Ik ben gestopt met sportles geven sinds september 2023.

Ik ben me geheel gaan richten op mensen coachen in hun persoonlijke ontwikkeling.

Sportplezier

 

Ontspannen Buiten Bewegen met ElsIn De Mortel (Gemert-Bakel)"Ik wist niet dat sporten leuk kon zijn!"
Dit is een veel gehoorde reactie van deelnemers van Sportplezier.

  • Wil jij graag buiten sporten, of vaker naar het bos?

  • Wil jij graag laagdrempelig je conditie en kracht en souplese verbeteren?

  • Ben je al vaak met goede moed begonnen, maar lukt het maar niet om het sporten vol te houden?

  • Of ben je net als ik iemand die heel graag in de natuur sport, zonder prestatiedrang, waarbij vooral het ontspannen en genieten voorop staat?

 

Dan is Sportplezier | Ontspannen Buiten Bewegen iets voor jou


Sportplezier in Gemert-Bakel is een laagdrempelige sport voor beginners tot matig gevorderden waarbij ontspannen en genieten van het bewegen voorop staat. We sporten in een bosrijke omgeving waar we oog hebben voor de mooie natuur. Bewustwording van je lichaam is een belangrijk onderdeel van de les. Hierdoor leer je beter aanvoelen of je de beweging goed uitvoert, om blessures te voorkomen. En het haalt je in het hier en nu wat rust en ontspanning brengt.

Je krijgt een afwisselende les, waarin gewerkt wordt aan het verbeteren van je conditie, een krachtiger lichaam en balans. Aangepast op ieders tempo en niveau. Je sport door de afwisseling niet een uur voluit en blijft wel het hele uur in beweging. Dit wordt als erg prettig ervaren.

En dit alles samen met een leuke, kleine groep en een gezellige en veilige sfeer.


Ik ben een jaar geleden gestart en werd warm in de groep ontvangen
"Bij SportPlezier krijg je wat de titel omschrijft: je sport met plezier. Persoonlijk vind ik het een heerlijk begin van de dag op woensdag. Onder begeleiding van Els de bossen in om wandelen te combineren met diverse oefeningen waarbij je zelf kunt bepalen hoe intensief je de oefeningen maakt.
Ik ben een jaar geleden gestart en werd warm in de groep ontvangen. Samen maken we er, of het nu droog is of de regen met bakken naar beneden komt een gezellige sportieve ochtend van."


Jessica


Hoe ziet een sportles er uit?


Sportplezier biedt een combinatie van diverse beweegvormen. We wandelen of joggen (aan jou de keuze) in een bosrijke omgeving van Gemert. En stoppen onderweg een aantal keer voor oefeningen voor conditie, kracht, lenigheid, coördinatie en balans. Deze oefeningen komen uit diverse takken van sport, als yoga, kracht- en looptraining.

Aangezien iedereen een ander niveau heeft of aankan, vind ik het belangrijk om aan te sluiten bij jou als persoon en jouw kunnen. Ik bied dan ook in dezelfde les oefeningen aan met variaties om het lichter of zwaarder te maken, passend bij jouw niveau. En je kiest zelf of je tussen de oefeningen door wilt wandelen of joggen. Ik daag je uit om je grens te verleggen, zonder dat het presteren voorop staat. Of ik maak je bewust om eens eerder te stoppen dan dat je normaal doet, als je bijvoorbeeld altijd al de grens op zoekt, of er regelmatig over heen gaat.


Samen sporten


We sporten in een groep van maximaal 12 personen, zodat ik je de aandacht kan geven die jij verdient.
Het voordeel van in een groep trainen is dat je elkaar motiveert om bijvoorbeeld nog even door te gaan als het zwaar begint te worden.  Daarbij staat de training al gepland, dus is er minder ruimte voor excuses om af te haken. Je hebt een afspraak met anderen en met jezelf: De bekende stok achter de deur.

We sluiten elke training af met thee voor de liefhebbers. Alle nieuwkomers worden hartelijk ontvangen en in de groep opgenomen. Sportplezier is bewegen op een laagdrempelige manier, in een veilige sfeer waar verbondenheid onder elkaar wordt ervaren.Hi, Ik ben Els van Dongen

Ik begeleid sinds 2016 de sportlessen bij Sportplezier | Ontspannen Buiten Bewegen in De Mortelse bossen.

Ik kreeg maar geen sport gevonden die ik leuk vond en vol hield. Ik sport het liefst buiten. Bootcamps vind ik veel te prestatiegericht en te fanatiek. Voor mij is sporten een manier om me te ontspannen en even niets te Moeten. Want ik verwacht van mezelf al vaak te veel.

Ik ronde in 2016 de opleiding tot leefstijlcoach af en koos ervoor om de perfecte les voor mij te delen met anderen. Ik had er tenslotte de papieren voor.
Naast het geven van sportlessen ben ik voornamelijk aan het werk als holistisch coach. Hierin help ik volwassenen bij worstelingen in het leven.

Wil jij ook op een ontspannen en laagdrempelige manier in beweging zijn? Zodat je lichaam soepel wordt of blijft en je jouw conditie verbetert?

In mijn lessen ben jij altijd vrij om jouw tempo te bepalen. De ene week is de andere week niet. Er is alle ruimte om te luisteren naar wat jouw lichaam je aangeeft.De lessen zijn elke woensdagochtend van 8.45-9.45u in de Mortelse bossen.

De trainingsroutes wisselen regelmatig, zodat je telkens weer nieuwe stukjes mooie natuur ontdekt! We starten altijd bij de Mortelse toren.


Tarieven 2022

Abonnement 1 x per week sporten € 27 per maand
Strippenkaart 10 lessen € 80,-
Er is geen restitutie mogelijk.

Het zou leuk zijn als ik je binnenkort mag verwelkomen bij Sportplezier in De Mortel (Gemert-Bakel).

Wat deelnemers zeggen


Mijn conditie is met sprongen vooruit gegaan
"Ik ben zo blij dat deze sportclub een paar jaar geleden op mijn pad is gekomen.
Het heeft mij alleen maar goeds gebracht, mijn conditie is met sprongen vooruit gegaan.
Eindelijk iets gevonden dat helemaal bij me past
- lekker in de buitenlucht, in een mooie bosrijke omgeving bewegen, weer of geen weer, heerlijk!!
- bewegen op eigen tempo/niveau, gaat het met mij op sommige dagen lichamelijk wat minder, dan kan dit gewoon. Iedereen doet naar zijn kunnen, maar alles is goed.
- Een fijn clubje met gezellige dames waarbij ik helemaal mezelf kan zijn.
- En dit alles onder begeleiding van een hele lieve, deskundige Els, die leuke oefeningen, spelletjes verzint en iedereen in zijn waarde laat, en ons na afloop trakteert op een heerlijk, welverdiende beker thee."


Franka

Voor het eerst in mijn volwassen leven, ga ik sporten omdat ik het leuk vind

"Het sporten is heerlijk, in de natuur. Het helpt mij mijn hoofd leeg te maken en alle ballast los te laten. De vogels die fluiten, het zonnetje op m’n gezicht en tussendoor nog joggen, kracht- en conditieoefeningen.

Els geeft de lessen altijd op ‘z’n Els’. Rustig, relaxed, vakkundig, soms wat onzeker - wat haar weer charmeert -, met humor en bovenal Zonder Oordeel. Het is altijd goed en iedereen wordt gerespecteerd en geaccepteerd zoals iedereen is.
Vandaag deed ik mijn verhaal en ik werd gehoord, men toont interesse en er wordt niet geoordeeld. Zo fijn!!
De groep gaat zo ook met elkaar om en ik denk dat dat te danken is aan Els haar zijn. Een prachtig mooi mens en voor het eerst in mijn volwassen leven, ga ik sporten omdat ik het leuk vind. Ik kijk er zelfs naar uit op de momenten dat ik druk ben en spanning in mijn nek voel. Ik mis het zelfs als ik niet kan gaan.

Dank je wel Els voor mijn wekelijkse dosis ontspanning. Ik ben blij dat jij er bent."


Esther

Ik vind het heerlijk
Na 20 jaar mijn wekelijkse rondje te hebben hardgelopen, werd het tijd voor verandering. Sinds ruim anderhalf jaar sport ik bij Els en ik vind het heerlijk. In de buitenlucht in je eigen tempo trimmen/wandelen, tussendoor oefeningen met verschil in moeilijkheidsgraad en gezellige mensen om je heen.
Sinds ik hier aan meedoe loop ik mijn wekelijkse hardlooprondje een stuk sneller en is mijn uithoudingsvermogen duidelijk verbeterd."

Janine

Op een rustige manier op eigen tempo kunnen sporten

"Sportplezier is voor mij dé mogelijkheid om op een rustige manier op mijn eigen niveau toch te kunnen sporten. Lekker doorlopen in de buitenlucht met daarbij 4 momenten van even intensief bewegen. Warming up, conditie-oefeningen, kracht-oefeningen en ontspanning-oefeningen"

Karin de Ruiter

Volg je mij al?