Slow sports Gemert-Bakel

  • Ben je al vaak met goede moed begonnen, maar lukt het maar niet om het sporten vol te houden?
  • Ben jij bang dat je door je overgewicht of lichamelijke gezondheid niet aan sport deel kunt nemen?
  • Ben je herstellende van een blessure, of zwangerschap en wil je het sporten weer rustig oppakken?
  • Wil jij graag werken aan je conditie, kracht én ontspanning?
  • Vraag jij je af of sporten ook leuk kan zijn?
  • Of ben je net als ik iemand die heel graag buiten beweegt, zonder prestatiedrang, waarbij vooral het genieten voorop staat?

Dan is Slow Sports iets voor jou!

Slow Sports is een trainingsvorm voor absolute beginners tot matig gevorderden waarbij ontspannen en genieten van het bewegen voorop staat.  Ook bewustwording van je lichaam is een belangrijk onderdeel van de training.  Hierdoor leer je beter aanvoelen of je de beweging goed uitvoert, om blessures te voorkomen.

Je krijgt een veelzijdige training waarin gewerkt wordt aan de opbouw van je conditie, spierkracht en lenigheid.

Het concept Slow Sports is ontwikkeld door Désirée Smits met haar drive om mensen die een hoge drempel ervaren om te gaan sporten tóch aan het bewegen te krijgen. Zie haar site: www.slowsports.nl


Hoe ziet een training er uit?

Slow Sports biedt een combinatie van diverse beweegvormen. We gaan  in een groep wandelen of trimmen (aan jou de keuze) in een bosrijke omgeving  en stoppen onderweg een aantal keer voor oefeningen voor conditie, kracht, lenigheid, coördinatie en balans. Deze oefeningen komen uit diverse takken van sport, als yoga, kracht- en looptraining.

Aangezien iedereen een ander niveau heeft of aankan, vind ik het belangrijk om aan te sluiten bij jou als persoon. Ik bied dan ook in dezelfde les oefeningen aan met variaties om het lichter of zwaarder te maken, passend bij jouw niveau.  Ik daag je uit om je grens te verleggen, zonder dat het presteren voorop staat.

Het kan ook een uitdaging voor je zijn om eens eerder te stoppen dan dat je normaal doet, als je bijvoorbeeld altijd al de grens op zoekt, of er regelmatig over heen gaat.


Samen trainen

We trainen in een groep van maximaal 10 personen, zodat ik je de aandacht kan geven die jij verdient.

Het voordeel van in een groep trainen is dat je elkaar motiveert om bijvoorbeeld nog even door te gaan als het zwaar begint te worden.  Daarbij staat de training al gepland, dus is er minder ruimte voor excuses om toch maar niet te gaan. Je hebt een afspraak met anderen en met jezelf: de bekende stok achter de deur.

Veel mensen ervaren het samen trainen als gezellig en plezierig.

We sluiten elke training af met thee voor de liefhebbers.


Visie

Ik vind het belangrijk dat jij je veilig voelt in de groep. Dat je op een prettige en laagdrempelige manier kunt bewegen. Ik heb dan ook aandacht voor jouw  grenzen en uitdagingen.  Als je een oefening niet prettig vindt, om wat voor reden dan ook, voel je dan vrij om dit bij mij bekend te maken, zodat ik je mogelijk een alternatief kan geven.

Zoals hierboven al geschreven staat gaat het niet om presteren, maar om genieten van de beweging. Het gaat er dus niet om dat je net zo snel, of net zo goed bent als een ander. Het gaat erom dat je kunt zijn wie je bent en dat je je lichamelijk en geestelijk weer fitter wilt voelen. In jouw eigen tempo.


Veiligheid

Je kunt van mij verwachten dat privézaken die je met mij bespreekt, ook privé blijven. De kleine groep draagt bij aan een veilige sfeer.

Ik heb kennis van EHBO/reanimeren en  inspanningsfysiologie. Tevens heb ik een verpleegkundige achtergrond.

Toch blijf je zelf verantwoordelijk voor jouw lichaam. Voel je pijn, of voelt een beweging/houding niet prettig, dan stop je tijdelijk (met die oefening) en bespreken we  samen of je door kunt gaan met de oefeningen, of dat je een huisarts of fysiotherapeut in moet schakelen om letsel of blessures te voorkomen. Je kunt van mij verwachten dat de lessen altijd door gaan, mits de weersomstandigheden de veiligheid niet in het spel brengen (denk aan storm of extreme gladheid).

Waar?
De trainingsroutes wisselen regelmatig, zodat je telkens weer nieuwe stukjes mooie natuur ontdekt!


Tarieven 2019
1 x per week sporten € 27 per maand
2 keer per week sporten € 40 per maand
Losse les € 8
Voor de abonnementen is geen restitutie mogelijk. Prijzen zijn incl. BTW.

De lessen zijn elke maandag en woensdagochtend van 9.00-10.00 uur in de Mortelse bossen.

Het zou leuk zijn als ik je binnenkort mag verwelkomen bij Slow Sports Gemert-Bakel!

In het voorjaar start er weer een Slow Jog cursus waar je op een verantwoorde manier leert joggen vanaf het 0-punt met aandacht voor ademhaling, blessurepreventie en een juiste opbouw. Wil jij graag deelnemen aan een volgende Slow Jog cursus, dan hoor ik graag van je. Dan laat ik je weten wanneer de volgende start. De Slow Jog cursus is een aparte cursus naast de wekelijkse Slow Sports lessen.

Volg je mij al?