Mijn overzicht was ver te zoeken
november 18, 2019
Geef jezelf de tijd
Neem je verlangen serieus
februari 7, 2020
Laat alles zien

Op zoek naar de bron

Els van Dongen

Uit de praktijk: “ik heb onvrede op mijn werk. Ik heb het idee dat mijn collega’s over mij praten en er wat van vinden over hoe ik naar ons werk kijk en over hoe ik soms reageer op hun. Ik heb namelijk vaak vraagtekens bij hoe het op mijn werk gaat en geef dan mijn kijk hierop aan bij mijn collega’s met dezelfde functie als ik en ook bij de mensen in een hogere functie. Helaas wordt dit bijna nooit opgepakt en mijn directe collega’s hebben het er volgens mij met elkaar over dat ik deze punten bespreekbaar maak. Want waar maak ik tenslotte een probleem van? Het werkt volgens hun toch prima zo?”

.

Ik luisterde eerst naar het verhaal van mijn klant. En al snel kwam ik erachter wat hier mogelijk een grote rol in speelt: Een verstoring in de rangorde en mogelijk hierdoor vanuit een onjuiste plek handelen. Ze maakt dingen bespreekbaar die ze graag anders zou zien, wat niet aan haar is in de functie die ze nu heeft. Dit zijn namelijk taken voor haar teamleidster en die laat deze taken liggen. Ze zou dit wel willen bespreken maar tot nu toe is er nog niks mee gedaan met alle ideeën die ze aandraagt bij hogerop en dit frustreert haar. Ik heb haar uitleg gegeven over wat er mogelijk speelt en we bespraken de stappen die ze hierin kan en wil maken.

Daarna gingen we op onderzoek naar hoe het komt dat ze zich zo verantwoordelijk voelt en altijd 10 stappen vooruitdenkt en we kwamen uit bij haar moeder. Dit is namelijk een herkenbaar patroon wat haar moeder ook laat zien. De volgende sessie gaan we een genogram tekenen. Dit is een ‘tekening’ waar familiepatronen inzichtelijk worden en je inzicht opdoet waarom je doet wat je doet. Dit zal dus verder verheldering gaan geven en vanuit daar kan ze weer nieuwe stappen maken. Want alleen met inzicht kom je er niet.

.

Systemische krachten

Vanuit de systemische kijk vindt er bij elk probleem een verstoring plaats in 1 of meer van de 5 systemische krachten: balans tussen geven en nemen, rangorde, plek, loyaliteit en wat er onbewust in je familiepatroon afspeelt. In de hierboven geschreven casus vond op elke systemische kracht een verstoring plaats. Door dit inzichtelijk te maken en te zien waar de grootste verstoringen in zaten, kon ze hier gericht actie op ondernemen. 

.

Systemisch coachen

Als holistisch en systemisch coach stel ik vragen om achter de verstoring te komen en wat de bron van het probleem is. Ik kan een opstelling doen (bijvoorbeeld een vloer- of tafelopstelling) en/of een genogram maken wat verdere inzichten geeft. Allemaal manieren om het onbewuste aan te raken, om naar de oorzaak van een probleem te gaan. Want daar vind je de antwoorden. We proberen het vaak te bedenken met ons verstand (is uiteraard ook prima), maar is vaak niet voldoende om een verstoring op te kunnen heffen, omdat je vaak niet bij de bron, de oorzaak van het probleem komt.

.

Wanneer kan een systemisch coach iets voor jou betekenen? 

Als je vastloopt in terugkerende patronen. Als je inzicht wilt in een bepaalde situatie of waarom je doet zoals je doet. Als je last hebt van terugkerende onrust, angst, onzekerheid, bang bent er niet bij te horen, of dat je jezelf steeds klein houdt. Als je verder wil gaan dan je verstand. Als je je ziel wilt ontwikkelen. Als je bereid bent tot verandering en er dus eigen verantwoordelijkheid voor wil en kan nemen.

..

Systemisch coachen pakt niet alleen de gevolgen aan, maar gaat op zoek naar de oorzaak om vervolgens te kijken wat wenselijk is.

.

Ben jij benieuwd wat systemisch coachen voor jou kan betekenen?

Stuur me bij interesse een mailtje naar info@elsvandongen.com en je kunt me ook altijd bellen of appen. 

.

Lees hier ook een blog over een juiste balans tussen geven en nemen, waarin ik 7 tips deel.

..