer gaan voelen als positief en krachtig, zodat je deze mooie uniekheden kunt omarmen. Door nu juist je eigen leven te leiden en dit van jezelf te accepteren, kun je jouw talenten en unieke Zijn met de wereld delen. We zitten op JOU te wachten.

Niemand heeft er iets aan als je jezelf blijft aanpassen en jezelf klein houdt, met het gevolg dat jouw mooie eigenschappen verstopt blijven. Of wat denk je van jouw waardevolle kijk op het leven. Ik ben daar benieuwd naar. Laat je stem en kijk op het leven horen. (Ook nog steeds een aandachtspunt voor mij ;-)). Nu zijn vaak de mensen met het hoogste woord aan het woord, die hun waarheid verkondigen als DE waarheid. Maar is dat de waarheid, of zou jouw mening ook waar en waardevol kunnen zijn?

Lees hier een blog over trouw zijn aan jezelf.

.

Zonder fouten kun je niet groeien

.

Ben mild voor jezelf

Waarschijnlijk ben jij net als ik en vele anderen met ons, vaak streng voor jezelf. Je focust op wat er mis ging, of waar het niet zo ging als dat je hoopte, of wat je van jezelf verwachtte. Kun je hierin milder worden naar jezelf?

Van fouten kun je nu juist veel leren en groeien. Zie het als een les die je uit de situatie kunt leren in plaats van het te zien als een fout. En sta vooral ook stil bij wat er WEL goed gaat. Want vaak zien we alleen wat er niet naar wens ging en gingen er ook heel veel dingen goed. Hoor de comlimenten die je krijgt. Schrijf ze op en lees ze regelmatig eens door.

.

11 affirmaties voor het vergroten van je zelfacceptatie en zelfliefde

Hieronder deel ik 11 affirmaties die je dagelijks meerdere keren per dag tegen jezelf kunt zeggen. Hier lees je meer informatie over de kracht van affirmaties.

 • Ik doe ertoe
 • Ik ben goed zoals ik ben
 • Ik accepteer mezelf met al mijn eigenaardigheden
 • Ik geloof in mezelf
 • Ik ben mooi van binnen en van buiten
 • Ik ben trots op wat ik al bereikt heb
 • Het is oké om vol voor mijn leven te gaan
 • Het is oké om keuzes te maken die goed zijn voor mij
 • Ik ben het waard om erbij te horen
 • Ik ben het waard om liefde te ontvangen
 • Ik hou van wie ik ben en van alles wat ik doe.

Welke affirmatie resoneert nu met je en wil je vaker gaan herhalen? Leuk als je het deelt in een reactie onderaan dit blog.

.

.

4 Comments

 1. Christa schreef:

  Ik ben het waard om erbij te horen.

 2. Riny schreef:

  Ik ben uniek

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *