Over mij

Het kan! Het werkte voor mij en het kan ook voor jou


Voel jij je vaak onzeker? Heb je het idee dat je alleen voor anderen aan het zorgen bent? Worstel jij met de vraag wat jij nu zelf wilt in plaats van altijd eerst aan anderen te denken? Of weet je wel wat je wilt, maar houd je jezelf tegen en durf je er niet volledig voor te gaan? Zeggen jouw gedachten dat het niet mogelijk is, terwijl je gevoel zegt dat je meer te betekenen hebt in dit leven?

Vraag jij je af wat jij nog meer uit het leven kunt halen?


Ik geloof dat iedereen veel meer kan dan hij werkelijk denkt en dat je het waard bent.
Het raakt me dat veel mensen zichzelf wegcijferen en aanpassen aan anderen, waardoor ze niet hun eigen leven leiden en hun mooie talenten onzichtbaar blijven. Ze voelen zich vaak moe, onzeker en en/of minderwaardig. Ze zijn zichzelf kwijt geraakt en weten niet meer wat ze nu zelf willen en vragen zich af of dit het nou is?


In ‘97 kreeg ik een fietsongeval waardoor ik als 17 jarige afscheid moest nemen van veel dingen. Sporten, uitgaan en school vielen weg. Ik lag veel op bed en werd depressief. Ik had last van extreme vermoeidheid, hoofdpijn, concentratieproblemen en was overgevoelig voor prikkels. Mijn zelfvertrouwen werd er niet beter op. Tot ik een goede therapeut tegen kwam die me na 8 jaar weer vertrouwen had gegeven en ik de opleiding psychiatrisch verpleegkundige ben gaan doen. Trots en blij was ik. Ik had de de kracht gevonden om door te gaan, om mijn leven weer op te pakken, zodat ik weer voldoening kreeg.
Toch kwam ik mezelf weer tegen. Ik had me vanuit perfectionisme en leergierigheid in een burn-out gewerkt. Ik moest moeite doen om me dagelijks van de bank te krijgen en er leek geen einde te komen aan mijn tranen. Ik was boos en teleurgesteld. Hoe had ik het zover kunnen laten komen? Ik was het vertrouwen in mijn leven weer kwijt. Ik viel in oude denkpatronen terug en voelde me gevangen in mijn lichaam. Ik had het gevoel dat ik er niet toe deed. Dat mijn woorden er niet mochten zijn. Ik schaamde me voor mezelf en durfde niet te zijn wie ik was. Jarenlang heb ik me aangepast aan anderen. Hoe ik dacht dat anderen mij graag zouden willen zien. Dit heeft me veel energie gekost.
Altijd die aanpassing, zelfafwijzing en zelfkritiek.

Tijdens het herstel van de burn-out, stond ik stil bij welke factoren mij de afgelopen jaren geholpen hadden.

Buiten (in beweging) zijn deed mij goed
Ik creëerde meer rust, stilte en regelmaat in mijn leven
Ik ben gaan experimenteren met voeding. Ik gooide alle pakjes en zakjes weg en ging koken met verse producten
Ik ondernam activiteiten waar ik blij van werd en ging kritisch kijken bij wie ik me goed voelde, bij wie ik mezelf kon zijn
Ik had ontdekt wie ik werkelijk was en wie ik graag wilde zijn.Ik kwam erachter wat het onbewuste voor invloed heeft op ons.
Ik leerde te werken met de kracht van het universum en dat het mogelijk is om diepe overtuigingen los te laten. Ik kreeg ervaring met horoscopen duiden waarbij je inzicht krijgt in wie je bent en wat jouw leerweg is in dit leven. Ook heb ik mogen ervaren dat je je eigen geluk kunt creëren! Mijn vertrouwen in mezelf en vertrouwen in het groter geheel zijn enorm toegenomen.
Ik kan nu leven vanuit overgave en dit geeft enorm veel vrijheid en vertrouwen.

Angst maakte plaats voor trots. Vermoeidheid maakte plaats voor energie. Onzekerheid maakte plaats voor vertrouwen. Zelfkritiek maakte plaats voor zelfacceptatie. En een gevangen gevoel maakte plaats voor een bevrijd gevoel.


Mijn leven is geen gemakkelijke leerschool geweest. Ik had het graag anders gezien. Toch durf ik te zeggen dat ik de hobbels en diepe dalen die ik door ben gegaan dankbaar ben. Dankzij deze ervaringen ben ik nu gekomen waar ik nu sta. En heb ik nu een eigen coachbedrijf waar ik met veel plezier en passie in werk. Het klopt!
Ook geloof ik dat we problemen meemaken om hier iets van te leren. Pik je dit niet op, dan blijven de problemen zich herhalen totdat je er wel iets mee doet.

Ik kan je zeggen dat ik nu met trots en blijdschap mijn leven voluit ben gaan leven. Ik durf het veilige, vertrouwde los te laten en risico’s te nemen. Ik durf voor mezelf te kiezen en weet dat ik dit ook waard ben. Ik doe waar ik me goed bij voel, waar ik enthousiast van word, ook als iemand anders daar wel eens heel anders over zou kunnen denken.
Ik ben door de dikke beschermlaag die ik in mijn leven heb opgebouwd heen gekomen, waardoor ik weer kan voelen wat IK wil en wat IK belangrijk vind.

Dit alles geeft zoveel vrijheid, dat gun ik iedereen!

Dat gun ik jou!

Ben jij klaar om echt te kiezen voor jezelf?

Ik help jou graag bij het weer ontdekken van jezelf, zodat jij vol vertrouwen gaat voor wie jij diep van binnen wilt zijn. Je bent het waard!

Wil jij hier graag mee aan de slag? klik dan hier
Alle tools die mij goed verder hebben geholpen heb ik klaar liggen om jou te begeleiden in jouw groeiproces.

Heb vertrouwen in jezelf, er is zoveel meer mogelijk dan je denkt!