Slow sports Gemert-Bakel

  • Vraag jij je af of sporten ook leuk kan zijn?

  • Wil jij graag werken aan je conditie, kracht én ontspanning?

  • Ben jij bang dat je door overgewicht of je lichamelijke gezondheid niet aan sport deel kunt nemen?

  • Of ben je herstellende van een blessure, corona of zwangerschap en wil je het sporten weer rustig oppakken?

  • Ben je al vaak met goede moed begonnen, maar lukt het maar niet om het sporten vol te houden?

  • Of ben je net als ik iemand die heel graag buiten beweegt, zonder prestatiedrang, waarbij vooral het genieten voorop staat?

 

Dan is Slow Sports iets voor jou


Slow Sports is een laagdrempelige trainingsvorm voor beginners tot matig gevorderden waarbij ontspannen en genieten van het bewegen voorop staat.  Ook bewustwording van je lichaam is een belangrijk onderdeel van de training.  Hierdoor leer je beter aanvoelen of je de beweging goed uitvoert, om blessures te voorkomen. En het haalt je in het NU wat rust en ontspanning brengt.

Je krijgt een veelzijdige training waarin gewerkt wordt aan de opbouw van je conditie, spierkracht en lenigheid. Aangepast op ieders tempo en niveau.

Het concept Slow Sports is ontwikkeld door Désirée Smits met haar drive om mensen die een hoge drempel ervaren om te gaan sporten tóch aan het bewegen te krijgen. Zie haar site: www.slowsports.nlHoe ziet een training er uit?


Slow Sports biedt een combinatie van diverse beweegvormen. We gaan  in een groep wandelen of joggen (aan jou de keuze) in een bosrijke omgeving  en stoppen onderweg een aantal keer voor oefeningen voor conditie, kracht, lenigheid, coördinatie en balans. Deze oefeningen komen uit diverse takken van sport, als yoga, kracht- en looptraining.

Aangezien iedereen een ander niveau heeft of aankan, vind ik het belangrijk om aan te sluiten bij jou als persoon en jouw kunnen. Ik bied dan ook in dezelfde les oefeningen aan met variaties om het lichter of zwaarder te maken, passend bij jouw niveau.  Ik daag je uit om je grens te verleggen, zonder dat het presteren voorop staat. Of ik maak je bewust om eens eerder te stoppen dan dat je normaal doet, als je bijvoorbeeld altijd al de grens op zoekt, of er regelmatig over heen gaat.


Samen trainen


We trainen in een groep van maximaal 12 personen, zodat ik je de aandacht kan geven die jij verdient.
Het voordeel van in een groep trainen is dat je elkaar motiveert om bijvoorbeeld nog even door te gaan als het zwaar begint te worden.  Daarbij staat de training al gepland, dus is er minder ruimte voor excuses om toch maar niet te gaan. Je hebt een afspraak met anderen en met jezelf: de bekende stok achter de deur.

De deelnemers ervaren het samen trainen als fijn.
We sluiten elke training af met thee voor de liefhebbers. Alle nieuwkomers worden hartelijk ontvangen en in de groep opgenomen. Slow Sports is is sporten op een laagdrempelige manier, in een veilige sfeer waar verbondenheid onder elkaar wordt ervaren.Veiligheid


Je kunt van mij (Els van Dongen) verwachten dat privézaken die je met mij bespreekt, ook privé blijven. De kleine groep draagt bij aan een veilige sfeer.

Ik heb kennis van EHBO/reanimeren en  inspanningsfysiologie. Tevens heb ik een verpleegkundige achtergrond.

Toch blijf je zelf verantwoordelijk voor jouw lichaam. Voel je pijn, of voelt een beweging/houding niet prettig, dan stop je tijdelijk (met die oefening) en bespreken we  samen of je door kunt gaan met de oefeningen, of dat je een huisarts of fysiotherapeut in moet schakelen om letsel of blessures te voorkomen. De lessen gaan altijd door, mits de weersomstandigheden de veiligheid niet in het spel brengen (denk aan storm of extreme gladheid).Waar vinden de lessen plaats?


De trainingsroutes wisselen regelmatig, zodat je telkens weer nieuwe stukjes mooie natuur ontdekt! We starten altijd bij de Mortelse toren.Tarieven 2020


Abonnement 1 x per week sporten € 27 per maand
Abonnement 2 keer per week sporten € 40 per maand
Losse les € 8
Voor de abonnementen is geen restitutie mogelijk.

De lessen zijn elke maandag en woensdagochtend van 9.00-10.00 uur in de Mortelse bossen.

Het zou leuk zijn als ik je binnenkort mag verwelkomen bij Slow Sports Gemert-Bakel!

Wat deelnemers zeggen


Mijn conditie is met sprongen vooruit gegaan
"Ik ben zo blij dat een paar jaar geleden slow sports op mijn pad is gekomen.
Het heeft mij alleen maar goeds gebracht, mijn conditie is met sprongen vooruit gegaan.
Eindelijk iets gevonden dat helemaal bij me past
- lekker in de buitenlucht, in een mooie bosrijke omgeving bewegen, weer of geen weer, heerlijk!!
- bewegen op eigen tempo/niveau, gaat het met mij op sommige dagen lichamelijk wat minder, dan kan dit gewoon. Iedereen doet naar zijn kunnen, maar alles is goed.
- Een fijn clubje met gezellige dames waarbij ik helemaal mezelf kan zijn.
- En dit alles onder begeleiding van een hele lieve, deskundige Els, die leuke oefeningen, spelletjes verzint en iedereen in zijn waarde laat, en ons na afloop trakteert op een heerlijk, welverdiende beker thee."


Franka

Voor het eerst in mijn volwassen leven, ga ik sporten omdat ik het leuk vind

"Het sporten is heerlijk, in de natuur. Het helpt mij mijn hoofd leeg te maken en alle ballast los te laten. De vogels die fluiten, het zonnetje op m’n gezicht en tussendoor nog joggen, kracht- en conditieoefeningen.

Els geeft de lessen altijd op ‘z’n Els’. Rustig, relaxed, vakkundig, soms wat onzeker - wat haar weer charmeert -, met humor en bovenal Zonder Oordeel. Het is altijd goed en iedereen wordt gerespecteerd en geaccepteerd zoals iedereen is.
Vandaag deed ik mijn verhaal en ik werd gehoord, men toont interesse en er wordt niet geoordeeld. Zo fijn!!
De groep gaat zo ook met elkaar om en ik denk dat dat te danken is aan Els haar zijn. Een prachtig mooi mens en voor het eerst in mijn volwassen leven, ga ik sporten omdat ik het leuk vind. Ik kijk er zelfs naar uit op de momenten dat ik druk ben en spanning in mijn nek voel. Ik mis het zelfs als ik niet kan gaan.

Dank je wel Els voor mijn wekelijkse dosis ontspanning. Ik ben blij dat jij er bent."


Esther

Op een rustige manier op eigen tempo kunnen sporten

"Slow Sports is voor mij dé mogelijkheid om op een rustige manier op mijn eigen niveau toch te kunnen sporten. Lekker doorlopen in de buitenlucht met daarbij 4 momenten van even intensief bewegen. Warming up, conditie-oefeningen, kracht-oefeningen en ontspanning-oefeningen"

Karin de Ruiter

Sinds Slow Sports loop ik mijn wekelijkse hardlooprondje een stuk sneller
"Wat? Zit jij op slakkensport? Nee, ik zit op Slow Sports en nee, dit is geen slakkensport.
Na 20 jaar mijn wekelijkse rondje te hebben hardgelopen, werd het tijd voor verandering. Sinds ruim anderhalf jaar doe ik nu aan Slow Sports bij Els en ik vind het heerlijk. In de buitenlucht in je eigen tempo trimmen/wandelen, tussendoor oefeningen met verschil in moeilijkheidsgraad en gezellige mensen om je heen.
Sinds ik hier aan meedoe loop ik mijn wekelijkse hardlooprondje een stuk sneller en is mijn uithoudingsvermogen duidelijk verbeterd.
Dus....zie je een slak lopen? Ik ben het niet want ik loop als een speer😉"


Janine

Volg je mij al?